Random nieuws april 2013 (deel 3)

We zitten alweer halverwege april en de temperatuur is eindelijk de goede kant op aan het gaan. Als je een beetje over het internet struint, dan zie je ook dat de vangsten in binnen- en buitenland steeds beter worden. De vis is los en het is tijd om ze aan de tand te voelen! Natuurlijk heb je om karper te vangen de nodige materialen nodig. Daarom ook in dit nieuwsitem weer een aantal leuke en ludieke producten die je visserij wellicht kunnen verbeteren of veraangenamen.


In dit derde nieuwsitem van april hebben we weer een aantal interessante producten bij elkaar verzameld voor jullie. Zo hebben we nieuwe producten uit Frankrijk van Prowess en een nieuw endtackle pakket van Fox International. Daarnaast hebben we nieuws van De Tacklebox, House of Carp, Edge Tackle, Domed, Lee Valley Customs, Taska Tackle, Guru Tackle en Custom Angling Solutions. We sluiten af met nieuwe prototype Ball Clips van Coil-Clip, een nieuwe Nederlandse groothandel en supergave handles van AGT-Indicators.Veel leesplezier weer gewenst!


De nieuwe Shrink Tube Kit van Taska Tackle


Prowess Neoprene Rod Binders

We beginnen dit nieuwsitem in Frankrijk waar we een simpel maar goed uitziend product tegenkomen bij Prowess. Het gaat hierbij om hun nieuwe Neoprene Rod Binders. Het bij elkaar houden van je hengeldelen kan op veel verschillende manieren. Van simpele velcron strips, speciale quivers en Rod Tips tot Lead Pouches zoals die van Nash Tackle. De nieuwe Rod Binders van Prowess zijn minder innovatief maar doen precies wat ze moeten doen. Deze bandjes van neopreen zijn voorzien van een stukje klittenband. Doordat neopreen rekbaar is, passen deze bandjes om de meeste hengels. Ze worden verkocht per 4 stuks en kosten een 10 euro per pakje.


De nieuwe Neoprene Rod Binders van het Franse Prowess


Domed Back Rest Stickers 4 Solar

Zoals met alle gebruiksartikelen, treedt er naar verloop van tijd slijtage toe. Zo zullen op een gegeven moment ook de ronde kleine stickertjes van je Solar Adjustable Back Rests beschadigd of kwijt zijn geraakt. Erg jammer natuurlijk want ze maken het product wel af! Gelukkig heeft Solar Tackle tegenwoordig hun Spare Part Service waar je deze stickertjes, de Sally stickertjes genaamd, gewoon los kan bestellen. Ben je die gele stickertjes een beetje zat, dan levert het Engelse Domed tegenwoordig deze Sally stickers ook in diverse kleuren. Denk aan blauw, rood, groen of paars. Zo kun je zelfs je Back Rests nog een beetje customizen! De prijs voor 5 stickers bedraagt een 5 euro exclusief verzendkosten. Dat is de moeite waard!


Sally Stickers voor Solar Back Rests van Domed


Fox The Edges Range

Het was weer eens tijd dat Fox hun endtackle range op de kop ging gooien. De endtackle range van Fox is al decennia lang enorm populair maar qua verpakkingen waren ze niet echt meer van deze tijd. Met de nieuwe Edges Range zal hier verandering in gaan komen. In deze nieuwe range zijn enkele bestaande producten terug te vinden als de onderlijnmaterialen (Coretex en Armadillo oa.) leadcore, en de nodige tailrubbers, leadclips en krimpkous. Naast de bestaande kleuren is er ook een nieuwe camouflage kleur uitgebracht genaamd Trans Khaki en natuurlijk enkele nieuwe producten als de Kwik Change O Rings voor de liefhebbers onder ons van Helicopter Rigs. De nieuwe Trans Khaki kleur matched goed met wierrijke bodems die we in Nederland op veel plaatsen kennen. De producten zien er in ieder geval goed uit! Goed bezig Fox!


De Kwik Change O Rings uit de nieuwe The Edges Range van Fox


House of Carp Karperknuffel

Wie kent hem niet! De onvervalste karperknuffel die we al velen malen zijn tegengekomen als demo materiaal op de afgelopen beurzen. Nu is het natuurlijk meer een ludiek product als een echte musthave. Leuk voor je kinderen of als decoratie in je carpcrib maar niet echt praktisch uit het oogpunt dat we er meer door gaan vangen. Toch is het natuurlijk wel leuk om te hebben. Net als een carpy mok met je favoriete vangst of een schilderij of beeld. Zo is het ook een leuk cadeau voor je vismaat of je zoontje. Mocht je deze eyecatcher van 61 centimeter willen hebben, dan is hij te koop bij House of Carp voor een kleine 30 euro. Een echte knuffelkarper! Voor meer informatie surf je naar: www.houseofcarp.nl


De Karperknuffel is te koop bij House of Carp


De Tacklebox Clothing Range

Ondanks dat De Tacklebox in Beilen nog niet zolang geleden hun deuren heeft geopend, zijn ze hard aan de weg aan het timmeren om hun assortiment uit te breiden met supergave producten. Een voorbeeld zijn de Line Clips van Iron Claw en de producten van JAG Products. Ook hebben ze onlangs een eigen range aan kleding geïntroduceerd waaronder warme mutsen, caps en hoodies. De kwaliteit van de kleding is goed te noemen en alle producten zijn voorzien van het bekende De Tacklebox logo. Nu zullen we hopelijk de mutsen nu niet meer nodig hebben maar een cap en hoodie zijn prima kledij voor dit weer. Lekker bezig Post en Kikkert!


De Tacklebox Clothing Range


Nieuw in Nederland: Dutch Tackle Company

In Nederland kennen we een aantal groothandels die karper gerelateerde producten verkopen. Daar is sindskort een nieuwe groothandel bijgekomen en dat is de Dutch Tackle Company van Marcel Ulje. De Dutch Tackle Company zal zowel voor de karper- als roofvisser producten gaan verdelen. Voor ons karpervissers betekent dit dat we de producten van Cobri Baits, PB Products en Xtra Baits wat meer verspreid door het land zullen gaan tegenkomen in de hengelsportzaken. Naast deze 3 merken zullen ze overigens nog een karpergerelateerd merk gaan verdelen en dat is Carp 'R Us. Dit merk van Ray Dale Smith is al decennia lang een van de meest innovatieve bedrijven als het gaat om karperproducten. De producten zagen we alleen de laatste jaren steeds minder vaak in de schappen liggen. Daar zal dus verandering in gaan komen! Veel succes Marcel!


De Dutch Tackle Company zal onder andere Carp 'R Us gaan verdelen


Lee Valley Customs Wooden Bobbins & Rollerwheels

We hebben hier op CarpFeeling al vaker hele gave molenhendels voorbij laten komen van het Engelse Lee Valley Customs. Ze maken uit diverse soorten hout handles voor je op maat. Dat is weer eens wat anders dan al die zwarte plastic handles die veelal standaard op je molen zitten. Om je hangers te matchen met je houten molenhandles, heeft Lee Valley Customs een nieuw product in het assortiment en dat zijn hun Wooden Bobbins en Rollerwheels. Zoals de naam al zegt, zijn dit rollerwheels en bobbins met houtprint! We zagen dit soort producten eerder bij AGT-Indicators met hun Woodz Range. Helaas verkoopt AGT deze producten alleen niet meer. Nu dus wel weer te bestellen bij Lee Valley Customs. Het geeft zeker een apart effect!


De nieuwe Wooden Bobbins van Lee Valley Customs


Coil-Clip Ball Clip Prototypes

In het 5e deel van het Random nieuws van maart hadden we het al even over de Line Clips van het Engelse Coil-Clip. Vrij kort na dit bericht lieten ze een nieuw prototype zien van deze Line Clips die ik jullie niet wilde onthouden en dat zijn de Ball Clips. Zoals de naam al zegt is het verschil dat er nu aan het einde van deze 'spiraaltjes' een balletje is gemonteerd. Hierdoor zijn ze beter afgewerkt en beschadigen ze minder snel je lijn. Deze Ball Clips zijn in diverse kleurencombinaties verkrijgbaar en zijn daarnaast ook nog eens lekker voordelig! Voor meer informatie durf je naar: www.coilclips.com of wordt even vriendjes met ze op Facebook!


De Prototype Ball Clips van het Engelse Coil-Clips


AGT-Indicators Reaktor Handlez

Eerlijk is eerlijk, het was een enorm lange tijd stil rondom het custom bedrijfje van Andy Gutterridge. Toch is er onlangs weer wat schot in de zaak gekomen en zijn een aantal nieuwe producten aangekondigd. Een van deze producten zijn hun Reaktor Handlez. Molenhandles zijn momenteel enorm populair en steeds meer bedrijven maken ze. Denk aan de handles van Lee Valley Customs of Weston Developments. De nieuwe Reaktor Handlez van AGT zijn bijzonder te noemen. In plaats van het gebruik van hout, carbon of roestvastaal, heeft AGT gekozen voor fluoro acryl. Zo kan je fluoro molenhandles door ze laten maken naar jouw eisen. Zelfs de Stem, het tussenstukje tussen hendel en knop, is te verkrijgen in acryl! Of het echt sterk is laat ik in het midden maar het ziet er wel futuristisch uit! Zodra er meer nieuws is omtrent deze handles of andere producten, dan horen jullie het als eerste. Ben je nu al nieuwsgierig? Surf dan naar:  www.agt-indicators.com


De nieuwe Reaktor Handlez van AGT-Indicators


Guru Tackle Speedstop

Naast de nieuwe Rig Box die wel al zagen in het vorige Random nieuws, staan er nog meer nieuwe producten op stapel van deze dochter van Korda. Zo hebben ze ook onlangs hun Speedstop stoppertjes systeem geïntroduceerd. Nu kan ik natuurlijk net doen of het een enorm innovatief product is maar dat is het niet. Het is namelijk hetzelfde product als de Quickstops van Korum waar ik augustus 2010 al eens over schreef hier op CarpFeeling. Het Speedstop systeem werkt door middel van vaste stoppertjes op de hair. Door middel van een speciale boilienaald (Speed Needle) druk je deze stoppertjes (Speed Stops) door je boilie heen. Trek je naald uit het stoppertje, draai het stoppertje horizontaal en de montage is klaar. Naast Korum zal dus ook Guru Tackle dit systeem gaan verkopen! Ben jij iemand die voornamelijk met dezelfde diameter aas vist, een hekel hebt aan losse stoppertjes en gebruiksgemak in de nacht hoog in het vaandel heeft staan, dan is dit wellicht iets voor jouw! Voor meer info surf je naar: www.tackleguru.com


De nieuwe Speed Needle en Speed Stops van Guru Tackle


Edge Tackle Large Baiting Pouch

Het Engelse Edge Tackle is een vrij nieuwe speler op de markt. Hun meest bijzondere product tot nu toe is de Double Quick Stick die we al bespraken in het eerste deel van het Random nieuws van maart dit jaar. Deze werppijp met dubbele loop is naast erg handig gewoonweg stoer te noemen! Een ander handig product van hun is de Large Baiting Pouch. Een ergonomisch model Baiting Pouch met een grote opening aan de voorkant voor een massa aan knikkers. In tegenstelling tot de Bait Pouches van andere merken, wat vaak gewoon veredelde heuptasjes zijn, is het bij deze Baiting Pouch enorm makkelijk om snel bij te voeren. Je kan bijna niet misgrijpen, je kan voldoende aas meenemen et cetera. De prijs ligt daarnaast nog eens op een 18 euro wat niet duur te noemen is. Een erg handig product al zeg ik zelf! Voor meer informatie surf je naar: www.edge-tackle.co.uk


De Large Baiting Pouch van Edge Tackle

En met de Large Baiting Pouch van Edge Tackle zijn we aan het einde gekomen van dit Random nieuws. Volgende week hebben we natuurlijk nog meer nieuws voor jullie in petto. Tot dan!


Marking Out Sticks gemaakt door het Engelse Custom Angling Solutions

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.