Nieuw rodsupport materiaal (deel 2)

In deel 1 van dit tweeluik hadden we al enkele ‘nieuwe’ tarty rodsupport producten laten zien. In dit artikel gaan we wederom kijken naar enkele exotische merken met leuk rodsupport materiaal. Ondanks dat de titel nieuwe producten suggereert zullen er natuurlijk ook producten tussenzitten die wellicht al bekend voor jullie zijn. Doch zijn deze artikelen bedoeld om gewoon even de visie te verreiken en jullie eens kennis te laten maken met minder bekende merken en producten. In dit artikel dus weer oud en nieuw door elkaar gemengd tot een scoop over de wereld.


Seibert

Velen van jullie hebben waarschijnlijk op Carp Zwolle 2012 verbaasd gekeken bij de Seibert Pod die te zien was bij het Duitse Bivylight. Deze pod welke een prijskaartje had van maar liefs 750 euro was buiten ongelofelijk duur ook groot te noemen. Deze Seibert behoort dan ook samen met de Solar Gold Plated WW pod, de Aquaborne pod en de Amiaud RVS G2 rodpod tot de duurste rodpods aller tijden. Seibert is een Duits bedrijf wat opgericht is door Thomas Seibert. Zijn rodpods zijn buiten exclusief ook van een enorme kwaliteit. de rodpods zijn vervaardigd uit aluminium en zijn geanodiseerd. Alle overige onderdelen zijn gepoedercoat. Op deze manier zal deze rodpod nooit roesten. Ondanks het gebruik van aluminium is deze rodpod toch 9 kilo zwaar. Het is dan ook geen rodpod voor het parkvijver werk maar echt voor het vissen op grote rivieren en meren. Buiten de aluminium versie die tentoongesteld stond op Carp Zwolle is hij ook leverbaar in een zwarte en in een groene uitvoering. Duitse grundigheid met een flink prijskaartje!


De Seibert Pod


TMC Tackle

Het Engelse TMC staat voor Total Match Carp Tackle. Dit Engelse handelsbedrijf werd in 2008 opgericht door de Engelsen Tim en Matt Claydon. Hun doel was om een grote range aan witvis en karperproducten aan te bieden aan de consument voor een schappelijke prijs. In de enigszins uitgebreide productrange zijn ook banksticks te vinden. Deze stalen banksticks zijn zoals velen concurrenten niet roestvast. Daarentegen hebben ze ervoor gekozen enkel de koppen en de punten te coaten om deze tegen roest te beschermen. Nu is het zo dat het middendeel van deze banksticks dus wel kan gaan roesten. Hier moet je dan wel weer tegenover zetten dat een setje van 4 banksticks een 13 pond kost wat neerkomt op een dikke 15 euro. Enorm goedkoop dus maar je leven lang zal het waarschijnlijk niet meegaan!

Banksticks van TMC


Bison Tackle

Bison Tackle wordt geïmporteerd naar Engeland door Fishingmad. Fishingmad is de verkoopadeling c.q.  winkel van het Schotse betaalwater Newmill welke is opgericht in 1984 door Dave en Sandy Buchanan. De producten van Bison zijn allen rodsupport producten. Van banksticks, buzzer bars tot rodpods, quick releases, tri-pods, hangers en rodrests. Het overgrote deel van de range bestaat uit goedkope RVS producten. Van 409 roestvaststalen banksticks tot een heus modulair rodpodsysteem. Het modulair rodpodsysteem klinkt onbekend maar is een vinding die ooit is bedacht door het Engelse PRP Products en heeft tevens veel weg van Prologic Ringlock. Wij in Nederland kennen dit systeem beter als de Pocket rodpod die onder andere Wychwood op de markt heeft gebracht. Deze Pocket Pod is dus ook te verkrijgen via Bison en kost met banksticks en buzzer bars slechts een 40 pond. Net als alle andere producten van Bison is het betaalbaar net als ESGF of TMC dat is. Verder hebben ze ook een zeer chique uitziende aluminium rodpod in het assortiment welke slechts 1.6 kilo weegt.

Bison Tackle Quadra rodpod


Dinsmores Arrow Point

En dan een gouden ouwe! Het Engelse Dinsmores is al decennia dé fabrikant als het gaat om loodhageltjes. Deze zachte niet giftige loodhageltjes zijn allang niet meer onbekend bij karpervissers. Waar we eerst nog de harde goedkope loodhageltjes gebruikten om onze pop-upjes uit te loden, zo gebruiken steeds meer karpervissers die loodhageltjes van Dinsmores omdat ze eens niet je lijn verzwakken. Natuurlijk heeft de opkomst van putty en/of sinkers veel veranderd. Doch blijft Dinsmores een begrip en zijn ze voor mij de beste fabrikant van loodhagel ter wereld. Dat Dinsmores nog meer maakt dan alleen lood zal wellicht wat minder bekend zijn. Zo maken ze ook al sinds jaar en dag hun Arrow Point banksticks. Zeer oldskool uitziende banksticks die sommige qua ontwerp wellicht doen denken aan de goedkope aluminium instap rodpodjes die velen van ons ooit hebben gekocht. Dinsmores banksticks zijn cool! Ze zullen zeker niet misstaan in een oude tarty rodsetup met Chris Brown of AVA buzzer bars, glasstokken met kurk en Daiwa Sensitron beetverklikkers! Pukka!

Dinsmores Arrow Point Banksticks


Skarp Fat One & Slim Line

Tussen al die deftige en exotische merken hierboven en hieronder zal Skarp wellicht een beetje uit de toon vallen. Toch hoeven we betaalbare en nette producten natuurlijk niet altijd van ver te halen. Zoals ons forumlid Andre heel terecht opmerkte in het eerste deel van deze reeks heeft ook Skarp tegenwoordig een hele nette range aan buzzer bars en banksticks op de markt gebracht. In het assortiment zijn zowel Fat One als Slim Line RVS producten te vinden voor een hele aardige prijs. Vooral de Fat One banksticks en buzzer bars zien er heel aardig uit. Mocht je dus een rodsetup zoeken in Matrix stijl maar de centjes er niet voor over hebt, dan is Skarp wellicht het antwoord voor je!

De nieuwe RVS range van Skarp


Leon Hoogendijk Carpmaster rodpods

Het merk Leon Hoogendijk verkoopt al sinds jaar en dag rodpods en hun paradepaardje de Multi Pod Deluxe is een prachtige mengeling van Amiaud pêche en het Italiaanse Fishcon. Nieuw zijn de Carpmaster rodpods. Robuuste Rodpods voor het zware werk van Italiaanse makelaardij die op de markt zullen komen in drie versies. Het instapmodel is de Light Evo-pod. Deze wordt opgevolgd door een iets grote versie die de naam Genius Evo-pod heeft meegekregen. Het zwaargewicht in de range is de Master Evo-pod. Wie een beetje thuis in de wereld van rodpods zal de rodpods gelijk herkennen. Het ontwerp is namelijk van het Italiaanse Meccanica Vadese die deze rodpods in opdracht van Leon Hoogendijk zal gaan vervaardigen. De rodpods van Meccanica Vadese worden door veel Italiaanse vissers bestempeld als de Rolls-Royce onder de rodpods. Een hoog stukje kwaliteit waar je jarenlang plezier van zal hebben.

De Leon Hoogendijk Master Evo-pod

Het is wel duidelijk dat de wereld van rodsupport producten enorm aan het worden is. Naast de velen nationale en internationale merken die deze handel hebben gevonden, zijn er nog tal van handmade rodpods zo her en der verkrijgbaar. Zo zagen we al de handmade Nitro pod van aluminium die voor het eerst te bewonderen was op CarpevenTT 2011, Zo bestaat er een exclusieve handmade rodpod van het wapenmerk Holland&Holland en zijn er zat vissers die ook achter in de schuur aardig kunnen klussen. Dan is er nog de jacht van liefhebbers op de oude pods van toen. De RVS versie van de Fox Europod, de Molbach pod, de Solar Croqpod of een handmade model van Century Neville. Voor ieder wat wils en dat is maar goed ook. Zoveel mensen, zoveel wensen niet!


Dit was het laatste deel van dit tweeluik. Zodra ik weer nieuwe, nostalgische, exclusieve en/of exotische producten heb gevonden die de moeite waard zijn dan zijn jullie natuurlijk de eerste die het hier kunnen lezen. Stay tuned op CarpFeeling!

Auteur: Tim van Zanten

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.