Nieuw in Nederland: Prisma Baitboats

Het aanbod aan voerboten is de laatste jaren in een stroomversnelling gegaan en diverse fabrikanten brengen prachtige voerboten op de markt die de vangsten en het visplezier verhogen. Een nieuwe speler op de markt is Prisma die met twee modellen Nederland gaat veroveren. De primeur van Prisma voerboten zal zijn op de aankomende CarpEvenTT waar de boten te bezichtigen zullen zijn bij De Voerboot Specialist Frank van den Berg. Leuk allemaal maar wat zijn die Prisma boten dan precies? Hierbij de specs!


De Prisma Baitboat

Het instapmodel van de Prisma is een catamaran stijl voerboot met een bereik van maar liefs 500 meter. Hij werkt op een digitale 4.33mhz zender en ontvanger en krijgt zijn stroom door 2 stuks 6 volt 10 ampère accu’s. Door zijn zuinige ledverlichting (voor wit, achter blauwe leds) en twee krachtige motoren beschermt in een RVS kooi, wordt de vaartijd verlengt. De voerboot heeft twee gescheiden voerbakken met een laadvermogen van 1.5 kilo. Verder beschikt de boot over een dubbele hook-release.

De boot heeft geen GPS of dieptemeter maar zowel de handset als de boot zelf zijn voorbereid voor eventuele montage in de toekomst. Verdere leuke bijkomstigheden zijn een accu en batterij indicator die aangeeft hoeveel stroom er nog in de accu’s en batterijen zit.  Zodra deze leeg raken wordt dit aangegeven met een piepsignaal. Als de boot gaat piepen is er nog precies 10 minuten vaartijd over!  Als laatste beschikt de boot over een rubberen stootrand om de gehele boot heen. handig als je vist op harde kades! De boot is 63.5 cm x 43.5 cm x 24 cm in grootte en weegt inclusief accu’s 8.7 kilo. De consumentenprijs zal gaan liggen op ongeveer 899 euro.

De Prisma III

De uitgebreide versie zal over de toonbank gaan onder de naam Prisma III. Deze boot is zowel uitgerust met GPS als fishfinder. Op de handset is een LCD scherm aanwezig van 8 cm bij 7.5 cm (3.5 inch) waarop het bodemreliëf goed te zien is. Door middel van het GPS systeem kun je tot 8 markeerpunten vastzetten om je boot altijd naar de juiste stek te varen. Door de automatische bediening is het verder mogelijk om altijd in een rechte lijn te varen naar je markeerpunt wat je onnodig stroom bespaard. Het GPS systeem kent verder nog een paar leuke toevoegingen. Zo is met enkele simpele stappen te zien hoeveel de afstand bedraagt tussen twee markeerplekken, is duidelijk te zien hoe goed het bereik is met de GPS Signal Indicator en beschikt de boot ook nog over een temperatuurmeter. Als laatste beschikt deze boot over alle specificaties die het instapmodel ook bezit. De verkoopprijs zal liggen op 1299 euro!


Zoals net gezegd zal de primeur zijn op de CarpEvenTT in Assen aankomend weekend. Ben je nog opzoek naar een voerboot en weet je nog niet welke, kijk dan even op de stand van de Voerboot Specialist naar deze nieuwe boot. Wellicht is het wat voor jouw! De komende maanden zullen de boten ook verdeeld worden over Nederland en België zodat hij ook straks bij jouw plaatselijke winkelier te bezichtigen is!

Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.