Pro Line Carp Products 2011

Sinds jaar en dag timmert Pro Line aan de weg om in een uitgebreid scala aan producten te kunnen voorzien voor de karpervisser. Ook voor 2011 heeft Pro Line niet stilgezeten en het bewijs daarvan is de Pro Line 2011 catalogus met meer dan 1000 producten. In dit artikel laten we de highlites zien uit deze 1000 producten en tonen we jullie de laatste innovaties uit de Pro Line stal.


Bait

De grootste pilaar in het productengamma van Pro Line is aas. Pro Line heeft jaren ervaring op aasgebied en ze zijn mede door hun aas zo groot geworden als vandaag de dag. In het aasgamma voor 2011 zijn tal van nieuwe producten toegevoegd aan het al grote assortiment. Binnen het aanbod van boilies is er een nieuwe smaak toegevoegd, de Salty Tuna. Een boilie op basis van verschillende vismelen waaronder Tonijn aangescherpt met Haiths Robin Red, zout, kelp, Red Cell en vezels. Volgens Pro Line een echte boilie voor het voor- en najaar. Naast boilies is de smaak ook verkrijgbaar in pop-ups, sticks, liquids en meer. Verder zullen 3 smaken Readymates ook leverbaar worden in 10mm en 25mm inclusief 2 smaken 10mm Freezerbaits. Ook zullen 2 smaken Freezerbaits verkrijgbaar zijn in 2011 in 15mm. Als laatste zullen de readymates voortaan ook verkrijgbaar zijn in 2.5 kg zakken voor de langere sessies.


Pro Line freezerbaits

Het jaar 2010 was voor veel vissers het jaar van de Pro Line sticks. Een ideaal aas om op de gedresseerde wateren in Nederland toch leuk te vangen. het nadeel was dat de Sticks door hun oplosbaarheid niet te gebruiken waren als haakaas. In 2011 introduceert Pro Line Hooksticks. Sticks die je kan gebruiken als haakaas en niet zullen oplossen. Ze zullen verkrijgbaar zijn in 3 smaken te weten, Scopex, Fish & Garlic en Garlic Robin Red. Naast deze Sticks komen er ook Amino Boosted Hookbaits aan in dezelfde smaken. Deze Boosted Hookbaits zijn voorzien van extra Aminozuren en Betaine voor meer attractie en response.

Pro Line Hook Sticks

Ook binnen de F9 serie zijn weer nieuwe producten toegevoegd. Zo zijn er 3 nieuwe smaken pop-ups te weten, Coconut Milk, Magic Mango en Black Currant. De pop-ups zullen verkrijgbaar zijn in zowel 10mm, 15mm als 20mm.  Ook zullen in net genoemde smaken ook de flavours verkrijgbaar zijn. Alle andere smaken in de F9 pop-up range zullen voortaan ook verkrijgbaar zijn in 10mm. Naast het aasgamma voor de karper, komt er voor 2011 ook een aasgamma voor de Match en witvisser. In het pakket zitten pastes, mini boilies en Soft Hook Pellets. De mini boilies zullen verkrijgbaar zijn in 3 smaken en worden geleverd in bakjes van 75 gram. Daarnaast zullen er ook Fluo mini boilies komen van 10mm in 8 verschillende smaken en kleuren. Ook deze worden geleverd in bakjes van 75 gram.
De 9mm Soft Hook Pellets zullen verkrijgbaar zijn in 3 smaken en worden geleverd in bakjes van 100 gram. De Boilies Pastes zullen verkrijgbaar zijn in 3 smaken en worden geleverd in bakjes van 150 gram.

Pro Line mini boilies voor de Matchvisser


Tackle

Naast aas groeit het aanbod van tackle ook binnen Pro Line en hoe!  Voor 2011 zijn er enkele leuke producten bijgekomen die zeker het vermelden waard zijn. Allereerst is er een nieuwe slaapzak ontworpen die onder de naam “Pro Series” over de toonbank zal gaan. De Pro Series slaapzak is gemaakt van 10.000mm Protex materiaal. Voordelen hiervan zijn dat de slaapzak ademend is, warm en zo goed als waterdicht. De binnenzijde is een Fleece voering en bevat een Neck Protector waardoor koude lucht niet meer je slaapzak kan binnengaan. Verder is de slaapzak goed vast te maken aan de bedchair, is gebruik gemaakt van Crash ritsen en wordt hij geleverd in een luxe draagtas.

De Pro Series slaapzak

Een ander product wat in 2010 zijn weg vond naar de consument was de Pro Line Compact rodpod. Het kleine broertje van de grote versie. Een goedstaande en kwalitatieve rodpod die de harten van velen vissers heeft gestolen om zijn duurzaamheid. Voor 2011 zullen speciale 4rod buzzer bars te koop zijn voor de Compact Pod zodat je ook op Franse avonturen goed uit de voeten kan.
Een van de grootste highlites van Pro Line voor 2011 is de nieuwe Commando 160XS rubberen opblaasboot. Deze boot is slechts 160cm en 13kg zwaar. Het voordeel van deze afmetingen is dat hij snel is op te pompen (slechts 3 minuten) maar vooral makkelijk is mee te nemen. Hij past zelfs diagonaal in de gemiddelde station- of bestelwagen. Ondanks zijn grote, heeft hij toch een draagvermogen van 180kg en is hij door het verschuifbare bankje, ook interessant voor langere mensen. Daarnaast heeft deze boot een spiegel waardoor ook elektromotoren kunnen worden bevestigd. De boot is gemaakt van een stevig rubber, is voorzien van extra beschermstrips, degelijke ventielen en stevige roeidollen. Hij wordt geleverd in een draagtas waardoor hij makkelijk mee te nemen is. Als laatste wordt bij elke boot een reparatiesetje geleverd voor de kleine ongelukjes.

Pro Line man Bart van den Hurk en de nieuwe Commando 160XS

Op het gebied van endtackle zijn er ook nieuwtjes te melden. Zo is de Sinking Braid (gevlochten lijn) verbetert. Door een nieuwe vlechttechniek en een betere coating is de lijn nog ronder en zijn de werpeigenschappen sterk verbetert.  Ze worden geleverd op vernieuwde klossen waardoor je 2 bigpit molens makkelijk kan vullen zonder veel verspilling van lijn. De Sinking Braid wordt verkocht in de kleur Weedy Green wat volgens Pro Line perfect wegvalt in het water en tegen de bodem. Hij zal geleverd worden in drie diameters, te weten, 0.20mm, 0.25mm en 0.30mm. Daarnaast zal er een 40lb Shockleader op de markt komen in drie kleuren voor het echte zware obstakel werk. De Shockleader zal geleverd worden op rollen van 50 meter.


Het endtackle gamma is verder uitgebreid met X-tend hairstops, baitbands, een zware matgrijze putty en vernieuwde Pro Line baiting tools waaronder een heuse Snowman Needle. Ook zullen voor 2011 twee soorten Ready Tied Rigs te koop zijn. De Combi Rig en een Heavy Boilie Rig. Interessant voor die vissers die liever het maken van onderlijntjes uitbesteden aan experts. Zowel de haakmaat als de soort haak kan vrij gekozen worden.

Tim van Zanten

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.