Nieuwe producten Kryston 2010

Kryston is misschien wel een van de oudste merken als het gaat om onderlijn materiaal. Toch moet ik eerlijk toegeven dat ik de laatste jaren steeds meer hoor over dit toen toonaangevende merk totdat ik dit jaar weer enkele Engelse publicaties zag van nieuwe producten voor 2010. Blijkbaar hebben ze toch niet stilgezeten en zijn ze bezig geweest met research & development. Hierbij hun nieuwe producten voor 2010 die momenteel zijn geïntroduceerd op de Engelse markt maar gestaag naar
Nederland zullen komen.Kryston Driftwood

Kryston Driftwood is reeds geïntroduceerd op de Nederlandse markt en is een product wat even weg is geweest uit het assortiment van Kryston. Het is een oud concept was verbetert is en opnieuw is uitgegeven. Toch is het een product wat gezien kan worden als vernieuwend om de volgende redenen.

Kryston heeft ingespeeld op de brandende vraag hoe oppervlaktevissers hun aas zo ver mogelijk kunnen werpen zonder dat de inslag van het aas op de oppervlakte dusdanig is dat deze vis verjaagd zoals vaak het geval is bij controllers. Kryston Driftwood is de oplossing en is eigenlijk niets meer Dan drijvende putty. Doordat je zelf de putty kan doseren over de lijn, kun je zelf bepalen hoe groot de inslag wordt van je aas op de oppervlakte. Zo kun je met een klein beetje putty al je lijn behoorlijk verzwaren maar alles toch subtiel houden. Een ideaal middel voor de schuwere vissen die elke klap op het wateroppervlakte al als gevaar beschouwen!

Kryston Driftwood, ideaal voor oppervlaktevissers..


Kryston Jackal

En dan weer een product waarin Kryston uitblinkt, nieuw onderlijnmateriaal. Jackal is het nieuwste onderlijnmateriaal in het al zo grote gamma aan lijnen. Deze lijn is zeer dun van diameter zonder dat erg aan kracht wordt ingeleverd. Het is onderlijnmateriaal wat gecoat is en dus stripbaar is voor het maken van combirigjes. Een leuk detail is dat de binnenkern de zelfde kleur heeft als de buitenkern. Mocht je dus een stukje willen strippen dan heb je geen last van kleurverschillen.  Het grote voordeel van Jackal is verder dat deze een anti-tangle werking heeft. Het in de war gooien van je onderlijn is daarbij voorgoed verleden tijd. Kryston Jackal is verkrijgbaar in drie kleuren te weten, Olive Green, Gravel Brown en Dark Silt en verkrijgbaar in zowel 20lb als 30lb.

Kryston Jackal..


Kryston Styx rig glues

Kryston heeft voor 2010 twee nieuwe soorten rig glues met beide unieke mogelijkheden. De eerste soort is de Brush on rig glue. Een lijm met een zeer fijne samenstelling waardoor zelfs de moeilijkste gaatjes of sneetjes gevuld kunnen worden. de lijm is iets dunner en minder stroperig waardoor deze veel beter toepasbaar is bij het plakken op zeer kleine oppervlaktes. Deze lijm is geschikt voor het plakken van voornamelijk Vinyl, PVC en rubber maar is ook geschikt voor andere materialen. Het flesje beschikt over een zeer fijn borsteltje waardoor het gebruiksgemak wordt verbetert. Door de unieke samenstelling van de lijm en dit speciale borsteltje, is het mogelijk om zeer secuur te werk te gaan en zo een echte finishing touch kan worden aangebracht!

Kryston Styx brush on rig glue..


De tweede soort is Time Lock, een lijm die dezelfde fijne eigenschappen heeft als de Brush on lijm. Toch zit er zoals de naam als beschrijft een unieke eigenschap aan dit product, deze is als volgt.
De meeste rig glues zijn gebaseerd op secondenlijm. In een split second is de lijm opgedroogd en er hoeft maar iets verkeerd te gaan en je rigje is verpest. Kryston heeft daar iets op gevonden met de Time Lock rig glue, een lijm die pas vastzit na 10 seconden. Ook op deze flesjes zit een fijn borsteltje om zeer secuur te werk te gaan. Wanneer je nu alleen de lijm doseert, zit deze niet gelijk vast en kun je eerst alles in positie brengen  voordat de lijm hard wordt. Dit scheelt je een hoop gestrest, geklungel en daarmee geklieder!

Kryston Time Lock rig glue..


Kryston Kraken Monsterbraid

Het laatste product wat ik wil vermelden is deze Kraken Monsterbraid. Een leader die is gebulkt op spoelen van 10 meter. Niet echt een leader voor onze vriend de karper, wel voor grotere zoetwater exemplaren voor de karpervisser die het eens wil gaan wagen op monster Steur, meerval, arapaima  Stingray of misschien wel Siamese reuzenkarper!. Waarom? Omdat deze Monsterbraid een sterkte heeft van 200lb! Een nagenoeg onverwoestbare lijn die qua dikte nog wel meevalt. Een lijn die volgens Kryston elke zoetwatervis de baas kan!Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.