Nieuwe producten Korda 2010

Het Engelse Korda zit nooit stil en komt daardoor steeds weer met nieuwe producten die het vangen van karper steeds makkelijker maken. In een eerder artikel hier op CarpFeeling hebben we al even de oppervlakte range aan het licht laten komen die Korda nieuw voor 2010 heeft gepresenteerd. Ook nu zijn er weer nieuwe nieuwtjes aan het adres van dit innovatieve merk. Kijk en huiver!Korda Probe Marker Lead

Het hebben van een goed stuk lood wat de bodem precies kan weergeven bij marking is een belangrijk goed. Het voelen van de soort bodem kan ervoor zorg dragen dat je net de juiste spot vind en daardoor meer gaat vangen. Korda Leverde enkele jaren geleden hun markerkit maar had nooit een stuk lood ontworpen om de bodem juist weer te geven. Daar is nu verandering in gekomen door middel van het Probe Marker Lead. Een ongecoat speciaal gevormd stuk lood waarmee je volgens hun eigen zeggen veel beter kan aanvoelen op wat voor soort bodem je je bevindt. Het proberen waard zou ik zeggen!


Korda’s Probe Marker Lead


Korda Kontour Fluocarbon mainline

Kontour is Korda’s antwoord op de grote vraag naar soepele, zinkende en schuurbestendige hoofdlijnen. Deze lijn is volgens Korda enorm soepel waardoor deze niet van je spoel afkinkt wanneer je de hendel openslaat. De soepelheid vergroot daarnaast het werpvermogen en de accuratie. Doordat de lijn zinkt als een baksteen, zal de karper geen contact krijgen met de lijn. Door de hoge schuurbestendigheid is de lijn verder interessant om te gebruiken in snag situaties waarbij vertrouwen in de lijn essentieel is. Kontour zal verkrijgbaar zijn in 12lb/ 33 honderdste en zal verkrijgbaar zijn op spoelen van 200 meter.

Korda Kontour..


Korda/Reuben Heaton Limited edition weegschalen

Korda is een samenwerking aangegaan met weegschalen specialist Reuben Heaton waaruit twee speciale limited edition weegschalen zijn ontstaan. De weegschalen zijn verkrijgbaar in een 60lb (27 kilo) en een 120 lb (54 kilo) variant en zijn ontwikkeld voor de Engelse markt. Er zijn twee soorten weegschalen verkrijgbaar, de standaard Korda weegschaal en de speciale Gigantica weegschaal die vernoemt is naar het Franse Gigantica van Korda voorman Danny Fairbrass. De kwaliteit van deze weegschalen is gelijk aan de andere Heaton weegschalen. Een leuk collectors item! Of beide van deze speciale weegschalen ook naar Nederland komen is nog niet zeker.

De limited edition Korda Gigantica weegschaal
en de limited edition Korda weegschaal


Korda SUBline

SUBline is een de nieuwe hoofdlijn van Korda. Deze nylon lijn heeft kwaliteiten die bij de hedendaagse visserij voor velen  mogelijkheden biedt. Welke kwaliteiten zijn dit dan? De volgende, de nieuwe SUBline heeft een enorm hoge trekkracht, zinkt als een baksteen, heeft een extreme dichtheid en een hoge knoopsterkte. Verder is deze lijn leverbaar is twee kleuren te weten, green en Brown en in vier diktes, 30mm, 35mm, 40mm, en 43mm, zodat er voor elke visser wel een lijn tussen zit.  De nieuwe Korda lijn wordt geleverd op een bulkspool van 1000 meter.

Korda SUBline in diverse varianten


Korda Mouth Trap

Mouth trap is Korda’s antwoord op de vraag naar het beste onderlijnmateriaal voor een chodrig. Waar gewone fluocarbon nog weleens de wensen overlaat als het gaat om geheugen, de vele tijd die gestoken moet worden in verkrijgen van een curve door stomen etcetera, is dit nieuwe Mouth Trap onderlijnmateriaal de oplossing.  Dit onderlijnmateriaal is nagenoeg geheugen vrij waardoor je geen last meer krijgt van kinken of krommingen in de lijn die daar niet horen. Je kan heel subtiel je chodrig vorm geven zonder last te hebben van een stugge fluocarbonnen lijn. Doordat dit materiaal zo fijn is, kun je veel makkelijker en secuurder te werk gaan bij het vervaardigen van een rig. Het stomen van je lijn is ook verleden tijd aangezien je met de hand de lijn glad kan strijken. De Mouth Trap lijnen zijn verkrijgbaar in een licht groen tint in de sterktes 15lbs, 20lbs en 25lbs

Korda Mouth Trap


Korda Skywinder spod

Ook heeft Korda weer een nieuwe spod rocket ontwikkeld, of beter gezegd, voortgeborduurd op de oude Sky Raider spod. Met de Skywinder Spod is het mogelijk om boilies of klein aas als maden te voeren over een grote afstand. Door de nieuw vormgegeven rocket, de speciale water/wind gleuven en de dichte onderkant waardoor je de rocket kan verzwaren met bijvoorbeeld water of flavour, maakt deze rocket de ideale partner bij het spodden.

De Korda Sidewinder is ook geschikt voor maden


Korda Solidz bags

Solidz is de nieuwe naam voor Korda’s nieuwe PVA zakjes. Deze zakjes, een in principe niet vernieuwend product, wordt interessant als je de hoge kwaliteitswaarden ziet waarnaar dit product is ontwikkeld. Nagenoeg PH neutraal, quick melting, robuust, geen achterblijvende residuen, aromavrij, biologisch afbreekbaar en verkrijgbaar in verscheidende groottes (xtra small, small, medium, large), maakt dit product toch wel bijzonder. Daarbij krijg je bij elke verpakking van deze zakjes een speciale bagloader zodat je geen kruimel meer verspilt! Een mooie pruduct voor die visser die graag ver werpt maar toch dicht wat voer bij zijn haakaas wilt hebben!


Tot zover Korda..

Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.