Petitie Utrecht: teken voor behoud van het visrecht!

Je hebt er de laatste dagen misschien al iets van voorbij zien komen, maar de karpervissers in de omgeving van Utrecht zijn woest op de gemeente Utrecht. Die heeft in al haar wijsheid namelijk besloten om, met ingang van 1 januari jl., de visrechten op een aantal Utrechtse wateren (aanzienlijk) terug te dringen. De nieuwe huurovereenkomsten voor de hengelsportvereniging zijn flink versoberd, waarbij de veranderingen rondom de Haarrijnse plassen het meest in het oog springen. In eerste instantie gaat het om een aantal specifieke wateren, maar vanuit de AUHV -de grootste lokale visvereniging met zo’n 10.000 leden- zijn er grote zorgen dat andere gemeenten dit voorbeeld in de toekomst zullen gaan volgen!

De visserij op de Haarrijnse plassen is flink teruggedrongen, tot ergernis van de karpervissers
De visserij op de Haarrijnse plassen is flink teruggedrongen, tot ergernis van veel karpervissers

Petitie

We doen onszelf natuurlijk ernstig te kort als we daar klakkeloos mee akkoord gaan en moeten daarom van ons laten horen! Een groep Utrechtse karpervissers is een petitie gestart om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen tegen deze plannen. Op het moment van schrijven staat de teller op iets meer dan 700 digitale handtekeningen en er zijn ook veel handtekeningen gezet op de lijsten die in hengelsportwinkels liggen in en rondom Utrecht. Dat kunnen en moeten er veel meer zijn, dus daarom doen we een beroep op jullie!

Komende vrijdag, 27 januari, om 17.00 uur gaan de bestuursleden van de AUHV in gesprek met de wethouder van de gemeente. Vooraf zullen ook de initiatiefnemers van de petitie aanwezig zijn om de handtekeningen te overhandigen aan de wethouder. Zij roepen karpervissers op om met zoveel mogelijk vissers op dit moment aanwezig te zijn en een statement te maken richting de gemeente(n). Neem daarbij ook vooral een tent mee voor nog meer exposure!

Diverse regionale media hebben aandacht besteed aan de petitie
Diverse regionale media hebben aandacht besteed aan de petitie

Steun de Utrechtse karpervissers!

Er zijn meerdere manieren om de Utrechtse karpervissers te steunen in hun verzet. De makkelijkste daarvan is het tekenen van de online petitie via de onderstaande link:

Teken de petitie

Ook is het mogelijk om een brief te schrijven naar de gemeente Utrecht en daarin bezwaar aan te tekenen tegen de veranderingen. De brieven moeten door de gemeente worden behandeld dus dat kost ze in ieder geval wat extra inzet. Je kunt dit doen door te schrijven naar het volgende adres:

Gemeente Utrecht
Postbus 16200
3500 CE, Utrecht

Besef je goed dat dit het begin kan zijn van een hele serie gemeenten die de visserij zullen gaan dwarsbomen. Nu opstaan is daarom belangrijk, ook als je er zelf nog geen hinder van ondervindt!

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en oproepen van de actiegroep. Volg de Facebookpagina ‘Red het nachtvissen op de Haarrijnse plas’.

Samen staan we sterk!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.