Nieuw in Nederland: Caveman Carp Gear

Op Carp Zwolle 2012 zal groothandel All Carp Products een nieuw jong Engels merk introduceren genaamd Caveman Carp Gear. Caveman is opgericht door karpervisser Rod Simpson wie na 22 jaar in dienst te hebben gezeten, zijn droom liet uitkomen door een bedrijf op te richten in de hengelsport. De Producten van Caveman zijn doordacht en net wat anders dan alle producten van concurrerende merken. Tel hierbij op een goede prijs/kwaliteitsverhouding en je begrijpt dat dit merk zeker de moeite waard is om op Carp Zwolle 2012 te bekijken! Wat heeft Caveman nu te bieden? Hieronder enkele van hun innovatieve producten!


Caveman Super Sloth Full Memory Foam Bedchair


Bedchairs

Het aanbod aan goede bedchairs is de laatste jaren enorm. Naast gerenommeerde merken als Nash, Avid Carp, Fox en JRC kunnen we sinds kort eentje bijschrijven en dat is Caveman. De Super Sloth Bedchair is een bedchair met een drie dubbel dik memory foam matras. Memory foam kwamen we voorheen alleen tegen bij de Restbite X van Avid Carp die deze vinding uit de ruimtevaart verwerkte in hun matrassen. De Super Sloth Bedchair daarentegen heeft niet alleen een memory foam matras maar ook de randen van de bedchair bestaan uit dit goedje! Als je dan ook nog bedenkt dat de bovenkant van de bedchair voor maar liefst 90% uit fleece bestaat snap je dat dit zowel lekker licht als warm aanvoelt. Naast dat deze bedchair volledig memory foam is, beschikt hij ook over een zeer inventief systeem om je stretcher snel in of uit te klappen. Volgens Caveman zou dit systeem zelfs het snelste systeem zijn wat hedendag op de markt is! Naast de Super Sloth Bedchair zal er overigens voor de karpervisser die graag lichtgewicht materiaal meeneemt naar de waterkant ook een Lightweight Bedchair aankomen.

De Caveman Carp Box Unhooking Mat


Carpcare

Carpcare oftewel karperveiligheid staat de laatste decennia steeds meer centraal in onze visserij en dat is maar goed ook! Ook Caveman heeft enkele producten in het assortiment om de karper met zorg te behandelen en hem later weer veilig terug te zetten. Allereerst is daar de Beanie Unhooking Mat. Een instapmodel onthaakmat met een extra flap aan de zijkant waar je je knieën op kan laten rusten. Een leuk detail is dat deze mat blijft drijven wanneer zelfs de grootste karpers erop liggen. De luxere en grotere uitvoering is de Carp Box Unhooking Mat die oprecht groot te noemen is! Deze mat welke van het type ‘Cradle’ is, is speciaal ontworpen voor de Caveman Weightsling Retainer die er precies inpast.  De mat heeft hoge opstaande randen en heeft afmetingen om de grootste karpers veilig te behandelen. Hij is geheel opvouwbaar waardoor hij met transport weinig ruimte inneemt.

De Caveman Weightsling Retainer

De ontwikkeling van drijvende weegzakken begon ooit met de Venture Recovery Weightsling welke ontwikkeld was door niemand minder dan Jon ‘Shoes’ Jones. De man die nu achter Avid Carp zit. Door de jaren heen zijn steeds meer merken hun versie gaan ontwikkelen en hedendag zijn er perfecte drijvende weegzakken te koop van onder andere Angling Intelligence, Fox en natuurlijk Venture zelf. De nieuwe versie van Caveman is ook gebaseerd op deze modellen en beschikt over drijvers die over de gehele lengte van de weegzak lopen. De weegzak is zo ontworpen dat de karper maximale vrijheid heeft in de weegzak zelf en minder snel bekneld kan raken. Het materiaal wat gebruikt is, is zeer karpervriendelijk, waterdoorlatend en lichtgewicht. Je kan deze weegzak zo opvouwen dat hij in slechts een kleine pouche past die overigens erbij wordt geleverd.  Als laatste beschikt de weegzak over dubbele ritsen die gelocked kunnen worden. Naast deze versie zal Caveman ook nog een kleinere versie introduceren die onder de naam ‘ Caveman Weightsling’ over de toonbank zal gaan.

De Caveman Rokpod


Rock Hard with the Rokpod!

Naast stretchers en carpcare producten zal Caveman ook komen met een range aan rodsupport materialen. Een daarvan is de nieuwe Rokpod. Een uit RVS vervaardigd rodsupportsysteem wat op diverse manieren kan worden ingezet. Doordat alle onderdelen los kunnen worden gebruikt kun je zelf kiezen of dat je hem als rodpod, als goalpost setup of gewoon de losse banksticks gebruikt voor een traditionele opstelling. De Rokpod is vervaardigd zoals net gezegd van RVS maar Caveman heeft weten te bereiken dat het gewicht naar beneden getrokken is met maar liefs 40% ten aanzien van conventioneel RVS. Daarnaast kun je de onderdelen van de rodpod vastzetten met een nieuw mechanisme genaamd ‘Easy Screw’ waardoor je de onderdelen met een kwartslag al vastzet. Andere leuke features zijn onder andere de Rockpoint banksticks welke een speciale punt hebben waardoor je je rodpod makkelijk nog wat kan stabiliseren door de banksticks iets de grond in te drukken. Als laatste is er natuurlijk dan nog het speciale ingebouwde waterpas in de buzzer bars wat we voorheen al zagen bij het Franse Amiaud en het exclusieve Engelse Custom Angling Solutions. Voor de Tackle Tarts onder ons wordt alles nog veel simpeler om je rodsetup strak neer te zetten! De waterpas zal in de productiemodellen overigens blauw worden! Losse banksticks en buzzer bars zullen ook verkocht gaan worden.

De Caveman Aerosaur Carp Bivvy


Home Sweet Home

Home sweet home is een van de termen die te vinden is op de kledij van het Engelse Diem en nog maar eens aangeeft dat de bivvy voor velen die-hard karpervissers hun thuis is. Met de nieuwe tenten van Caveman zal je je bijna thuis gaan voelen! In het assortiment zijn 5 tenten te vinden in verschillende groottes. Over het algemeen genomen blinken ze uit in gewicht, opzettijd en kwaliteit van het gebruikte doek. Zo is de opzettijd van de Aerofast Bivvy slechts 90 seconden en wordt een nieuw soort “Storm Force Military’ doek gebruikt Naast de Aerofast Bivvy zijn er ook grotere modellen in het assortiment als de Aerosaur Carp Bivvy en de Triceratops Breathable Carp Bivvy. Voor de meeste bivvies zal overigens een winterskin apart verkrijgbaar zijn.


De producten van Caveman zien er goed uit en zijn buiten duurzaam ook nog eens goed betaalbaar. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de producten. Zoals eerder gezegd zal de Nederlandse introductie plaatsvinden op Carp Zwolle 2012. We moeten dus nog even wachten om de producten real life te bekijken. Binnenkort hier op CarpFeeling nog meer Caveman nieuws! So stay tuned!

Tim van Zanten

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.