Groot uitzetproject op de Limburgse Maas

Goed nieuws uit het zuiden des lands. Het is De KSN Limburg gelukt, samen met Sportvisserij Limburg en verschillende commerciële partners alle voorwaarden voor een groot uitzetproject te realiseren. Het ‘’Karper-Project Maas en Maasplassen’’ is historisch te noemen vanwege een aantal zaken. Zo is het de allereerste gemonitorde uitzetting op de Limburgse Maas en is de samenwerking met verschillende hengelsportondernemers uniek te noemen. Een zevental bedrijven heeft haar steun uitgesproken voor een goed en gevarieerd karperbestand op de Zandmaas door een financiële bijdrage te doen aan het project. In willekeurige volgorde: Shimano Fishing Europe, Eurotackle Roermond/Venlo, Pro Line Carp Products, Visdeal.nl, Korda Europe BV, KS Karperknikkers en Hengelsport Fauna. Prominente namen uit de commerciële hoek die samen met de georganiseerde hengelsport zich inzetten voor alle karpervissers in limburg. Een sterkere samenwerking kun je niet bedenken!

Werkgroepleden Pascal en Jorn tijdens een uitzetting van Duitse spiegelkarpers
Werkgroepleden Pascal en Jorn tijdens een uitzetting van Duitse spiegelkarpers

Het project zal zich in de loop van drie jaren ontvouwen. Van Maasbracht tot aan Sambeek zullen er verschillende rassen en type karpers worden uitgezet. Een totaal van 25.000,- euro aan schub- en spiegelskarpers zullen hun weg vinden naar het stromende water. Om de variatie zoveel mogelijk te waarborgen worden er royaal beschubde spiegels en meer traditionele beschubde spiegels uitgezet. Ook wordt de schubkarper niet vergeten, een derde van de uitzettingen zal uit de geschubde variant bestaan.

De KSN Limburg heeft door haar expertise uitermate secuur gezocht naar verschillende leveranciers die de juiste kweekvariaties kunnen leveren. Denk dan aan zwaargebouwde schubkarpers (zowel lang en kort), donkere massieve spiegelkarpers en beschubde spiegels die herinneren aan de Heidemij exemplaren van weleer. Samen met het bestaand bestand zal hierdoor een zeer aantrekkelijke visserij ontstaan die de toekomst van de Maas als top water zal behouden.

Vang je een spiegelkarper op de Limburgse Maas stuur dan een foto van de linkerzijde naar limburg@deksn.nl of wordt lid van onze facebook groep SKP Limburg
Vang je een spiegelkarper op de Limburgse Maas stuur dan een foto van de linkerzijde naar limburg@deksn.nl of word lid van onze facebook groep SKP Limburg

Een woord van dank gaat uit naar Sportvisserij Limburg en alle sponsoren. Zonder hun steun was een project van deze omvang niet mogelijk. Dank aan CarpFarm voor haar prachtige vissen en logistieke flexibiliteit! Ook zou De KSN Limburg graag alle vrijwilligers willen bedanken die met volle overgave hebben gewerkt om dit succes te realiseren. Door weer of wind, we kunnen altijd op jullie rekenen. Dank iedereen! Als laatst willen we graag Michel Hollaar bedanken. Michel, die ons helaas vorig jaar ontvallen is, heeft aan de start gestaan van de opgerichte werkgroep en heeft diezelfde werkgroep constant begeleid en ondersteund tijdens de vele uitdagingen die zij op haar pad kreeg. Zijn bijdrage zal tot in vele decennia in de limburgse karpervisserij gevoeld worden. Onze dank is groot!

Voorzitter van De KSN regio Limburg met een prachtige CarpFarm schubkarperVoorzitter van De KSN regio Limburg met een prachtige CarpFarm schubkarper

Daniël Jawadnya
Voorzitter Werkgroep Karper De KSN Limburg / Sportvisserij Limburg

Het project is mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren:

_logo_KSK_ZW
carpfarm-logo
Logo_Visdeal_nl
Shimano
eurotackle
fauna
korda
limburg_69859
m_Proline-Carp-Products

 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.