Dit was de Hengel-Expo Kortrijk 2019

Afgelopen weekend was het al weer de dertiende editie van de Hengel-Expo in Kortrijk. Aangezien dat deze beurs om de twee jaar wordt georganiseerd gaat deze dus al 26 jaar mee. Best een tijdje dus, maar ondanks dat het nog geen uurtje rijden is voor Patricia en mij was het de eerste keer dat wij deze beurs bezochten. De zaterdagmorgen werd dus de navigatie ingesteld richting Kortrijk om eens een kijkje te gaan nemen.

Na nog geen vijf minuten werd ik verwelkomt door Vodafone in België met ook nog de vraag of ik een fijne reis had gehad? Blijft toch altijd leuk dit soort dingen als je in de grensstreek woont :-) Afijn, zo als onze zuiderburen zouden zeggen, na een klein uurtje reden we de parking op het Expo gebouw in Kortrijk. Hier was meer dan voldoende plek en konden we zelfs nog redelijk dicht bij de ingang parkeren. Na vriendelijk te worden geholpen aan de balie werden we naar het beurssecretariaat verwezen en na een kort gesprek konden we beursvloer oplopen. In de eerste hal was er vooral veel ruimte voor Sportvisserij Vlaanderen en het VBK (zeg maar de Belgische variant van de KSN voor de Nederlandse lezers). Waar ook heel veel workshops te volgen waren voor de jeugd en demo's werden gegeven van onder andere vliegvissen en vliegbinden. Ook stond er een grote vijver waar forellen in zaten waar de jeugd hun geluk even kon beproeven.

Alijn was aanwezig op de VBK stand
Dobbers waren er genoeg
Forellen vangen
Vliegvissen demo

Groot Rotterdam

Enigszins verbaasd zag ik ook een zeer grote stand van “Groot Rotterdam”. Die ook een zeer leuk parcours hadden neer gezet waar je kon oefenen met werpen. Ook zat er goedlachse man demo's te geven met een zeer handig tooltje om lusjes in rigs te leggen. Stom genoeg heb ik er niet aan gedacht om er eentje mee te nemen zodat ik deze eens kan proberen.

Het werp parcours van Groot Rotterdam
Op de stand van groot rotterdam werdt er flink geoefend
Patricia moest er ook aan geloven
Simpel tooltje om lusjes te knopen

Extreme Fishing Baits

Vervolgens liepen we naar de tweede hal waar vooral de winkeliers hun stands hadden opgezet. Als eerste liepen we langs een stand van Extreme Fishing Baits. Die hadden hun nieuwe Cabannas boilie meegenomen. Deze boilie is een verbeterde versie van hun Instant Cream Nutty en is dus ook gebaseerd op een birdfood boilie die enorm zoet is. Zelfs zo zoet dat wij hem als mensen niet meer lekker vinden. Deze boilie is goed verteerbaar en licht laxerend waardoor ze er van blijven eten, althans volgens de mannen van EFB. Voor deze boilie is er ook een baitspray beschikbaar die je kan gebruiken met hun pop-up's genaamd Skyliners welke in 10 kleuren verkrijgbaar is. Vervolgens lieten ze me de F1-Partikels zien. Deze partikel mix is al geweekt, vervolgens gekookt , weer gedroogd en vervolgens gegrilled. Om deze te gebruiken moet je dus alleen water toevoegen en een uurtje of 4 tot 6 te wachten. Let wel op dat je genoeg ruimte laat in je emmer, want bij het hydrateren zet het tot 3 keer uit. Ideaal dus voor een lange sessie en je niet weet hoeveel partikels je nodig hebt. Een erg interessant product waar we binnenkort een review over plaatsen.

De nieuwe Cabannas van Extreme Fishing Baits
F1 Partikels van Extreme Fishing Baits
Natuurlijk hadden ze bij EFB veel meer smaken mee

The Carp Specialist

Na enkele stands kwamen we langs de stand van The Carp Specialist die natuurlijk ook niet konden ontbreken. Bas en Michel stonden bijna klaar met de koffie en na even wachten konden we onder het genot van een bakkie koffie gelijk de vistrip voor volgend jaar vastleggen. In de mei vakantie word volgend jaar Grands Prés aangedaan. Ik heb er nu al weer zin in! Ook liet Bas een ander zeer gaaf water zien wat in de Alpen ligt en binnenkort te boeken is. Het uitzicht wat je daar hebt is echt heel gaaf. Helaas is het in de mei vakantie daar nog te grillig met al het smeltwater. Later meer over dit zeer gave water!

Er werd gelijk maar van de gelegenheid gebruik gemaakt de vis vakantie voor volgend jaar te boeken
Michel van The Carp Specialist was ook aanwezig
Ook de mannen van Ridgemonkey boeken bij The Carp Specialist

Hooked, CC Moore & meer

Ook onze vrienden uit Assende waren van de partij met een behoorlijke stand. Op deze stand vond je niet alleen medewerkers van Hooked, maar ook van CC Moore, Sportex en Sonik. De laatste hadden natuurlijk veel nieuwe producten mee die ik ook op de persdag van Carp Zwolle had gezien. Voor meer uitleg over hun nieuwe producten verwijs ik je dan ook naar mijn verslag daarvan. CC Moore had natuurlijk de geherintroduceerde NS1 Dumbel Wafters meegenomen en kon je bij de verschillende team members natuurlijk terecht met al je vragen. Één van de consultants die er stond was Geert Ooms die je misschien ook wel kent van Fox.

Wie Geert een beetje volgt zal al wel gezien hebben dat hij een fervent bootvisser is. Tijdens het afbouwen van zijn laatste boot kon hij niet de rodpod houder vinden die aan zijn wensen voldeed. Dus wat doen je dan? Dan maak je er zelf één! De GO rodpodhouder was geboren en kan je deze tevens bestellen via hem door een bericht te sturen via zijn Facebook pagina. Naast de al bestaande houder die je monteert op het gangboord, eventueel verlengd met de spacer, had hij ook de nieuwe beugel mee zodat je deze rodpodhouder ook kan monteren op je spiegel. Deze houder is gemaakt van RVS die op een speciale manier is gebogen. Je kan deze dus zo vast zetten als je wilt zonder dat deze zal buigen. Een zeer fraaie rodpothouder voor de bootvisser als je het mij vraagt (zegt een Zeeuw die geen zeebenen heeft:-). De rodpodhouder kan zowel met als zonder rodpod geleverd worden. Als je interesse hebt kan je Geert je een bericht sturen via zijn Facebook.

De GO rodpodhouder die je op de spiegel kan monteren
De GO rodpodhouder
De nieuwe NS1 Dumbel Wafters van CC Moore
Hooked had ook veel spullen van Sonic bij
nicky helsens

Starbaits

Na verschillende andere stands bezocht te hebben kwamen we aan op de stand van het Franse Starbaits. Een merk wat we weinig zien in Nederland en ik dus ook de laatste ontwikkelingen van dit merk al een tijdje gemist had. Ze hadden hun nieuwe lugage range meegenomen genaamd Concept die erg compleet oogt. Misschien dat we in een toekomstige News Flash hier nog eens meer aandacht aan besteden. Wat betreft aas is de Squid and Peper nieuw en heeft de Omega Fish zijn herintroductie gedaan. Zeker die laatste ruikt zeer bijzonder, maar ondanks dat ik geen vis lust hebben vismeel boilies sowieso een voorliefde bij mij. Naast de zeer gave molens die er ook lagen hadden ze ook hun Freeway hengels meegenomen. Met deze hengels volgen ze de trend om een zeer korte transportlengte te creëren. De 7ft hengel is dan ook 3-delig en de 10 ft zelfs 4-delig.

De 4-delige 10 ft hengel van Starbaits
Hengels Starbaits
Nieuwe Lugage range Starbaits
Starbaits Tron Molen

Rod Hutchinson

Als laatste merk wil ik nog even Rod Hutchinson behandelen welke op de stand van Hengelsport Treffers stonden. Ze hadden natuurlijk hun nieuwe katapulten bij die wel al vermeld hadden in de News Flash van augustus. Nieuw in hun assortiment zijn de PVA Bag Loaders welke in drie formaten beschikbaar is in de kenmerkende groene kleur van Rod Hutchinson. Ook stond er op de stand een special edition van hun Cabrio Hybrid Brolly Extension waarover later meer.

De nieuwe PVA BAG Loader
Special Edition Cabrio Hybrid Brolly Extension

Fotoverslag

Ze zeggen wel eens dat een foto meer zegt dan duizend woorden, dus hebben we ook nog wat extra foto's voor je.

All In Partikels
B-Carp
Bij The Carp College kon je met een Tombola mee doen
Cap River
cast away PVA Rig Tube
Cast Away PVA
De mannen van All In Partikels waren ook van de party
De mannen van CarpLeads.de waren druk aan het knopen
Dit waren gewoon kunstwerkjes
Kleding Monkey Climber
Monkey Climber stond er met de volledige stand
Niet mijn ding, wel erg vermakelijk om naar te kijken
Ook de special edition Pop-ups van Monkey Climber mochten natuurlijk niet ontbreken
Ook was onze Bob natuurlijk aanwezig op de stand van Crafty Catchers
Simon Bishop gaf kook demos
Toslon X-Boat 730
Voerboot met speciale Bait Thrower

Conclusie

Als je het vergelijkt met het karpergeweld in Zwolle of alle boten in Utrecht is het natuurlijk een wat kleinere beurs. Toch was er van alles en nog wat te zien. Van forelvissen tot karper van zeevissen tot vliegvissen. De sfeer was ook zeer gemoedelijk te noemen en ondanks dat ik persoonlijk weinig heb met andere vistakken wisten ze me toch even te boeien. Wat de organisatie ook zeker prijst is de aandacht voor de jeugd. Welke ook tot 12 jaar gratis toegang kreeg. Persoonlijk vond ik het dan ook een zeer leuke beurs om te bezoeken. Als de agenda het toelaat ben ik volgende editie dus weer van de partij.

Belgische frietAls je in België bent moet je natuurlijk een frietje eten :-)

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.