Nieuw in Nederland: Pellet Drill

Pellet Drill? Hoor ik sommige van jullie al zeggen. Daar bestaan er toch al legio van in alle maten en merken? Dat is natuurlijk helemaal waar maar een elektrische variant hadden we nog niet. De Pellet Drill welke een ontwikkeling en fabricage is van het Chinese Waikah Kudos oftewel DlKudos is een doorontwikkeld boortje wat elektrisch op enkele AA batterijen werkt. Dit boortje is bedoeld voor die harde aassoorten als Pellets en tijgernoten maar ook harde boilies kunnen natuurlijk nu makkelijk van een gaatje worden voorzien.


De Pellet Drill in het groen en camou kleur

Het doorboren van tijgernoten maar vooral pellets is soms met een normaal boortje nog een lastige klus. Voor de karpervissers en meervalvissers onder ons die veel met niet voorgeboorde pellets vissen, weten hoe lastig het soms is om je pellet voor te boren. Buiten dat je vaak veel kracht op het boortje moet zetten, gebeurt het maar al te vaak dat de pellets gaan splijten. De Pellet Drill is voorzien van een 1.8mm boortje welke je met de knop gedoseerd kan laten roteren. Hierdoor is de kans dat je pellets splijt in plaats van voorboord gereduceerd.  Verder werkt zo’n elektrisch boortje natuurlijk veel sneller dan handmatig klooien!

Alles snel en makkelijk voorboren kan ook elektrisch!

De Pellet Drill werd op de afgelopen Efftex 2011 beurs waarover we al eerder op Carpfeeling berichte aan het bedrijfsleven geïntroduceerd.  Ondertussen zijn ze in Nederland in de verkoop gegaan. In Engeland zal de Pellet Drill verkocht worden onder de brand van Carp Kinetics en zal hij de naam ‘Fusion Expert Pellet Drill’ gaan dragen. In Nederland zal hij worden verkocht op een blisterverpakking. De verkoopprijs zal rond de 25 euro gaan bedragen. Bij elke Pellet Drill zitten als laatst 2 boordjes bijgeleverd mocht er eentje op den duur zijn scherpte verliezen!


Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.