Random nieuws april 2014 (deel 1)

Fox Invincible Hook Technology. De nieuwste sensatie op het gebied van haken waarbij camouflage ook echt 100% camouflage is! Met de nieuwe Arma Point Illusion Hook range zal geen karper meer in de gaten hebben dat er een haakje ligt naast die attractieve bol! Jullie begrijpen wel dat Fox 1 april niet aan zich voorbij liet gaan. Ook de PVA boilie deed het goed op Facebook net als het neppe bedrijf Hengelsport-Detachering. Een grap van Michiel Pilaar. Naast al deze grappen, zijn er deze week ook echte nieuwtjes te melden. Ga er maar weer lekker voor zitten want we hebben weer een aantal prachtige producten voor jullie in petto!
 


Ook dit Random nieuws zijn we weer opzoek gegaan naar de meest smeuïge productnieuwtjes van dit moment! Zo staan we stil bij het eerste nieuwe 2014 product van het ludieke Carp-Tart, bekijken we een nieuwe tool van Fox International en bekijken we een innovatieve vervanger voor putty van het Engelse Mosquito Definitive Angling Products. We gaan verder met nieuwe producten van het Engelse Discharge Baits en gave backrests van het tevens Engelse Reaper Custom Tackle. We sluiten af met het innovatieve Oxy concept van de Nederlandse firma Fishlife, bekijken gave gelimiteerde hangers van Matrix Innovations en bekijken de wel hele gave loden van het Engelse JON Leads. Veel leesplezier gewenst weer!
 


De nieuwe A-type Range van Taska Tackle (Bron foto: Carp Gear)
 

Carp-Tart Sulate Style Kit

Het uit Kent afkomstige Carp-Tart is een van de meest bijzondere bedrijven die we kennen in het karperwereldje. Jaarlijks brengen ze een kleine range aan producten uit die net even anders zijn dan producten van al die andere merken. Zowel de productbenamingen als de omschrijving van deze producten is anders dan dat we gewend zijn.  Ze gebruiken namelijk een gezonde dosis humor en zelfspot in hun beschrijvingen en dat kan ik wel waarderen. Momenteel verschijnen de eerste 2014 producten bij hun op de site en het eerste product wat ik wil behandelen is de Sulate Style Kit. Een kit van 2 neopreen hoezen in Woodland camo. De eerste hoes is een bekende canister bag die om je gasfles past. De tweede hoes is iets bijzonderder en speciaal gemaakt voor 1 liter melkpakken. Zo houdt je je melk net even een langere tijd koel wat de houdbaarheid verlengt. De kosten voor deze kit bedragen een 17 euro. Beide producten zijn ook los te koop. Je koop de Sulate Style Kit via www.carp-tart.com en vergeet vooral de productomschrijving niet te lezen!
 


De Sulate Style Kit van het Engelse Carp-Tart
 

Fox Edges Multi Tool

De markt van veelzijdige carptools is anno 2014 enorm te noemen. Ondanks dat echt nieuwe tools niet echt meer te vinden zijn, zien we steeds meer varianten op bestaande ontwerpen. Zo is het ook met de nieuwe Multi Tool uit de Edges range van Fox International. Een veelzijdige rigtool die te gebruiken is op diverse manieren. Zo beschikt deze tool over een stripper voor het strippen van gecoat onderlijnmateriaal, een knothook voor het aantrekken van knopen, een fijne punt die als pasvorm kan dienen voor D-rig lussen en een grote punt die als pasvorm kan dienen voor hairloops. Deze handzame tool is uitgevoerd in knaloranje waardoor je hem ook in hoog gras zo weer kan terugvinden. Naast deze Multi Tool, is er ook een vernieuwde Bait Drill uit.
 


De veelzijdige Multi Tool uit de Edges range van Fox International
 

Mosquito Definitive Supertac

Ondanks het dreigende loodverbod, zien we er nog heel weinig van in de hengelsportwereld. Lood is nog steeds volop te koop. Toch zien we de laatste jaren het gebruik van wolfraam steeds meer toenemen in producten. Denk aan de endtackle producten van Taska en rigputty en flying backleads van diverse andere merken. Toch is ook wolfraam niet zaligmakend.  Hoe ‘veilig’ wolfraam ook is, we blijven metalen in de natuur brengen die daar niet thuishoren! Vooral voor rigputty heeft het Engelse Mosquito Angling onlangs een nieuw eco-vriendelijk product geïntroduceerd genaamd Supertac. Supertac heeft dezelfde eigenschappen als tungsten putty maar is ietsjes lichter. Toch is ook van dit materiaal maar heel weinig nodig om een pop-up uit te balanceren. Mosquito Definitive adviseert zelf dit product om lood te kneden. Supertac heeft namelijk een zeer klevende werking waardoor je lood kan bekleden met steentjes, takjes, bladeren en meer. Nu gaat het hele eco-vriendelijke idee daarmee wel verloren maar het is wel interessant! Supertac kost slechts 3,60 euro per doosje van 50 gram en is te bestellen via:  www.mosquitoangling.co.uk
 


Het nieuwe Supertac van het Engelse Mosquito Definitive Angling Products
 

Nieuwe producten Discharge Baits

Het Engelse Discharge Baits scoorde hoge ogen met hun glugs en pop-ups die een dimensionale werking hadden. Vooral het visuele karakter van dit aas sprak velen aan.  Ondanks dat we toch niet heel veel meer horen van dit merk, staan er wel een aantal nieuwe producten op stapel die ik jullie niet wilden onthouden. Denk aan een nieuwe smaak glug genaamd ‘The Nuts’, een compleet nieuwe boilierange, glow in the dark pop-ups en stickmixen. Het meest bijzondere nieuwe product zijn de nieuwe Lead Sticks. Een speciaal lood met een gat erin waar precies een geflavourd staafje inpast.  Nu zullen de karpervissers die al wat langer in het wereldje zitten, niet heel gek op kijken van dit product. Hadden we vroeger niet die loden waar een capsule van PVA inpaste welke je inspoot met je favoriete flavour? Ook meervalvissers zullen wel bekend zijn met de Aroma Leads van Catmaster wat werkt op hetzelfde principe. Desalniettemin zijn de Lead Sticks van Discharge weer een leuke toevoeging aan hun assortiment! Voor meer informatie surf je naar: www.dischargebaits.com
 


Het Lead Stick concept van het Engelse Discharge Baits
 

Reaper Custom Tackle Solid Aluminium Backrests

De afgelopen Jaren zijn we behoorlijk verwend door diverse merken als het gaat om kekke achtersteuntjes. Denk aan de Lockdown Rodgrips van JAG Products, de Stainless Butrests van Taska Tackle of de Adjustable Backrests van Solar Tackle. Ook het Engelse Reaper Custom Tackle introduceerde afgelopen dagen hun nieuwe backrest en dat is de Solid Aluminium Backrest. Een backrest uit 1 stuk wat nog het meeste weg heeft van de Precision Stainless Rear Rodrest van Chub. De versie van Reaper Custom Tackle is zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt van aluminium en is zwart geanodiseerd. De inleg is van neopreen om de blank van de hengels niet te beschadigen. Prijzen zijn nog niet bekend maar bij interesse kun je ze het beste even benaderen via Facebook!
 


De nieuwe Solid Aluminium Backrests van Reaper Custom Tackle
 

Fishlife Oxy Sticks

Al jaren wordt er door aasfabrikanten enorm geëxperimenteerd met stickmixen, boilies en pelletsticks om ze zo te krijgen dat ze een attractief wolkeffect achterlaten. Door middel van vloeibare additieven of drijvende lichtgewicht ingrediënten, worden stickmixen, pellets en boilies opgehemeld om een zogenaamd up & down effect te creëren. Denk aan de Eruption Stickmix van KGB Baits, de Up & Down Mix van Solar Tackle of vloeibare additieven als Korda Kiana Goo of Discharge Baits glugs. Nieuw is het innovatieve Oxy concept van het Nederlandse Fishlife. Zij hebben namelijk pelletsticks in het assortiment die bruisen en daarmee een wolkend effect van attractieve voerdeeltjes creëren! De Oxy Sticks zijn 6mm tot 8mm en verkrijgbaar in velen kleuren en maten en kennen een oplostijd van circa 15 minuten. Het betreft een product wat gemaakt is van natuurlijke producten en daarmee niet schadelijk is voor mens en dier. De Oxy Sticks zijn als laatste op wens te laten vervaardigen. Wil je een specifieke smaak, kleur of zelfs oplostijd? Schroom je niet dan even te surfen naar:  www.fishlife-nl.com

 


De innovatieve Oxy Sticks van Fishlife
 

Matrix Innovations World Cup Hanger Kit

Nog eventjes en de Oranjegekte slaat weer om zich heen. Als strakjes het wereldkampioenschap Brazil 2014 begint, dan worden we allen plots overvallen door een koorts. De Oranjekoorts wel te verstaan! Zoals elk jaar zijn er wel een paar bedrijven die graag ook iets speciaals doen op hengelsportgebied. Denk aan de oranje boilies toentertijd van Pro Line! Dit jaar wordt de aftrap gedaan door Matrix Innovations die een speciale World Cup Hanger Kit heeft samengesteld in onze moerkleur oranje. Het betreft een Dinky model Hothead hanger met oranje body's, stainless chain en angled bracklet. Een kit bestaat uit drie hangers in een presentatiekoffer. De prijs voor deze limited editions bedraagt een kleine 90 euro. Geïnteresseerd? Bestel dan tijdig een kit via Markerworld.nl!
 


De limited edition World Cup Hanger Kit van Matrix Innovations


En met de gave gelimiteerde World Cup Hanger Kit sluit ik dit eerste Random nieuws van april af. Volgende week zijn we weer terug met nog veel meer bijzondere nieuwe producten! Tot dan!
 


De gave loden van het Engelse JON Leads


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.