Random nieuw december 2013 (deel 4)

Allereerst hoop ik dat jullie allen hele fijne kerstdagen hebben gehad. De heren van Serious Request hadden het al even over eerste en tweede gourmetdag maar of je nu lekker hebt gegourmet of toch zo'n lekkere kalkoen hebt verorbert, ik hoop vooral dat jullie samen zijn geweest met de mensen waar jullie van houden. De kerst is weer voorbij en we gaan naar de laatste dagen van 2013. Nog een paar dagen en we knallen een nieuw jaar in vol kansen, mogelijkheden en jawel, nieuwe producten! Op de valreep van 2013 hebben we voor de laatste maal dit jaar weer een aantal interessante producten voor jullie bij elkaar verzameld.
 


In dit laatste Random van dit jaar, staan we wederom stil bij enkele gloednieuwe producten. Zo behandelen we deze editie de gave schepnetten van Chris Orme en bekijken we enkele handige nieuwe tools van het Franse Carp Spirit. We blijven nog even in Frankrijk want ook de nieuwste hanger van Prologic, de Micro Bite Kit, komt aan bod. Verder hebben we nieuws van het Engelse Thinking Anglers en behandelen we de limited edition pop-ups van Pioneer Baits. We sluiten af met een handige adapter van ESGF. Veel leesplezier gewenst!
 


De nieuwe Gas Canister Case van Taska Tackle
 

Chris Orme Landingnets

We beginnen dit Random met de handgemaakte landingsnetten van de Engelsman Chris Orme. Veel custom hengelbouwers maken naast prachtige hengels, ook bijpassende schepnetten. Zo is het ook met Chris Orme. Het verschil met andere landingsnetten, is dat Chris ervoor kiest om zijn bijzondere spreidblokken, welke gemaakt zijn van roestvaststaal, te polijsten waardoor ze een hoog bling-bling gehalte hebben. De steel van je landingsnet, kan gemaakt worden van precies hetzelfde carbon materiaal als de blanks van de hengels die Chris Orme verkoopt. Er zijn 3 lengtes/type stelen te koop. Een 6ft. Steel, een tweedelige 6ft. Steel en een tweedelige 9ft. Steel. Het uiterlijk van de steel als het handvat zijn in overleg te customizen. Het net zelf is van het type Dual Mesh. Een grove maas net met onder in het net een fijne maas. Ze zijn als laatste zowel verkrijgbaar in 42 inch als 52 inch. Een pracht exemplaar! Voor meer informatie, surf je naar; www.customrods.co.uk
 


De prachtige handgemaakte landingsnetten van Chris Orme
 

Carp Spirit Support Multi-Usage

Het Franse Carp Spirit is voor ons Nederlanders een beetje een vreemde eend in de bijt. De producten worden in ons land mondjesmaat verkocht en kennen dan ook niet een hoge populariteit. Toch heeft dit merk uit het b-segment, zo af en toe best aardige producten. Zo is het ook met de Support Multi-Usage of Multi-Purpose genaamd. Een speciale haak van roestvaststaal, welke je kan gebruiken voor meerdere doeleinden. Deze haak heeft aan de onderkant de bekende 2ba bevestiging voor het bevestigen op een universele bankstick. De bovenkant van de haak is afgewerkt met EVA foam. Draai de haak op een lange bankstick, steek hem in de grond en hang spullen eraan als je boiliedroogzak, je camera, emmer voer of een lamp. Zo kun je simpel alles van de grond afhouden wat daar liever niet hoort. De kosten bedragen een 8,00 euro en hij is te bestellen via www.chronocarpe.com
 


De Support Multi-Usage van het Franse Carp Spirit
 

Prologic Micro Bite Kit

De Franse karpervisserij is in tegenstelling tot de Engelse visserij, vaak veel meer gericht op groot water. De producten zijn vaak wat grover uitgevoerd en het woord 'subtiel' lijkt niet te bestaan bij ze. Toch zien we de laatste jaren dat merken als een Prologic, steeds vaker kijken naar de Engelse manier en hun producten daarop aanpassen. Zo is het ook met hun nieuwste hanger en dat is de Micro Bite kit. Een prachtige subtiele swingerkit bestaande uit hockey, armpje met 2 scharnieren en 4 gekleurde bobbins met magnetische lijnclip. De Micro Bite Kit is bedoeld voor het vissen met slappe lijnen. Doordat de swingerarm 2 scharnierpunten kent, is het mogelijk om hem zo  subtiel mogelijk af te stellen. Een zeer gaaf product al zeg ik zelf! De prijs bedraagt een 22 euro. Wanneer hij naar Nederland komt, is nog de vraag!
 


De nieuwe Micro Bite Kit van Prologic


Carp Spirit Couteau de Camping

Aangezien we al genoeg spullen meesjouwen naar de waterkant, zijn we altijd opzoek naar lichtgewicht materialen wat grammen kan besparen. Vooral als we een nachtje willen doorhalen, nemen we toch heel wat spullen mee. Een nieuw product voor 2014 van het Franse Carp Spirit is de zogenaamde Couteau de Camping wat vrij vertaald campingmes betekent. Dit handige zakmes beschikt over de meest belangrijke tools die we nodig hebben aan de waterkant. Denk aan een blikopener, flesopener en kurkentrekker. Handig is ook dat dit mes is op te delen in 2 delen. In dit zakmes zit, naast een mes natuurlijk, namelijk ook een lepel en vork! Zo heb je dus een heel eetgerei in je zakmes zitten! Dat scheelt toch weer een pouche met bestek! De prijs voor deze gadget bedraagt 7 euro en hij is te bestellen via www.chronocarpe.com
 


Het handige Couteau de Camping van het Franse Carp Spirit
 

Thinking Anglers Tungskin

We gaan door met een gloednieuw product van het Engelse Thinking Anglers en dat is hun nieuwe Tungskin. Zoals hun bedrijfsnaam eigenlijk al aangeeft, hebben deze heren toch vaak echt innovatieve producten en dat is dit nieuwe Tungskin ook. Het is namelijk het eerste onderlijnmateriaal ter wereld met een coating van tungsten! Tungsten of te wel wolfraam, is zoals we allen weten, een prima materiaal om je onderlijntjes te verzwaren. Met dit nieuwe onderlijnmateriaal is dit niet meer nodig want het zit er simpelweg al in! De eerste kleur die uit zal gaan komen is grijs/zwart. Tungskin zal verkocht worden op rolletjes van 10 meter en in treksterktes van 15lb, 25lb en 35lb. Tungskin wordt februari 2014 op de markt verwacht! Voor meer informatie, surf je naar; www.thinkinganglers.co.uk
 


Het nieuwe Tungskin van het Engelse Thinking Anglers
 

Pioneer Baits Limited Edition Pop-ups

Nog een product wat we in 2014 mogen verwachten zijn de speciale pop-ups van het kwalitatief hoogwaardige Pioneer Baits van Pim Starreveld. Pioneer Baits heeft namelijk de stap gewaagd en zal voor de eerste keer aanwezig zijn op Carp Zwolle 2014. Speciaal voor deze gelegenheid, heeft Pim speciale multi-colour pop-ups ontwikkeld welke voorzien zijn van 4 bewezen additieven en een speciale 'Mystery' flavour. Niet alleen de kleur van deze drijvende bollen is dus speciaal, ook de geur/smaak is dat. Deze pop-ups zullen in een beperkte oplage worden gemaakt. Pioneer Baits is mede hierdoor zeker een bezoekje waard aankomende Carp!
 


De Limited Edition Pop-ups van Pioneer Baits zullen pas op Carp Zwolle 2014 worden verkocht
 

ESGF Snag Ear Adapters

We sluiten dit laatste Random nieuws van 2013 af met een nieuw product van Nederlandse bodem en dat zijn de nieuwe Snag Ear Adapters van ESGF. Deze speciale verloopstukjes, welke gemaakt zijn van roestvaststaal, zijn speciaal voor hangers die niet zijn voorzien van een universele thread maar welke je wel wilt gebruiken op de hangerbevestiging van je snag ears. Deze verloopstukjes gaan van M5 naar M6. Zo kun je dus ook producten van Nash of Fox mixen met producten met universele schroefdraad. Uiteraard zijn deze verloopstukjes nog veelzijdiger dan ze alleen te gebruiken voor je snag ears. In principe kun je nu helemaal los gaan met het combineren van alle merken die je graag gebruikt! De prijs per verloopstukje bedraagt een 3 euro. Ze zijn te koop via link.marktplaats.nl. Innovatief spul weer heren!
 


De RVS Verloopstukjes van ESGF


En met dit nieuwe product, ben ik aan het einde gekomen van het allerlaatste Random nieuws van 2013! 2013 was een jaar vol met bijzondere, innovatieve en ludieke producten. 2013 was een jaar vol met opkomende merken, knoestig handwerk en kennis van buiten Europa. Nog een paar dagen en we schrijven een nieuw jaar vol met nieuwe kansen en mogelijkheden. Laat 2014 een bijzonder productief en vernieuwend jaar worden maar bovenal, een gezond jaar voor ons allen. Een fijne jaarwisseling gewenst aan jullie allen. Pas op met vuurwerk! Ondanks dat er legio tools op de markt te verkrijgen zijn, is een rigje knopen met 10 handen nog steeds het makkelijkst!
 


De nieuwe Slickies Pop-ups van Aquaborne


Tot volgend jaar!
 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.