Het nieuws seizoen

Het nieuws seizoen? Hoor ik jullie denken, nieuws is er toch altijd? En ja, dat klopt natuurlijk ook. Toch is deze tijd altijd voor mij een heuse openbaring. Vanaf deze maand tot net na de Carp Zwolle presenteren namelijk alle hengelsportfabrikanten hun allernieuwste spulletjes en laat ik nu net fan zijn van nieuwe spulletjes! De eerste catalogussen druppelen langzaam binnen bij mij en de aankondigingen van grote fabrikanten als Nash, Strategy en Fox op het internet maken alles nog net wat interessanter. De komende tijden zullen wij uiteraard op CarpFeeling weer de allerlaatste nieuwtjes met jullie doornemen zoals we dat elk jaar doen. Buiten dat het voor jullie altijd leuk is om te lezen wat er weer nieuw op de markt komt is het natuurlijk ook een handige leidraad om te bepalen welke ‘grote’ aankopen er voor volgend jaar op het verlanglijstje komen. We beginnen met dit eerste overzicht van enkele nieuwtjes. Wellicht zijn sinterklaas en de kerstman je dit jaar wel zo goed gegund dat het maken van je verlanglijstje niet eens hoeft!


De beurzentijd is begonnen


Delkim Carrycase

Eigenlijk had ik dit product al jaren eerder verwacht maar goed, vanaf 1 december aanstaande zullen de Delkim Carrycases worden verkocht op de Engelse markt. Dat ze niet lang ernaar naar Nederland zullen komen is een simpel rekensommetje en ik denk ook dat dat een zeer goede zet zal zijn. Net als veel grote merken die beetverklikkers verkopen, is er altijd een mogelijkheid om de piepers in een set te kopen. Deze zitten vaak in een robuuste koffer. Delkim daarentegen zal de Carrycase los gaan leveren.

Een mooie opbergkoffer voor vier Delkim piepers en een RX receiver. Zo houdt je alles bij elkaar en zorg je er ook voor dat ze minder snel beschadigen. De Carrycase zal een 25 pond gaan kosten wat met de actuele valutaverhouding neerkomt op iets meer dan 20 euro!

De Delkim Carrycase voor het opbergen van je piepers en receiver


Fox Black Edition

We hadden er al over gesproken maar herhaling is niet altijd een hekel punt. De nieuwe Black Edition range van Fox is zeer chique te noemen. Een rodpod, banksticks, buzzerbars, snag ears, molens en nog veel meer in een mooie zwarte kleur. Al het rod setup materiaal is van aluminium wat ervoor zorgt dat ze lichtgewicht zijn. Fox zet met deze producten een goede stap richting de Tackle Tart. Wellicht dat we Fox ooit nog eens tarty zullen gaan noemen! Sommige Fox producten zullen dit jaar al te bestellen zijn. De andere producten zullen begin 2012 worden geïntroduceerd. Ik ben in ieder geval zeer benieuwd naar de producten! Binnenkort meer Fox nieuws!

Fox is back in Black met de Black Edition producten


Nash 2012

Nash doet het goed! We kunnen er niet omheen en de afgelopen jaren zijn er steeds meer vissers bijgekomen die hebben gekozen voor de kwaliteit van Nash. Voor 2012 heeft Nash ook weer leuke nieuwe producten. Naast de oversized Emperior Bedchair die bij velen van ons al de vraagtekens boven onze hoofden lieten rijzen, zijn er ook zeer puike Entity hengels bijgekomen. Enkele specs van deze hengels zijn onder andere een blank van een 6e generatie gewoven carbon, Fuji ogen, lijnclip, 50mm startoog en nog veel meer. De tijd van Dikke Nash hengels is voorbij. Ook Nash heeft nu slimline hengels in het assortiment! Verder is er ook een Entity schepnet bijgekomen, enkele uitbreidingen van de luggage lijn, een nieuwe ZT (Zero Tolerance) kledinglijn en last but not least een nieuwe rodpod! Deze Pocket Pod is een zeer kleine en snel op te zetten rodpod. Hij weegt slechts 2.2 kilo en is volgens Nash in luttele seconden op te zetten.

De nieuwe Nash Pocket Pod


Shimano Camo 10.000 RA Baitrunner Limited Edition

De productnaam van deze molen is bijna een zin lang maar goed dat weten we bij Shimano ook zo langzamerhand wel. Deze 10.000 RA baitrunner is een molen die in een speciale oplage zal worden verkocht. In feite is het een gewone RA Baitrunner maar dan met de bekende Realtree print. Met de komst een tijdje geleden van de Shimano Tribal Ultegra 5500 XTA werd de toon gezet en ondanks dat ik niet perse een camo printje op mijn molens hoef vind ik ze wel heel gelikt eruit zien! Mocht je een camo freak zijn of een verzamelaar, probeer dan zo snel mogelijk zo’n molen te bemachtigen. Zoals net gezegd worden ze in een beperkte oplage verkocht! De prijs valt enigszins mee aangezien deze molen nog onder de 100 euro over de toonbank zal gaan. Bestellen zal alleen via Engeland moeten geschieden.

De Limited Edition Baitrunner 10.000 RA Camo


Wychwood Net Station

Het merk Wychwood zien we hedendag ook steeds vaker aan de waterkant. Met het Net Station hebben zij een simpele maar doeltreffende manier gevonden om je net als je hem niet gebruikt op een juiste manier langs de waterkant neer te zetten. Vaak als we een vis hebben gevangen zetten we ons schepnet weg tegen een boom om hem te laten drogen. Met het Net Station is dat verleden tijd. Het is een houder speciaal voor je schepnet die gemonteerd is op een bankstick. Je klikt je schepnetsteel in de houder en je net hangt boven het water. het Net Station werkt het beste bij Wychwood schepnetten maar is ook voor veel andere schepnetten pasbaar!

De nieuwe Wychwood Net Station


Monkey Climber magazine

We hadden een paar maanden geleden de Nederlandse primeur met de aankondiging van dit nieuwe Nederlandstalige hengelsport magazine. Op de Kortrijk Hengel Expo zal de primeur zijn van dit blad en wij van CarpFeeling hebben al de eerste indrukken mogen ontvangen van de redactie. In dit allereerste nummer zullen vernieuwende artikelen staan van meester-vissers Ronny de Groote, Phil Cottenier, Geert Ooms en zelfs een heuse comeback van Luc de Baets. Verder veel interessante leesstof van Kevin Diederen, Ernesto Kamminga en nog veel meer bekende vissers! Een jaarabonnement kost je een kleine 16 euro. Een leuk blad om je visseizoen mee te starten dacht ik zo!


De komende tijd zullen we jullie dus om de oren gaan slaan met veel nieuws van nieuwe producten en merken. Ben jezelf nieuwsgierig geworden naar de laatste nieuwtjes? Schroom je niet om je plaatselijke hengelsportzaak te vragen om de nieuwste catalogussen of bezoek de (internationale) beurzen! Het nieuws ligt vaak gewoon voor het oprapen!

Tim van Zanten

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.