Het is bijna zover!

Vanaf morgen kunnen jullie live meekijken hoe wij hard ons best doen om een stel mooie vissen voor de camera te showen. Nu zijn wij er al vanaf zaterdag en het leek ons wel een goed idee om even een status update te geven vanuit Groningen.


Er moest aardig wat mee

Dat het koud is zal de meesten van jullie wel opgevallen zijn. De afgelopen paar nachten is het kwik zelfs gedaald tot -10. Overdag stijgt de temperatuur tot net een paar graden boven nul waardoor we dus rustig kunnen zeggen dat het behoorlijk frisjes is. Toch is het Weddermeer zelf nog helemaal ijsvrij dus dat kan alvast geen roet in het eten gooien.


Het was behoorlijk frisjes...


Nadat het basiskamp stond was het tijd om een geschikte plek voor de CarpCam te zoeken. In de boot gewapend met een dieptemeter hebben we een paar dagen over het Weddermeer gedobberd op zoek naar mooie onderwaterlocaties. De vissen zijn weinig in beweging en het lokaliseren van de karpers is dus behoorlijk lastig. Toch hebben we een schitterend stukje bodem gevonden waar geregeld karper voorbij zwemt. Uiteindelijk is afgelopen maandag de camera door twee duikers op ruim 6 meter diepte neergezet.


Op zoek naar de juiste spot


Tot en met woensdagochtend was er dus eigenlijk geen vuiltje aan de lucht. De techniek werkte prima en de CarpCam stond zes meter onder het wateroppervlak over een prachtstek uit te kijken. Woensdagochtend echter, kregen we een flinke tegenvaller voor de kiezen. Er was een duiker op bezoek om een paar kleine aanpassingen aan de onderwatercamera te verrichten. Na een paar minuten kwam hij boven met het bijzonder slechte nieuws dat er een laagje water in de onderwaterbehuizing van de camera lag. Een enorm probleem dus en een flinke aanslag op het moraal.


De duikers hadden het er maar druk mee

De CarpCam is uiteraard direct uit het water gehaald om grote schade of kortsluiting te voorkomen, maar op dat moment was er een paar dagen hard werk en voorbereiding naar de knoppen. Er zat maar een ding op en dat was de volledige camera uit elkaar halen, opnieuw waterdicht maken, laten drogen en vervolgens weer door een duiker op de bodem laten zetten. Om een lang verhaal kort te maken; het was een helse klus, maar het is gelukt en de CarpCam staat sinds vanmiddag weer op 6 meter diepte, dus we hebben beeld!


Het vriest dat het kraakt

Nu is het zo dat we normaal gesproken de stek zo'n drie dagen konden aanvoeren. Dat is nu helaas niet het geval. Een halve dag voorvoeren is niks vergeleken met hetgeen we in gedachten hadden, maar we weten dat de vissen in de buurt van de camera zwemmen. Toen we afgelopen maandag de camera voor de eerste keer op de stek hadden staan, zwommen er binnen een paar uur al een aantal karpers over de stek. We weten dus vrijwel zeker dat de vissen zich in de buurt ophouden. Het zachtere weer wat voor de komende dagen voorspelt is kan natuurlijk ook nog eens enorm in ons voordeel werken. Wij hebben er in ieder geval veel vertrouwen in dat we karpers voor de onderwatercamera gaan zien!


Hopen dat ze er morgen weer zitten


Het aftellen is inmiddels begonnen en de spanning begint langzaamaan te stijgen. Morgenochtend om negen uur kunnen jullie thuis of op het werk meekijken naar de live onderwatersessie vanaf het Weddermeer. Wij hebben er alvast erg veel zin in!


CarpFeeling Crew

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.