JAG Products nu ook verkrijgbaar in Nederland

JAG Products is een Engelse fabrikant van 100%  RVS rod supports. Het assortiment bestaat uit volwaardig RVS producten als banksticks, buzz bars, snag ears en een heuse hook sharping range.

Voorheen moesten Nederlandse liefhebbers van dit merk hun spulletjes in Engeland bestellen daar er in Nederland geen verdelers waren. Nu is daar verandering gekomen en levert de Nederlandse site tackledirect.nl een groot deel van het gamma van dit Engelse topmerk. JAG Products staat voor lichtgewicht, compact, duurzaam, stabiel en stylish wat terug te zien is in de producten. Om een voorproefje te geven van enkele van deze producten hebben we er enkele uitgekozen. Pak alvast maar een doekje voor het watertanden!

3 rod adjustable snagbar with rotating goalposts

Een van de unieke producten van JAG Products zijn de buzzbars met draaiende goalposts. Deze buzzbars zijn niet alleen uit te schuiven maar de stand van buzz bar is ook verstelbaar. Hiermee is het mogelijk om een rod setup makkelijker sky high te vissen. Door middel van deze verstelbare goalposts kun je gegarandeerd er altijd voor zorgen dat je hengel, hoe hoog je hem ook vist, altijd recht in de beetverklikker ligt. Iets wat bij gewone buzz bars niet mogelijk is.

De snagbar met rotating goalposts


JAG Products Banksticks

Naast buzz bars biedt JAG Products ook een breed scala aan banksticks aan. Deze zijn verkrijgbaar in 10, 14 en 18 inch. Er kan gekozen worden voor standaard banksticks of adjustable banksticks. Het verschil zit hem in de kop die bij de adjustable bankstick een beetje te vergelijken is met Solar Pozilock. De banksticks zijn lichtgewicht maar wel van 100% RVS. Vooral voor stalking, het actief vissen, zijn deze banksticks ideaal. De banksticks zijn vast te draaien door middel van een grote ronde bout. De bout heeft maar enkele slagen nodig om goed vast te zitten en is hiermee erg duurzaam. De bout is verder zo bevestigd dat deze nooit kan loskomen van de bankstick en verlies zo voorkomen kan worden. alle banksticks zijn verder uitgebreid met een tommy bar om de banksticks zo makkelijk in de grond te boren.

JAG banksticks van hoge kwaliteit


JAG Products snag ears

Voor bezitters van Steve Neville beetmelders, heeft JAG Products een uniek product op de markt gebracht. Deze snag ears zijn alleen geschikt voor bovengenoemde beetverklikkers en dienen aan de achterkant geschroefd te worden op het achterplaatje van de beetverklikker wat standaard vastzit met vier schroefjes. De snag ears zijn instelbaar in hoogte en uit 100% RVS vervaardigd. Het luchtgewicht CNC ontworpen ontwerp is stylish en strak te noemen. Gekozen kan worden om te vissen met een of twee oortjes, ongeacht welke kant je opvist. Door het simpel losschroeven van deze snag ears kun je ze makkelijk demonteren wanneer je gaat opruimen of ze helemaal niet nodig hebt. Een uniek product!

JAG Products snag ears


 JAG precision hook sharpening range

We hadden er al een artikeltje over geschreven, het scherp houden van je haken is een vereiste wil je er gegarandeerd van zijn dat de vis goed gehaakt wordt. Voor het optimaal houden van de haakpunt heeft JAG Products de hook sharpening range die bestaat uit twee soorten hakenvijltjes (SP Stones) en een speciaal  vergrootglaasje (Ultra Eye) voor het controleren op haartjes en breukjes van de haak. De hakenvijltjes zijn verkrijgbaar in twee grofheden. Medium grade voor het scherp vijlen van je haken en Fine grade voor gebruik van kleinere haken of het optimaliseren van de haakpunt. Vooral met de Fine grade hakenvijl kun je zelfs de kleinste oneffenheden in de haak recht vijlen. Of een haak echt helemaal scherp is, is met het blote oog moeilijk te zien. Daarom biedt JAG ook een Ultra eye aan wat niets minder is dan een klein vergrootglaasje. Met het Ultra eye, een product wat we ook al tegen kwamen bij Gardner, kun je zelfs de kleinste oneffenheden verhelpen. Een productrange dus voor de hengelaar die zijn haken echt in topconditie wilt houden!

 


Concluderend kan ik zeggen dat de range er bijzonder goed uitziet. De kwaliteit is 100% RVS en van Engelse makelaardij wat een bepaalde kwaliteitsgarantie biedt. De producten van JAG Products zijn alles behalve goedkoop te noemen. Voor een simpele rodsupport moet je flink in de buidel tasten. Ben je toevallig op zoek naar een setje banksticks en buzz bars en wil je optimale kwaliteit, dan is het aan te raden eens te kijken naar deze range. Ik geloof zelf dat je ondanks de prijs er jarenlang plezier van kan beleven.

Voor meer informatie: www.tackledirect.nl of www.jagproducts.co.uk

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.