Nieuwe producten Solar Tackle 2011

Solar is de laatste 10 jaar enorm gegroeid in de BeNeLux en is in steeds meer hengelsportzaken te vinden. Wat een decennia geleden een exclusief merk was is hedendag volop verkrijgbaar en velen vissers gebruiken dan ook de producten waar Solar mee is groot geworden als de range aan rvs producten, de hangers en swingers en het aas. Merken als Solar zitten nooit stil en dit jaar zijn er enkele leuke producten bijgekomen. In deze productoverview de laatste ontwikkelingen uit het huis van Solar.


Solar Contour Unleaded

Rigsolutions van Piet Vogel gooide hoge ogen met hun FreeFall leader. Een leader die geen leadcore is maar wel de eigenschappen daarvan heeft en zelfs nog voordelen heeft ten aanzien van leadcore. Het antwoord van Solar is Contour Unleaded. Een leadermateriaal zonder loodkern die wel enorm goed zinkt. Het leadermateriaal is enorm soepel en volgt de contouren van de bodem perfect waar gewoon leadcore nog weleens de wensen overlaat. Het materiaal beschikt niet over geheugen en is verkrijgbaar in de nieuwe Solar kleur ‘Sediment Black’. Solar Unleaded is verkrijgbaar in een 15lb en een 25lb onderlijn materiaal op spoelen van 20 meter en in 40lb en 80lb splicable leadermateriaal. De producten van zowel Rigsolutions als van Solar verschillen overigens weinig van elkaar op kleur en prijs na!


Solar Contour Unleaded in ‘Sediment Black’


Uitbreiding Solar Advanced carbon Effect

Een tijdje geleden introduceerde Solar het Advanced Carbon Effect. Naast de rvs producten kwam er ook een carbon versie bij voor de liefhebbers. Zo bestond de range uit onder andere banksticks, rodpods en buzzerbars in Carbon look. Deze range is uitgebreid met enkele nieuwe producten als Advanced Carbon Adjustable Buttbanger Arms en Advanced Carbon Adjustable Snagbars. De Adjustable Snagbars van Solar kende we uiteraard al en waren een enorme uitkomst. De pootjes van deze snag ears waren uitschuifbaar waardoor je je setje makkelijker kon opbergen en zelf kon bepalen of je ze wilde gebruiken zonder eerst een snag ear te hoeven monteren of demonteren. De Snag Bars zijn er nu dus ook in het Advanced Carbon waardoor je nu je in Advanced Carbon rodpod ook kan voorzien van passende Snag bars. Ook de nieuwe Buttbangers zijn nu verkrijgbaar in carbon look. Deze buttbangers zijn ook uitschuifbaar om je swinger zo aan te passen aan je visserij. Tarty spul al zeg ik zelf!

Solar Advanced Carbon Adjustable Buttbanger Arms


Solar Carpfood

Op het Solar Carpfood wordt vooral op velen internationale wateren de laatste jaren enorm geslacht. Zoals we allen wellicht weten is de range aan Carpfood producten uitgebreid met 3 smaken te weten Chinese Take-Away, Indian Take-Away en Seefood Take-Away. Deze nieuwe ranges zijn volgens Solar zorgvuldig samengesteld en beschikken over een hoge voedingsgraad en een hoge uitlekkinggraad. De producten bevatten geen flavours maar verkrijgen hun geur en textuur door middel van sauzen, specerijen, pepers, attraktors en smaakversterkers. Een ander product wat is toegevoegd en minder bekendheid heeft meegekregen zijn de nieuwe Garlic & Stilton Hookbaits. Zoals de naam al aangeeft beschikken ze over de twee meest scherpe flavours die beschikbaar zijn namelijk Garlic en Stilton (kaassoort). Ze zullen beschikbaar zijn in zowel pop-ups als corkers in de maten 11mm, 14mm en 18mm.

Garlic & Stilton Hookbaits


Nieuwe endtackle kleur ‘Sediment Black’

We lieten net al wat vallen over de nieuwe kleur ‘Sediment Black’. Solar heeft de range aan endtackle producten uitgebreid en vanaf nu zullen ook de leadclips, de tailrubbers en de anti-tangle sleeves tezamen met de beads en Contour Unleaded leaders verkrijgbaar zijn in zwarte uitvoering. Naast Weed Green en Lakebed Brown dus een kleur toevoeging aan het assortiment. Deze nieuwe kleur is geschikt voor die donkere modderbodems waar lichtere kleuren teveel opvallen en laten we in ons landje toch net meerdere van zulke wateren hebben. Natuurlijk is het geen verrassende toevoeging maar voor de Solar liefhebbers die rig camouflage hoog in het vizier hebben wellicht heel interessant.

De nieuwe Solar kleur ‘Sediment Black’


Solar Backstop Beads

Ook Solar begint steeds meer te werken aan visveilige producten en met de komst van hun Contour Unleaded leaders die tevens betekende dat de leadcores uit productie zijn genomen, is er een nieuwe kraal ontwikkeld voor het vissen met Chodrigs. De Chod heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen en merken als PB Products en JRC hebben fantastische 100% visveilige systemen op de markt gebracht hiervoor om effectief de Chod te gebruiken. Een groot probleem bij Chodrigs is dat de leadcore of leader veelal wordt gespliced en een lus wordt verkregen waarna de hoofdlijn aan de lus wordt geknoopt. Deze knoop zorgt voor een verdikking op de lijn en kralen gaan hier gewoonweg lastiger overheen. Natuurlijk is hier ook veel over nagedacht door fabrikanten en zijn er kralen op de markt gekomen met een grote doorgang. Het antwoord van Solar op deze kwestie is de Backstop Bead. Een kraal met aan beide zijde een conisch gat wat de doorgang van knopen bevorderd. Deze kralen zijn beschikbaar in alle drie de Solar kleurvarianten waaronder de nieuwe zwarte kleur.

De nieuwe conisch gevormde Chod Backstop Beads van Solar


Serrated Braid Scissors

Solar heeft door de loop van de jaren enkele leuke tools op de markt gebracht voor het maken van rigs. Voorbeelden zijn de Hair Gauge, de Rig Cone, de bekende Boilie Needles en de Tube Threader. Een onderdeel wat alleen miste in het assortiment was een doodeenvoudig schaartje. Dit schaartje is er eindelijk gekomen en zal over de toonbank gaan onder de naam Serrated Braid Scissors. Een schaartje wat moeiteloos mono,fluorocarbon en braids doorknipt en ook nog eens lekker in de hand ligt door de grote oren. Bij het schaartje wordt een neopreen hoesje bijgeleverd wat valt over de punt. Handig als je in je vistas aan het graaien bent en niet weer de punt van je schaartje in je handpalm wilt hebben! Dat hoesje is overigens niet heel vernieuwend omdat Owner dat grapje jaren geleden al introduceerde!

De nieuwe Serrated Braid Scissors


Solar Bow-Loc

Begin dit jaar konden we al kennis maken met het vernieuwde en herintroduceerde Bow-Loc net. Dit net was een paradepaardje van Solar maar was een lange tijd uit productie genomen. Het vernieuwde net kent nog steeds de snelkoppeling om dit net in luttele seconden in of uit te klappen. Het spreidblok is van 100% rvs wat de levensduur enorm verlengt. Hij is verkrijgbaar in zowel een 42” als 50” uitvoering en losse netten zijn verkrijgbaar. De introductie op Carp 2011 was veelbelovend en de gelimiteerde oplage was al snel uitverkocht. Daarom heeft Solar besloten de productie voort te zetten. Het enigste verschil met de limited edition is de schepnetsteel. Deze was bij de LE versie gemaakt uit twee delen. De nieuwe Bow-Loc netstelen zullen bestaan uit een deel van 6 foot lengte. Dit betekent overigens dat de LE versies op den duur collectoritems zullen worden! Leuk dus voor de verzamelaar!


Echte noviteiten ontbreken dus bij Solar maar ondanks dat zijn de nieuwe producten wel zeer bruikbaar en daar gaat het uiteindelijk om! Een deel van de producten is al te vinden in de hengelsportzaken. De overige producten zullen binnen korte tijd de weg vinden naar de Nederlandse hengelsportzaak.

Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.