Nieuw Rodsupport Materiaal

De afgelopen jaren hebben we hier op CarpFeeling al veel verschillende merken voorbij laten komen met zeer fraaie tarty producten. De laatste jaren kunnen we aan de massale opkomst van fabrikanten die RVS producten op de markt brengen wel zien dat tarty stuff booming business aan het worden is. Steeds vaker wordt er selectiever gekeken door vissers hoe zij hun rodsetup zo fraai mogelijk kunnen uitbreiden en neerzetten. Natuurlijk is het nog steeds zo dat we door dit soort setups niks meer gaan vangen maar goed, het oog wilt ook wat. In dit artikel gaan we wederom kijken naar wat ‘nieuwe’ aanbieders van leuk rodsupport materiaal. Dat de markt progressief is wisten we natuurlijk allemaal al. Enkele grote nieuwsitems van eind vorig jaar waren zo bijvoorbeeld de nieuwe Fox Black Label range, de komst van de nette producten van Caveman Carp Gear en de producten van Cygnet Tackle. In dit artikel dus meer van dit alles. Gewoonweg weer om je blik weer iets te verruimen!


RVS van het Franse Starbaits


Fluke Custom Precision

Carbon rodpods, banksticks en buzzer bars zijn hot! De laatste jaren zijn er al aardig wat fabrikanten bijgekomen die prachtig carbon rodsupport materiaal op de markt hebben gebracht. Denk eens aan Century Neville, Defiant MPS, Dymag Tackle, Targetbaits & Tackle, Nbrice en Buzzz Tackle om er enkele te noemen! Het Engelse Fluke Custom Precision is een relatief nieuwe speler op deze markt en heeft reeds de eerste carbon producten in de vorm van buzzer bars en banksticks geïntroduceerd. Fraaie producten die zowel in standaard maten te verkrijgen zijn als op maat gemaakt voor je! De combinatie van carbon en RVS is zeer chique te noemen en geeft je rodsetup veel meer uitstraling. Naast buzzer bars en banksticks komen er in de toekomst ook nog hangers en een rodpod aan. Het is dus nog even wachten op de volledige range. Hieronder in ieder geval al een voorproefje!

Fluke Custom Precision buzzer bars


Chapelbaits Stainless

Aasfabrikanten die ook rodsupport producten gaan verkopen. Gek genoeg zien we dit steeds vaker en vaker gebeuren. Zo was het onder andere het Nederlandse Targetbaits wat een range aan carbon banksticks en buzzer bars ging verkopen, zagen we het Engelse MBBaits die de Cyprinus Carpio range ging voeren en gaan we binnenkort  de nieuwe rodpods en toebehoren bekijken van het Aquaborne. Blijkbaar is de verkoop van rod support materialen een lucratieve nevenactiviteit! Ook Chapel Baits probeert een extra zakcentje te verdienen met wat leuk RVS spul. Zo hebben ze 2rod ‘Buzz Bars’ in het assortiment van 8” en 3rod ‘Buzz Bars’ van 12”. Ook zijn er bijbehorende banksticks verkrijgbaar van 10” tot 16” en om het af te maken natuurlijk een speciale Stabilizer Bar. Leuk spul met een gemiddelde prijs!

De Stainless producten van Chapel Baits


KL Angelsport Handmade

Rodpods zijn nooit tarty geweest en zullen dit wellicht ook nooit worden. Toch zijn de Rodpods van het Duitse KL Angelsport, een hengelsportwinkel met een eigen range, een leuk stukje handwerk en dat kan ik dan wel weer waarderen. In het assortiment zijn twee rodpods verkrijgbaar te weten de KL Basic Pod en de KL Vario Pod. Het gaat hierbij om volledig verstelbare rodpods vervaardigd van aluminium. Dit uiteraard om het gewicht te beperken. De rodpods beginnen bij een prijs van 160 euro en lopen op tot een 270 euro.

De KL Angelsport Vario Pod


Defiant MPS 2012

Defiant MPS is een absolute standaard! Geen bedrijf ter wereld wat rodsupport producten maakt is zo innovatief als Defiant MPS. Zo waren ze een van de eerste die carbon gingen gebruiken in buzzer bars en banksticks en zijn ze nu wederom een van de eerste bedrijven die experimenteert met titanium. Nadat Defiant MPS vorig jaar de eerste rodpods, Snag Bars, banksticks en buzzer bars introduceerde gemaakte van titanium, zo zal onder andere de titanium range in 2012 worden uitgebreid met onder andere titanium swingers, het titanium Leopard II en III system, TBN Type banksticks, een weightbar, een digging stick, spreidblokken voor je schepnet en zelfs een unieke titanium werppijp! Defiant MPS is zo’n merk om in de gaten te houden. State of the art hengelsport materiaal!

Hoge klasse van Defiant MPS


ESGF banksticks

Daar is hij weer! Het laatste jaar heb ik zo nu en dan al deze Nederlandse Marktplaats verkoper even belicht omdat hij hele aardige RVS producten fabriceert voor een zeer schappelijke prijs. ESGF staat voor Eat Sleep Go Fishing. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik niet eens de naam weet van de persoon in kwestie maar zijn producten mogen er zeker zijn! Nieuw in het assortiment zijn de Mini banksticks. Ik had ze al even kort benoemd in het artikel ‘ de producten van ESGF’ maar ik vond dat ze toch wel wat meer introductie verdienden. Deze kleine banksticks zijn een 20 centimeter lang. Je kan ze gebruiken als kleine pootjes voor je rodpod of beter gewoon als banksticks voor een zeer tarty opstelling! Mocht je 20 centimeter nog te lang vinden dan kun je op aanvraag ze ook korter ( of wellicht langer) laten maken. Standaard worden ze geleverd met een zwarte plastic stelschroef. Voor een meerprijs van een 1 euro! kun je ook RVS exemplaren krijgen! Wat maakt deze banksticks verder dan interessant? Gewoonweg omdat ze slechts 7.50 euro kosten!

De mini banksticks van ESGF met plastic of RVS stelschroef


Chub Precision Stainless

Chub introduceerde onlangs hun nieuwe Precision Stainless range die de oude RVS range mocht gaan opvolgen. Dat ze goed hadden nagedacht over deze nieuwe range bewijzen de geraffineerde producten zelf wel. Vooral de buzzer bars zien er enorm goed uit. Met de speciale rvs afdekkopjes om je schroefdraden af te werken zetten ze een stap voorruit . Het enigste merk waar ik dit ooit tegenkwam was namelijk Custom Angling Solutions die deze kapjes los verkocht. Ook de banksticks, stage stands, de weight bars, de stabilizers en de Augers (digging sticks) zien er super uit om nog maar niet te spreken over de rodrests! Soms kunnen producten zo simpel zijn en dat bewijzen de nieuwe rodrests van Chub zeker! Een uit een stuk massief RVS gemachineerde rodrest die er heel chique uitziet! Nu is het natuurlijk wel zo dat RVS rodrests eigenlijk helemaal niet tarty zijn! Zelfs die mooie Solar Adjustable Backrests zijn eigenlijk volgens de normen niet tarty aangezien ze eigenlijk zo klein en subtiel mogelijk dienen te zijn en het liefst zwart. Toch mag de nieuwe range van Chub er zeker zijn! En dat komt mede natuurlijk door de betaalbare prijs!


Auteur: Tim van Zanten

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.