Korda Stow bobbins

De Stow Bobbins van Korda zijn een replica van de befaamde Elstow Bobbins die onder andere Dave Danglers op de markt heeft gebracht. Het origineel is bedacht door de broers Carl en Sean Pashley maar de productie van deze verfijnde hangers was nooit bijster groot. Korda heeft in 2009 de tekeningen en de licentie overgenomen waardoor deze hangers nu voor een nog groter publiek zowel nationaal als internationaal zijn te verkrijgen. Damian Clarke heeft de Korda range samengesteld met enkele interessante toevoegingen!  In dit artikel de Korda Stow Bobbin en alle attributen die erbij verkrijgbaar zijn.


Complete hangers

Korda levert de Stow Bobbins zowel in losse onderdelen als complete hangers. Bij elke set zit zowel een bracklet, 2 lengtes kettingen (voor zowel Delkim als Nevs gebruikers) de bobbin zelf en een weight. De bobbins zijn verkrijgbaar in 6 kleuren te weten rood, blauw, paars groen, wit en geel. Alle bobbins hebben de mogelijkheid om een isotope te plaatsen zodat je ook ’s nachts kan zien welke bobbin actie vertoont.


Een complete set Stow Style


Spare parts

Naast complete sets levert Korda de nodige onderdelen om je Stow Bobbins te personificeren naar jouw wensen. Allereerst zijn er ook zwarte kettingen te verkrijgen in 2 maten net als welke bij de complete setjes worden geleverd. Voor die vissers die graag hun setup geheel in het zwart willen steken, een uitkomst. Daarnaast zijn er ook extra gewichtjes (Spare Overweights) te koop voor die vissers die graag vissen met zwaardere hangers. De gewichtjes zijn makkelijk te monteren door ze over het bestaande gewichtje aan de onderkant van de bobbin te schuiven. De gewichtjes zijn verkrijgbaar in zowel 6 als 8 gram en worden verkocht per 2 of 3 per verpakking. Naast deze accessoires zijn er ook passende isotopes verkrijgbaar (Stow Lites) in alle 6 de kleuren.

Verzwaar je Stow bobbin met Spare Overweights


Universele producten

Naast complete hangers en spare parts, heeft Korda ook enkele universele producten in het assortiment zitten als magnetische Hockey Sticks en magnetische adapters om ook bobbins en chains van andere merken te gebruiken. voor die vissers die graag hun hangers zelf willen samenstellen een pre. Ook losse bobbins zijn verkrijgbaar mocht je zelf je setje willen samenstellen of mocht er een bobbin onverwacht kapot gaan.

Korda Magnetische bracklets en adapters


Overige parts

Voor het opbergen van je Stow Bobbins, heeft Korda ook de zogenaamde Stowaway Cases in het assortiment. Deze transparante cases zijn zowel verkrijgbaar voor 2 of 3 bobbins. De cases kun je vergelijken met cases voor het opbergen van je dartpijlen. De cases zijn uitgerust met plastic klemmen zodat je altijd je bobbins veilig kan transporteren. Aan der onderkant van de case is een magneet geplaatst die precies valt op de onderkant van de bobbin. Zo zullen je bobbins nooit gaan schuiven in de case.

De Stowaway Cases van Korda


Stow Bar

Als laatste gaat ook Korda de weg belopen van de snag ears. Dit doen zij met de Stow Bar. De Stow Bar is qua ontwerp gelijk aan de Snag Bars van Beamer-PB die we eerder op CarpFeeling al hebben laten zien. Het is een ontwerp waarbij je de armen van de snag ear kan schuiven waardoor ze precies passen op de maat van je beetverklikker. Korda levert de Stow Bar in zowel zwart als zilver voor de veeleisende visser. Ze zijn gemaakt van lichtgewicht aluminium.


De nieuwe range hangers van Korda zien er goed uit. Het idee is niet bijster origineel wat ik eerder al aanhaalde. Doch is het nu mogelijk voor een grotere groep vissers om te vissen met Elstow Bobbins. Het plastic gehalte van de producten is iets hoger dan de originele producten. Ben je dus een echte kritische visser, dan is het kijken naar originele exemplaren wellicht de moeite waard. Doch hebben de Korda exemplaren een paar extra handige features als weights en magnetische bracklets waardoor ze toch zeer de moeite waard zijn. Al met al een leuke nieuwe toevoeging aan het bestaande assortiment! Ondanks dat het ontwikkelen van de range alweer een dik jaar in beslag heeft genomen, zijn vorig jaar de eerste foto’s al gelekt. Deze maand zullen ze ook verkrijgbaar zijn in de Nederlandse winkels. Wil je ze nu bemachtigen, bestel ze dan op www.tackledirect.nl

Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.