Gratis weggeefhoek hengelsport

Dat is nog eens een titel he? En voordat je denkt eens heel snel je tacklebox voor een prikkie te kunnen vullen helpen we je gelijk uit de droom. Dit initiatief van Berry is om de minder bedeelde een handje te helpen. Niet iedereen is instaat de hengelsportzaak binnen te lopen en wat onderlijn materiaal te pakken en een zak bollen. Maar velen van ons hebben nog wel wat oud materiaal staan waar we sommige mensen en jeugdige vissers heel erg blij mee kunnen maken.

Maar wat is het dan? Het is een facebookgroep die is gestart door Berry Eikelenberg. Het idee achter de groep is om vissers met een kleine beurs en dus ook kinderen aan vismateriaal te helpen. Hij kwam op het idee toen een vriend van hem in de schuldsanering belandde. Hij poste een bericht op facebook of iemand nog iets had liggen om wat kapotte spullen te vervangen, en zowaar reageerde er diverse mensen die zijn vriend wel konden helpen. Dit bracht hem op het idee om een facebookgroep te starten voor sportvissers die niet genoeg geld hebben om hun hobby te kunnen uit oefenen.

 Ramon van 14 helemaal happy met zijn spullen gekregen van Koos

Ze krijgen de meeste materialen via twee grote sponsors, incidentele sponsors en particulieren. Al deze giften worden middels een verloting aan de man gebracht. Al moet je natuurlijk wel aan een paar voorwaarden voldoen. Dit word allemaal gecontroleerd door de beheerders. Zo word er gecontroleerd of ze wel echt spullen nodig hebben en niet gewoon aan gratis materiaal willen komen door profielen door te lichten. Of nog erger, later materiaal door te verkopen via marktplaats. Zoals je al kan raden kost dit een berg met tijd, maar inmiddels is Berry niet meer alleen en runt hij de groep met tien man. Maar als nog steken ze hier met z'n negen een slordige honderdtachtig uur per week in. Dus als je je graag wilt inzetten voor dit soort dingen kan Berry je hulp goed gebruiken. Hun doel is een beheerder per provincie zodat er betere sociale controle is en natuurlijk ook de locale sponsors/viswinkels kunnen worden afgegaan om nieuwe acties te kunnen opzetten.

Helemaal gratis is het krijgen van de spullen overigens niet. De ontvanger moet wel de verzendkosten betalen. Aangezien deze meestal 6,95 zijn is ook de waarde van de spullen die verloot worden minimaal 20 euro.

Als alternatieve bron van inkomsten om klein materiaal en dergelijke te kunnen kopen zijn er ook poloshirts te verkrijgen. Het volledige winstbedrag van de polo's komt ten goede aan de facebook groep aangezien ze geen winst willen maken. Dus als je nog een leuke polo zoekt en je daarmee ook de medemens een handje wilt helpen, kijk dan eens naar de polo's van GWHS. Voor 21 Euro exclusief verzending heb je een mooie leger groene polo met opdruk, waar mee je laat zien dat je iets terug doet voor de minderbedeelde.


Polo om het goede doel te steunen

Heb je nog iets liggen wat je niet meer gebruikt en wil je er iemand anders een plezier mee doen contacteer dan Berry eens. Kuis je garage of schuur eens uit en je vind waarschijnlijk een hoop materiaal waar je iemand nog heel veel plezier mee kan geven. Natuurlijk mogen bedrijven zich ook melden bij hem.

Link naar de facebook groep: https://www.facebook.com/groups/gratisweggeefhoekhengelsportspullen/
Contact gegevens Berry Eikelenberg: berryeikelenberg@live.nl

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.