Nieuws van Cuyten boilies

Dat de mannen van Cuyten Boilies niet stil zitten blijkt wel uit hun laatste Running Water film deel 6. Hun visserij op de Seine werd uitgelicht waar ook het Nederlandse rivierstelsel zijn opwachting maakte. De film staat, zoals we gewend zijn van Running Water, weer vol van keiharde runs op de mooiste locaties en met natuurlijk geweldige vangsten. Eind September vorig jaar lieten we de lezers van CarpFeeling al kennis maken met Cuyten Boilies toen we een interview afnamen met Lex Cuyten die samen met Erik Rijken dagelijks bezig is hun marktaandeel verder te ontwikkelen.

Op Carp Zwolle kwam ik in gesprek met beide heren en vroeg hen naar nieuws rondom team Cuyten. Erik vertelde mij dat ze op het punt stonden om Running Water deel 6 af te ronden en daarnaast ook bezig waren met een kledinglijn en dat de laatste hand werd gelegd aan een pop-up range passend bij het al bestaande assortiment aan boilies.

Nieuwe kleding van Cuyten boiliesEen nieuwe Urban kledinglijn

 Lex: Als wij producten willen toevoegen aan ons assortiment zullen wij deze keuze weloverwogen maken. Zelfs het ontwikkelen van een pop-up lijn doen wij in eigen beheer en daarom ook op geheel eigen wijze. Als ik pop-ups inzet wil ik dat ze zeer attractief zijn en natuurlijk zo lang mogelijk blijven drijven. Bij de ontwikkeling van onze eigen pop-ups hebben wij dan ook het proces vanaf de eerste stap geoptimaliseerd. Erik: Een pop-up die is gemaakt van 100% ingrediënten gerold vanuit een attractieve basis in plaats van een pop-up mix met een flavour eroverheen. Dat is wat we willen.

Nieuwe pop-ups

Lex: De pop-ups worden gemaakt van een zeer attractieve basismix, waarna ze handmatig worden gerold. Vervolgens stomen we de boilies waarna ze drie dagen lang met hete lucht worden gedroogd. Eenmaal gedroogd worden onze pop-ups behandeld met vloeibare triggers die tot diep in de kern intrekken. Dit proces van drogen en na-lakken wordt tot drie keer herhaald. Wij zijn er van overtuigd dat onze pop-up lijn een zeer eigen karakter hebben en waarborgen een drijfvermogen van minimaal 96 uur! Erik: Daarnaast hebben we bewust gekozen om geen fluoro’s te maken, een washed out effect geeft voor mij een meerwaarde aan onze pop-up lijn.

Met de hand gerold
Met de hand gerold

Erik: Teambelang hebben wij bij Cuyten hoog in het vaandel staan. Naast een groep van fanatieke vissers hebben wij ook een aantal teamleden die zeer creatief zijn op film-, fotografie- en ontwerpgebied. Naast onze Running Water films, vis- en productfotografie hebben wij met Milan, het creatieve brein in ons team, een reeks toffe kleding neer weten te zetten. Lex: Milan kan naast filmen en fotograferen op hoog niveau ook nog eens zeer goed ontwerpen en tekenen. We konden niet anders dan hierop reageren met een eigen Urban kledinglijn, die ook weer op een geheel eige wijze ontworpen is. Erik: Als je iemand in je team hebt die zo getalenteerd is, is het bijna zonde dit alleen voor jezelf te houden. Vandaar onze unieke kledinglijn die ontworpen wordt in ons eigen beheer. Op deze manier kunnen we al onze teamleden laten meewerken aan het nog beter en leuker maken van onze producten.Naast Running Water deel 6 zijn de kleding en pop-up lijn inmiddels online gelanceerd. Wil je meer informatie omtrent de producten van Cuyten Boilies, neem dan eens een kijkje op hun website.  

Online: www.cuytenboilies.eu - Facebook: Cuyten Boilies - Instagram: @Cuytenboilies

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.