Nieuw in Nederland: Carpballs.uk

Zo af en toe zie je nieuwe aassoorten op de markt verschijnen die net even anders zijn. De afgelopen Decennia waren de Sticks van Pro Line, de Monkey Nuts van Ace Baits of de Corn Shaped Bolies van SBS Baits of Carp Tart al zulke producten. Ook de komst van de wafter en uitgebalanceerde boilies als de Snowgirl van Flexible Fishing Products of de half om half boilies van Imperial Baits of The Baits zijn zulke voorbeelden. De firma Carpballs.co.uk gaat verder op het fluoro verhaal en geeft daarbij zijn eigen letterlijke twist aan aas. Hieronder aas dat net even anders is.


 Je zou er bijna zelf aan beginnen

Het aas van Carpballs wordt met de hand vervaardigd en in het gamma zijn enorm veel dumbels, pop-ups en wafters te vinden in allerlei unieke kleursamenstellingen. Het visuele aspect van deze producten is enorm en ik verwacht dan ook dat dit aas het gehele jaar door de karper nieuwsgierig genoeg kan maken om een aanbeet te forceren. Geen enkel aasje is hetzelfde in elk potje. Doordat het handwerk is, heeft elk aasje een eigen kleurpatroon en op deze manier is elk aasje anders. De producten zijn verkrijgbaar in verschillende flavours te weten, pineapple, tutti frutti, monstercrab en garlic-black Pepper van gerenommeerde merken. Daarnaast fabriceert Carpballs als enigste producent fluoro gekleurde Mainline Cell aas. Voor de liefhebbers van Mainline Cell is het dus nu ook mogelijk om te vissen met gekleurde pop-ups die aansluiten op de rest van het Mainline assortiment!

Alle kleuren van de regenboog, de Wonka’s

Ook de pop-ups en wafters in regenboogkleuren (Wonka’s) zijn weer eens wat anders. Mijn eerste gedachte bij het zien van bovenstaande foto kwam neer op het woord ‘stuiterbal’. Doch vind ik ook deze creatie zeker het proberen waard! Visueel aspect hebben deze knikkers zeker. Daarnaast bevatten de Wonka’s maarliefst 2 flavours welke niet de minste zijn! Zo bevatten de Wonka’s zowel CC Moore Tuna flavour als de fameuze Solar Esterblend 12 flavour. Volgens Marc Westenberg, verdeler van dit innovatieve aas, zullen de Wonka’s vooral in de winter enorm interessant zijn. Een hoge visuele waarde en een goede uitlekking van kwalitatieve flavours zullen vooral tijdens de wintermaanden enorm kunnen meewerken bij het vangen van karper.

Pop-up schijfjes voor het creëren van een platte snowman, de Stub Ends

Ook de pop-up schijfjes (Stub Ends) zijn weer eens wat anders dan de standaard snowman presentatie met een pop-up of maïskorrel. Deze fijne drijvende schijfjes maken van je bottombait in een handomdraai een platte snowman. Door te kiezen voor afwijkende kleuren, kun je zo het visuele aspect enorm vergroten. Ze deden me eerst denken aan een imitatie maïskorrel of een reepje foam. Doch zijn deze platte pop-ups erg leuk gevonden. Je geeft met zo’n platte pop-up toch kleur en geur af terwijl hij je aasje niet veel groter maakt. De Stub Ends zijn verkrijgbaar in de zelfde smaken als de dumbels, pop-ups en wafters.

Soms vangen juist de kleuren waarvan je het niet verwacht!

Pop-ups zullen verkrijgbaar zijn in zowel 10mm als 14mm in allerlei kleurformaties. De dumbels zijn verkrijgbaar in een 16mm variant en ronde wafters in een 14mm variant. De Stub Ends zullen verkrijgbaar zijn in diverse kleuren en geuren net als al het andere aas. Als laatste heeft Carpballs ook nog Ziggers in het assortiment. Deze speciale aasjes zijn bedoeld voor de Zig rig visserij en bevatten diverse flavours om je Zig visserij naar een hoger niveau te tillen!


Carpballs is te vinden in steeds meer Nederlandse hengelsportzaken en kan weleens de hype worden van deze winter. Onder andere hengelsport Utrecht heeft een groot assortiment liggen van dit innovatieve aas. Ben je alleen maar aan het blanken op jouw targetwater en wil je eens wat anders proberen, kijk dan eens naar dit aas met een twist!

Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.