Nieuwe producten Fox voor 2010

Alle grote merken brengen jaarlijks nieuwe producten op de markt die het vissen op karper voor ons vissers steeds meer vergemakkelijkt. Zo heeft ook het Engelse Fox niet stil gezeten en hebben zij voor dit nieuwe jaar tal van nieuwe producten gelanceerd. Hierbij een overzicht van de nieuwste Fox artikelen.
Nieuwe lijnen

Allereerst kunnen we vermelden dat Fox voor 2010 4 nieuwe hoofdlijnen heeft gefabriceerd. Deze zijn Aquos, Illusion XS, Softsteel Adaptive Camouflage en Softsteel XS. De Aquos lijn kenmerkt zich door zijn sterkte in verhouding met de dunne diameter. Verder promoot Fox de lijn als schuurbestendig en geheugen vrij. De Illusion XS lijn is een nieuwe fluorcarbon lijn. Deze lijn wordt gepromoot als onzichtbaar, schuurbestendig en snel zinkend. Eigenschappen die een goede fluorcarbon lijn moet hebben. De Softsteel lijnen zijn al jaren bekend onder vissers maar zijn voor 2010 weer verbeterd. Vooral de lijnsterkte tot verhouding van de diameter is verbeterd. De lijnen zijn nog dunner maar aan sterkte wordt niet ingeleverd. Ook is er nu een camouflage lijn op de markt gekomen welke de naam Softsteel adaptive camouflage meekreeg. Een beetje in de trend van Shimano Technium Tribal lijnen. Deze camou lijnen zijn voorzien van een uniek camouflagepatroon waarbij Fox claimt dat deze onderwater tegen de bodem onzichtbaar is.

De nieuwe Softsteel Camou lijnen


Carpmaster onthaakmat

Ook qua visveiligheid zijn er nieuwe producten ontwikkeld. Een van deze producten is de nieuwe Carpmaster onthaakmat. Het unieke van deze mat is, dat deze zo ontwikkeld is dat aan een zijde van de mat de opstaande rand plat gegooid kan worden. op deze zijde kan de visser knielen bij het maken van de foto. Doordat aan de andere kant de mat een opstaande rand kent, kan de vis niet wegglijden. Verder is gekozen voor een nieuw Ven-Tec materiaal om de vis zo min mogelijk te beschadigen, zijn de ritsen visvriendelijk en is gekozen voor sterke EVA handvatten. Het laatste voordeel is dat de mat lichtgewicht is en compact zodat deze bij transport minder ruimte inneemt.

De nieuwe Carpmaster onthaakmat.


Nieuwe Micron series

De Micron series van Fox is al velen jaren een bekende serie beetverklikkers in binnen en buitenland. Voor 2010 is deze serie zowel qua technologie als uiterlijk totaal vernieuwd. de Micron series zijn op velen vlakken vernieuwd. zo is het nu makkelijker om de LED kleur (keuze uit 5 kleuren) van de pieper te veranderen. De kleur wordt automatisch gesynchroniseerd met de sounderbox wat uniek te noemen is. Verder hebben de nieuwe Microns Autonightlight welke ook uitgezet kan worden. Ook zijn we eindelijk van de te dure kleine batterijen af aangezien de nieuwe Microns werken op twee simpele penlites. Doordat ze ook nog eens ervoor hebben gezorgd dat deze beetverklikkers zeer zuinig zijn, zal er op batterijen in ieder geval bespaard worden. als laatste is er een antidiefstal alarm ingebouwd. Zodra de pieper wordt uitgeschakeld, wordt dit doorgegeven doormiddel van een speciale toon op de sounderbox.

De Nieuwe Micron NTX beetverklikkers incl. receiver


Micron TX-R Micro

In navolging van Gardner met het ATTs system heeft Fox nu ook een universele sounderbox gecreëerd die zowel op 2.5mm als 3.5mm werkt waardoor deze bruikbaar zijn voor zowat alle gangbare beetverklikkers. Deze kastjes worden gewoon onder de beetverklikker gemonteerd op de bankstick of buzzbar. Door middel van een kabeltje naar de beetverklikker worden deze Micro zenders aangesloten. Zo kun je van alle beetverklikkers met een aansluiting voor een sounderbox een draadloze set maken. De zenders vragen slecht een penlite batterij. Doordat ze reageren op het signaal van de beetverklikker en dan pas inschakelen, blijft het stroomgebruik laag.

De nieuwe Micron TX-R zenders worden gewoonweg
onder de beetverklikker bevestigd


Fox RVS

Terug van weg geweest zijn RVS artikelen van Fox. Een decennia geleden maakte Fox al rodpods van RVS. Toentertijd hebben ze de productie stopgezet. Momenteel is RVS helemaal hot en met opkomende merken als Matrix Innovations kon Fox niet achterblijven. Het nieuwe RVS materiaal van Fox bestaat momenteel uit buzzer bars en banksticks. Banksticks zijn momenteel leverbaar in zowel 23, 30,5 als 40,5 centimeter lengte. De buzzerbars zijn allen geschikt voor drie hengels en varieren van 15 tot 17,5 centimeter breed. De RVS producten zijn geheel uit RVS vervaardigd en beschikken allen over Fox camlock sluitingen. Om alles goed vast te zetten, zijn de camlock sluitingen optioneel nog vaster te draaien door middel van een imbus. De verwachting is dat Fox voor 2010 nog meer RVS producten gaat lanceren. We wachten vol verwachting af!

Fox RVS met solide sluitingen vervaardigd uit 100% RVS


Illuminated Core-lite

De Core-lite hangers zijn nog niet zo heel lang geleden gepresenteerd door Fox als hun antwoord op lichte hangers voor het vissen met slack lines. Voor 2010 is een verbeterde versie uitgekomen van de Core-lite, namelijk de Illuminated Core-lite. Deze verlichte hangers werken door middel van een LED welke centraal in de hanger is bevestigd. Stroom trekt de Core-lite van de beetverklikker door middel van een kabeltje. Zo kun je ook ’s nachts prima reageren op je hanger!

De verlichte hangers van Fox voor het vissen met slappe lijnen

Meer informatie:
www.foxint.com

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.