Persdag Carp Zwolle 2019 – 25 years!

Begin november is traditiegetrouw weer de persdag van Carp Zwolle. Gisteren stond ik dus rond half twaalf voor de deuren van de IJselhallen waar er nu geen lange rijen stonden zoals we in februari gewend zijn. In het restaurant zaten al diverse bekende gezichten waarna de rest ook binnen druppelde. Na wat geklets onder een het genot van een bakkie koffie en broodje begon Mick met zijn praatje over de vorige editie en wat we kunnen verwachten van Carp Zwolle 2019.

Carp Zwolle 2018

Met 16206 bezoekers (verdeeld over 3 dagen) en een uitverkochte zaterdag kunnen we gerust spreken over een geslaagde editie. Met (geregistreerde) bezoekers uit 35 landen kunnen we ook spreken van een internationale beurs en daarmee is de beurs dus ook Europa ontgroeid. Met de volledige gevulde IJsselhallen had de beurs een oppervlakte van 20.000 m2 en in totaal 145 stands. Dit laatste is eigenlijk veel meer, aangezien diverse bedrijven samenwerken of winkeliers stukken van een stand laten vullen door een bepaald merk.

Carp Zwolle 2019

Terugkijken is leuk, maar we zijn natuurlijk vooral benieuwd wat de volgende editie gaat brengen. Ook dit jaar zal de beurs weer drie dagen duren en vindt hij plaats van 1 t/m 3 februari met dezelfde openingstijden. Wat dus betekent op vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur en de zondag van 9.00 tot 16.00 uur. Ook dit jaar worden alle hallen van de IJselhallen gevuld en daarmee zal de volledige oppervlakte van 20.000 m2 weer worden benut. Dit jaar is het alweer de 25ste editie en dit zal natuurlijk ook gevierd worden. Mick deed hier nog wat geheimzinnig over en zodra hier meer over bekend wordt laten we dit natuurlijk ook aan jullie weten. Ook de Carp Zwolle app zal dit jaar weer beschikbaar zijn en worden uitgebreid met evenementen die op de verschillende stands plaatsvinden.

Ook Erwin was weer van de partij

Koop je tickets alvast!

De online verkoop van tickets is vorige week gestart en als je dus zeker wilt zijn van entree op een bepaalde dag kan je dus maar beter alvast je tickets bestellen. Naast dat je zeker bent van toegang levert een online kaartje je nog diverse voordelen op. Zo bespaar je 3 euro op je ticket en maak je ook nog kans op leuke prijzen, waaronder diverse visreizen die beschikbaar worden gesteld in samenwerking met The Carp Specialist. De mooiste prijs staat gepland voor de vrijdag en dat is ook nog eens de rustigste dag. Kan je een dagje vrij krijgen op het werk, dan raad ik je aan om op vrijdag te komen. Koop hier je tickets alvast.

Ook voor de innerlijke mens had Mick iets geregeldOok voor de innerlijke mens had Mick iets geregeld

Ridgemonkey

Naast de presentatie over Carp Zwolle was er ook ruimte en tijd voorzien voor verschillende deelnemers om alvast wat nieuwtjes te laten zien. Zo had Ridgemonkey een groot gedeelte van hun gamma meegenomen, waaronder ook de Bucketseat die binnenkort gelanceerd wordt. Deze werd tevens eens goed aan de tand gevoeld door Harry en Mike van Hareco. Ondanks het heen en weer gewip, het duwen op de rugleuning en dergelijke kan ik je melden dat het zitje terug ging zonder beschadigingen. Natuurlijk hadden ze ook de nieuwe RM-Tec range, lampen, powerbanks en toasters mee. En er komen nog meer nieuwe producten aan, maar hierover later meer.

De Ridgemonkey Bucketseat werd even getest
De Ridgemonkey Bucketseat werd even getest

Berns Voerboten

Ook Berns Voerboten had een voerboot uitgestald met alle nieuwe snufjes die binnenkort beschikbaar zijn en natuurlijk ook te zien zullen zijn op Zwolle. Zo kan je nu ook een Raymarine Dragonfly 4 Pro laten installeren op je voerboot, maar het meest interessant vond ik nog wel hun nieuwe GNSS systeem. Waar de meeste gebruik maken van GPS maakt het GNSS systeem van Berns gebruik van diverse GPS systemen. Hierdoor zijn er veel meer satellieten tot hun beschikking en ook systemen die een grotere nauwkeurigheid hebben. De positie wordt doorgegeven naar een ontvanger die het signaal vervolgens omzet naar bluethooth. Vervolgens kan je middels verschillende apps dit signaal gebruiken. Zoals bijvoorbeeld de Locus Map Pro om je stekken en waypoints op te slaan en de Navionics Sonarchart om een map te maken van je water.

Met het GNSS Systeem krijg je een hogere nauwkeurigheidMet het GNSS Systeem krijg je een hogere nauwkeurigheid

PB Products

Ook PB products komt weer met enkele nieuwe producten op de markt die we natuurlijk gaan terug zien op Carp Zwolle. Waaronder bait floss, Silk Wire, Strech Attack en de Hollow Kevlar. Ik denk zeker dat de Hollow Kevlar wel eens hoge ogen kan gooien. Zo is het natuurlijk enorm sterk waardoor het een hele kleine diameter heeft. Tevens kinkt het niet, is het enorm slijtvast en kan je het ook knooploos bevestigen aan je hoofdlijn. Met deze uitbreiding in hun assortiment kan je alvast PB products op je lijstje zetten met stands die even moet bezoeken.

Nieuwe lijnen van PB ProductsNieuwe lijnen van PB Products

All In Partikels

Een stand waar je de vorige edities letterlijk niet echt om heen kon kijken was natuurlijk All In Partikels. Ze toonden alvast wat nieuwe liquids en vertelden dat ze de range gaan uitbreiden naar maar liefst 50 smaken. Daar moet dus zeker wat tussen zitten voor je. Naast de nieuwe cloudy stick mix bieden ze binnenkort ook de mogelijkheid aan om je eigen smikkelmix te laten samenstellen (een echte naam moet deze nog krijgen). Je kunt dan kiezen uit diverse partikels, boilies, liquids en dergelijke. Het geheel zal PVA vriendelijk worden klaargemaakt zodat je het in diverse omstandigheden kunt gebruiken.

De boiliekruim mix of zoals ik het noem de smikkelmix. Volledig naar je eigen wensen samengesteld.De boiliekruim mix of zoals ik het noem de smikkelmix. Volledig naar je eigen wensen samengesteld

Top Secret

Slakken behoren tot het natuurlijke voedsel van de karper en vooral met het vlees van de slak wordt gevist. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de naaktslak en ook de gehydrateerde varianten die te koop zijn. Top Secret gooit dit over een andere boeg. Door een kant en klaar deeg in een lege slakkenhuis te doen en deze kort te koken heb je een compleet andere aaspresentatie die ook nog eens zeer goed bestand is tegen kreeften en dergelijke. Het deeg is in verschillende smaken verkrijgbaar waaronder ook in een slakken smaak. Ook zullen de lege slakkenhuizen te verkrijgen zijn via Top Secret.

Vissen met slakken op een andere manierVissen met slakken op een andere manier

Sportex Advancer Carp – 70th Anniversary Edition

Sportex bestaat inmiddels al 70 jaar en zal dan ook bij vele van ons direct de associatie trekken met kwaliteitshengels. Natuurlijk komt kwaliteit ook met een prijskaartje en dat maakt deze special edition juist zo interessant. Voor slechts € 79,95 ligt er een echte Sportex op je steunen. Als je nog op zoek bent naar nieuwe hengels zou ik deze zeker ook eens bekijken.

Nieuwe modellen van SportexNieuwe modellen van Sportex

Andere nieuwtjes

Een bestaand maar nieuwe merk wat we gaan zien op Zwolle is het Schotse Highlander. In hun assortiment vind je allerlei outdoor producten zoals branders, slaapzakken, tassen en kleding. Ook Dinsmores zal van de partij zijn en naast natuurlijk hun loodvrije producten zullen ze ook nieuwe items meenemen zoals bankware en netten. Naast Berns was ook Navigator aanwezig die hun nieuwe voervijzel en lithium accu's lieten zien. Ook aan de kleine vissers wordt tegenwoordig gedacht en zo heeft Navitas tegenwoordig een kinderlijn. Een merk wat aan een re-introductie lijkt te starten voor de Nederlandse markt is Sonik. Naast hun nieuwe hengel is ook de spod molen het vernoemen waard. Deze zal compleet met braid worden geleverd voor een zeer interessante prijs. 

All In partikels cloudy stick mix
Dinsmores met ook nieuwe producten
Een lekere vette hap gaat er altijd in
Highlander zal geintroduceerd worden op Carp Zwolle
Navigator met de voervijzel in het midden
Nieuwe lijnen van PB products
Ook de Carp Zwolle App zal weer beschikbaar zijn
Ridgemonkey
RM-Tec range
Sonik hengels
Sonik spot molens
Veel nieuwe liquids bij all in partikels

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.