Nieuwe producten JAG Products

Een dik half jaar geleden plaatste we hier op CarpFeeling al de aankondiging dat de kwalitatieve producten van JAG eindelijk in Nederland verkrijgbaar zouden zijn. Nu een half jaar later zijn er aan het assortiment weer nieuwe en interessante producten toegevoegd die ik jullie niet wilde onthouden. Ga er maar weer goed voor zitten want ook de nieuwe producten zijn zeker weer het bekijken waard!


JAG SP Vice en Maxi vijl

Zoals ik al eerder vermelde heeft JAG enkele producten in het gamma om je haak bij te vijlen als deze bot en onscherp is geworden. In dit gamma waren al 2 soorten vijltjes en een speciaal vergrootglas te koop om zo, zo secuur mogelijk te werk te gaan. Aan dit assortiment is een nieuwe vijl toegevoegd. De SP Maxi vijl. Deze vijl is voor het grovere werk en heeft een bepaalde groef waardoor je tot 75% sneller je haak kan vijlen. De afwerking kan je vervolgens doen met de al eerder genoemde SP vijlen.


De nieuwe JAG Maxi Vijl

Een ander handig apparaatje om het vijlen nog makkelijker te maken is de nieuwe SP Vice. Een speciaal stukje gereedschap ontworpen door Jason Hayward waartussen je je haak kan klemmen. Zo hoef je nooit meer de haak vast te houden tussen je vingers met de kans dat je je handen verwond tijdens het vijlen. Een leuke bijkomstigheid is dat de SP Vice van onderen open te schroeven is om zo je SP vijlen netjes op te bergen. Zoals je gewend bent van JAG, zijn ook de producten weer van een hoge kwaliteit. Denk hierbij aan kwalitatief hoogwaardig RVS. De vijlen zijn gemaakt door een Zwitsers bedrijf wat ook vijlen maakt voor fabrikanten van sieraden. Dat zit wel goed dus!

De JAG SP Vice


JAG Xcavator

Niet overal is de grond even zacht dat je gemakkelijk je banksticks erin kan drukken. Vooral op de Franse kleibodems is het soms een heel gedoe om je banksticks goed vast te zetten in de stugge grond. Ook voor die vissers die graag in de winter vissen, is het goed vastdrukken van je banksticks in de harde bevroren bodem niet altijd even makkelijk. Daarom moet iets op gevonden worden, zal JAG vast hebben gedacht. Hun antwoord op de bovenstaande problemen is de Xcavator. De Xcavator is volgens JAG de meest agressieve bankstick op de markt verkrijgbaar. Het betreft een bankstick uit een stuk rvs en de punt heeft een schroefdraad om de bankstick de grond in de draaien. Het schroefdraad beschikt over 43 CNC gefreesde tandjes die helpen bij het doorboren van de harde grond.

43 geharde tandjes in het schroefdraad voor een optimale werking

De Xcavator is 17mm dik en de meeste reguliere JAG banksticks passen erin. Bij elke Xcavator wordt een speciale rvs tommybar geleverd om meer kracht te kunnen zetten als je de bankstick de harde grond in wilt boren. Er is van de Xcavator ook een universele versie verkrijgbaar waarin alle soorten banksticks passen van andere fabrikanten. Het grote voordeel van de universele Xcavator is dan ook, dat als je met bijvoorbeeld carbonnen banksticks vist, en je bang bent om ze te breken in de harde grond, je nu ze wel kan gebruiken met dit speciale hulpstuk. Draai de Xcavator de grond in, monteer je carbonnen bankstick in de Xcavator en klaar ben je!.

 

Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.