Herfst/Winter 2019 Launch Cygnet Tackle

Het Engelse Cygnet Tackle presenteert deze maand hun nieuwe herfst/winter launch welke onder andere bestaat uit twee nieuwe compacte rodpods, namelijk de Quicklock Pod en de Compact Pod. Daarnaast is er vanaf heden de unieke Shoulder Weigh Bar verkrijgbaar en hebben ze hun Banksticks een update gegeven. Ook komt Cygnet Tackle met twee nieuwe werppijpen, namelijk de Sniper Throwing Sticks 20mm & 26mm. Zeker de moeite waard om de nieuwe producten eens door te lopen.

Cygnet Tackle Rod Pods

We zagen de nieuwe Compact Pod al eerder voorbij komen in de News Flash maar toch wil ik hem nog even meenemen. De rod pod is ontworpen met de gedachte van eenvoud en duurzaamheid. Een rod pod met goal-post stijl die de hoogste stabiliteit biedt, maar ook volledig aanpasbaar is met een serie aan buzzerbars. Natuurlijk is hij perfect geschikt voor de 20/20 range banksticks en buzzerbars.  De rod pod is gemaakt van superlicht gewicht, mat zwart geanodiseerd aluminium en beschikt over het nieuwe TPS (Telescopic Pole System) aanpassingssysteem. Hij wordt geleverd in een neopreen hoes en zoals wellicht al voorkomt uit de naam, is hij super compact en kan hij dus in je tas worden opgeborgen om zo min mogelijk ruimte in beslag te nemen. Check de video voor meer informatie.

Cygnet Tackle Compact RodCompact Rod

Zoals je al eerder kon lezen is er naast de Compact Pod ook de Cygnet Quicklock Pod nieuw toegevoegd aan het assortiment rodpods. De pod is voorzien van veerbelaste poot aansluitingen zodat je de poten snel en gemakkelijk in positie kunnen klikken wat ervoor zorgt dat hij supersnel geïnstalleerd is terwijl hij robuust en stijlvol blijft. Verder beschikt de pod over een centraal TPS-systeem (Telescopic Pole System), waardoor je de totale lengte van de pod gemakkelijk kunt aanpassen. De Quicklock Pod is volledig te combineren met het 20/20 bankware-assortiment, is afgewerkt in mat zwart en wordt geleverd in een neopreen hoes. Check voor meer informatie de video.

Quicklock Pod

Cygnet Tackle Captive Banksticks

Met hetzelfde stijlvolle, slanke zwarte uiterlijk van de oorspronkelijke 20/20 range, lanceert Cygnet Tackle de nieuwe 20/20 Captive Banksticks en de Minimal Captive Banksticks . De nieuwe range heeft natuurlijk bijgewerkte functies zoals verliesvrije duimschroeven en een binnen punt voor een hardere grond waar je de dunnere diameter gemakkelijker in de grond kan krijgen. De 20/20 Captive Banksticks  hebben een diameter van 16 mm en de Minimal Captive Banksticks hebben een diameter van 12 mm. De banksticks zijn verkrijgbaar in zeven maten, variërend van 6 tot 36 inch.

Cygnet Tackle Rig Wrap

De nieuwe Rig Wrap is geschikt voor diverse type onderlijnen en is speciaal ontworpen om je end-tackle te beschermen bij gebruik van distance sticks. Ze zijn natuurlijk te gebruiken met de meeste distance sticks die op de markt verkrijgbaar zijn, zodat je de gewenste afstand kunt afmeten zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je haakpunt beschadigd of verstrikt raakt. De Rig Wrap heeft ook een extra grote bovenklep, zodat je PVA-bags tijdens regen kunt gebruiken zonder dat ze oplossen. Hij is gemaakt van hetzelfde zware materiaal als de Cygnet Splash Mats en wordt geleverd met haringen die je in de grond kunt vastzetten om beweging tijdens het gebruik te voorkomen. Check voor meer informatie de video.

Cygnet Tackle Rig WrapCygnet Tackle Rig Wrap

Cygnet Shoulder Weigh Bar

Bij het wegen van grote vissen is het belangrijk het gewicht te kunnen verspreiden voor een grotere nauwkeurigheid. De Shoulder Weigh bar is daar perfect voor gemaakt. Hij is gemaakt van een lichtgewicht koolstofcomposiet welke voorzien is van een 3/8 BSF-schroefdraad waardoor je accessoires zoals bijvoorbeeld de Cygnet-camera-adapter makkelijk kan bevestigen. Verder heeft de Shoulder Weigh bar voor de juiste grip shrink wrap handvatten aan elk uiteinde. Zo ook in het middengedeelte om ervoor te zorgen dat de weegschaal niet over de stang glijdt. Check voor meer informatie de video. 

Cygnet Shoulder Weigh BarHet shrink wrap middengedeelte zorgt ervoor dat de weegschaal niet over de stang glijdt

Cygnet Tackle New Clothes

Enkele weken geleden zagen we al wat nieuwe producten in de kleding range voorbij komen zoals de Six-Panel Cap, Flexi-Fit Logo Cap, Beanie Hat, de Minimal Logo Shirt en de Logo Hoodie. Voor de herfst/winter launge mag de Heritage Baenie zich nu ook aan deze range toevoegen.Met deze Heritage Beanie keren we een beetje terug naar de beginjaren van Cygnet Tackle doordat hij is voorzien van een geborduurde 1993 Cygnet Tackle heritage patch op het klassieke groene en zwarte vlekkerige garen. Hij is verkrijgbaar in 1 maat die voor iedereen perfect past en is vervaardigd uit acryl. 

Cygnet Sniper Throwing Sticks 20mm & 26mm

De nieuwe Sniper Throwing Sticks hebben een klassieke gebogen vorm welke speciaal zijn ontworpen voor optimale prestaties. Ze zijn verkrijgbaar in twee maten, namelijk 20 en 26 mm voor het gebruik van aas met verschillende afmetingen. Ze zijn voorzien van een anti-slip rubberen handvat welke voorzien is van een afvoergat om het gebruik van water toe te staan om de binnenkant te smeren. Zoals we weten voorkomt het dat de boilies gaan splijten en het verminderen van het zogenaamde back-spin effect. Ze zijn vervaardigd van een lichtgewicht zwart polycarbonaat. Check voor meer informatie de video.

Cygnet Sniper Throwing Sticks 20mm & 26mm

Check voor meer informatie de website van Cygnet Tackle en vergeet zeker de facebookpagina niet te liken als je op de hoogte gehouden wil worden van de aller nieuwste nieuwtjes of volg ze op Instagram. Check de video hieronder voor een volledig overzicht van de nieuwe producten vogelvlucht! 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.