Dit was Hengelsport- en Visbotenbeurs 2015

Overal waar je keek zag je mannen met iets te vlotte en goed verzorgde baarden. Paarse sjaaltjes en opgekrulde pijpen werden afgewisseld door vrouwen met de meest creatieve versiersels in het haar. Iets te enthousiaste vrouwen (op leeftijd) huppelde zwetend van stand naar stand met tassen vol breiwerkjes, borduursels en handgekleide boedhabeeldjes. Je kon ze goed ruiken. Hun wederhelft probeerde het wanhopig bij te houden en had de portemonnee in de aanslag voor de volgende onzin aankoop.

"Het is niet meer wat het was" dacht ik nog. Aan het veer- en glittergehalte te zien ging het goed met de vliegvisserij. Ook de verschuiving in publiek is duidelijk merkbaar. Ik vind het moeilijk om te zeggen, maar ik moet  eindelijk mijn ouders gelijk geven. Vroeger was alles beter...

1

Het is niet meer wat het was...

Het zal niet de eerste keer zijn dat ik een verkeerde afslag heb gepakt. De mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik een echte antiheld ben in het verkeer. Zonder Tomtom ben ik als een koe zonder uiers. Als een slak zonder huis, of een visser zonder hengel. En zelfs met Tomtom heb ik het een keer gepresteerd om in de verkeerde Winterberg aan te komen. Wat weinig bergen voor een skigebied, dacht ik nog.... Ik zat er maar 300 km naast deze keer.

Enfin, ik was de KreaDoe binnengelopen. De beurs voor iedereen die liever tot aan hun oksels in een stuk klei zitten dan in de bek van een vis. Mensen die een figuurzaag en een vers stuk multiplex verkiezen boven een middag schubbenjagen. Ik had hier niets te zoeken en moest snel een deurtje verder. Het deurtje naar de Hengelsport- en visbotenbeurs. 

6

Je baard begint spontaan te groeien bij het zien van deze testosteron monsters

Dit voelt lekker vertrouwd. De Hengelsport- en Botenbeurs was, zoals voorgaande jaren weer ruim opgezet. De combinatie van de brede gangpaden, hoge plafonds en de goede verlichting zorgen ervoor dat je een goed overzicht hebt. Bij binnenkomst word je dan ook meteen verblind door de enorme boten met motoren waar je testosteron gehalte meteen bij begint te pieken. De eerste hal is er dan ook echt één voor de hedendaagse roofvisser. Overal waar je kijkt zie je groothandels met schappen vol pluggen, hengels, pluggen, reeltjes, pluggen, molens en heel erg veel pluggen. Deze pluggen werden door waterbakken getrokken waar mijns inziens echt geen vis zit... Gekke jongens!

Tussen al het roofvisgeweld zijn ook enkele bedrijven aanwezig die ook voor ons karpervissers interessant zijn. Denk aan SPRO (Strategy) en Fox. Omdat dergelijke bedrijven zich ook oriënteren op roofvissers zullen ze gekozen hebben voor deze plek i.p.v. op het CarpSquare.

7

De meeste groothandels waren van de partij

Carpsquare werd aangegeven met een hoog bord aan het plafond. Niet heel duidelijk als je het mij vraagt. Ik merkte pas dat ik er was toen ik alle karper standjes zag. Omdat het gepromoot wordt als 'een beurs binnen een beurs' zou je denken dat het een heel duidelijke kadering heeft. Je moet weten wanneer je er in, en eruit gaat.

Natuurlijk mag dit geen probleem zijn, en was het weer ouderwets genieten geblazen. Alle facetten waren goed voorzien en de meeste grote merken waren van de partij. Omdat de hallen erg ruim zijn voelt het niet erg druk. Voor winkelend publiek is dit erg lekker. Je hebt namelijk bij iedere stand ruim de tijd om lekker te neuzen en informatie te winnen over de producten worden verkocht.

8

Entering Carpsquare...

Omdat volgens het oude gezegde foto's meer zeggen dan 1000 woorden leek het mij wel aardig een collage voor jullie samen te stellen. In de ze collage kun je zelf een beetje zien wat er allemaal te beleven viel op de Hengelsport- en Botenbeurs 2015.

Sorry, only modern browsers.

 

Conclusie

De Hengelsport- en Botenbeurs was, als je het mij vraagt (zo niet, zeg ik het toch) weer een geslaagde beurs. Vanwege de ruime locatie voelt het rustig. Nu weet ik (nog) niet precies hoeveel bezoekers de ingang van Jaarbeurs Hallen wisten te vinden, maar gevoelsmatig was het rustiger dan het jaar ervoor. Volgens de organisatie heeft dit te maken met het mooie weer. Ik weet zeker dat de beste beste man hier gelijk in heeft. Het mooie weer wordt door veel vissers aangegrepen om hun hobbie uit te oefenen.

De diversietijd was dit jaar goed en dus was het een uitgelezen kans om rustig op zoek te gaan naar nieuw materiaal voor het komende seizoen. Wanneer er in de toekomst nog meer bedrijven aanschuiven ben ik er dan ook van overtuigd dat ook deze beurs straks een 'must visit' wordt. Meer standhouders is namelijk meer keuze, meer verrassingen en leuke prijzen. Daar houden wij van!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.