Een roerig weekje

Er is een hoop gebeurt afgelopen week in karperland. Laten we daarom ook maar beginnen met het goeie nieuws. We wachten namelijk al een tijdje op het moment dat de eerste vis over de magische 100 lb grens wordt gevangen. Het vorige record stond op 94 lb en is afgelopen dinsdag (01-06-2010) met 5 lb aangescherpt. Deze massieve record spiegel van Les Gravieres, genaamd Scar werd gevangen op het fantastische gewicht van 99lb. De foto's van Scar zijn nog niet beschikbaar, simpelweg omdat de vanger nog lekker aan de waterkant zit.


Scar op 91 lb

Vorige week donderdag (27 Mei 2010) is het wereld record schubkarper gevangen door Nermin Caro. Deze kolossale schubkarper, genaamd Mary had het gewicht van 39,6 kg. Wanneer je de onderstaande foto bekijkt hoef ik eigenlijk niets meer uit te leggen denk ik. Mary goes round.

Mary, gevangen op 39,6 kg door Nermin Caro. Wat een beest!!

Helaas ook minder leuk nieuws. Één van Engels meest bekende karpers is gesneuveld. Deze 50 ponder was voor veel Engelse karpervissers een geliefd doelwit. Logisch, zoveel 50 ponders zwemmen er niet rond in Engeland.

Heather the leather

Zoals je kunt zien was het een oudere vis. Helaas, hij zal worden gemist….

Bron: www.sportvissen.blog.nl

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.