ECHO112

Er is niets fijner dan een nachtje vissen in het midden in de natuur, liefst zo ver mogelijk van de bewoonde wereld af. Enkel de geluiden van vogels, krakende bomen en hopelijk de beetmelders om je heen. We staan er meestal niet bij stil, maar er schuilt altijd een klein risico dat er iets gebeurd tijdens het vissen.

Er zijn genoeg casussen te bedenken waarin plotseling hulp benodigd is. Een uitglijder, plons in het diepe (zeker met koude watertemperaturen) of misschien wel een reanimatie. Je weet het immers nooit. Het is dan van wezenlijk belang dat de hulpdiensten weten waar je bent. Dit gaat het beste op basis van GPS coördinaten, maar ik ken maar weinig mensen die goed weten hoe ze daar mee om moeten gaan.

Een handig hulpmiddel is de app ‘ECHO112’. Deze app is in Zwitserland al even in gebruik en begint ook in de rest van Europa bekender te worden. De app verstuurt, na een druk op de knop, jouw locatiegegevens naar een website en belt direct 112. Leg aan de centralist van de meldkamer uit dat ze jouw gegevens kunnen vinden op de website van www.echo112.com. Als ze jouw telefoonnummer invoeren op de website krijgen ze automatisch jouw positie door. Handig!

Test het zelf

Wil je weten hoe hij werkt? Download de app en druk links onderin op 'TEST'. Je krijg nu een testomgeving waarin je GPS wordt gedeeld met de website. Ga vervolgens naar de website en tik je telefoonnummer in (voor Nederland +316… en voor België +324…). Je zult er verstelt van staan hoe accuraat hij is ;)
  


Test de app


De app is gratis verkrijgbaar voor zowel Android als Apple. Kijk voor meer informatie op www.echo112.com

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.