Random nieuws april 2014 (deel 4)

Nog 1 nachtje slapen en dan is het weer tijd voor misschien wel het leukste feest van Nederland. Morgen is het Koningsdag en of je nu je waar op een kleedje gaat verkopen, lekker gaat housen in Amsterdam of juist deze dag de rust opzoekt aan het water, voor iedereen is er vermaak! Voordat het feest mag losbarsten, hebben we ook deze week weer onze best gedaan om de nieuwste producten voor jullie op een rijtje te zetten. Laat je Oranjebittertje nog maar even staan want er zitten weer bijzondere producten bij!
 


In dit laatste nieuwsitem van april hebben we weer een aantal gave nieuwtjes voor jullie bij elkaar gesprokkeld. Zo staan we stil bij een beetje molenonderhoud van Shimano, bekijken we een handig item van Snug Pak tegen muggen en behandelen we de nieuwe stoppertjes van Fox International. We gaan verder met imitatie aas 2.0 met het nieuwe Jelly Corn van het Engelse Carpballs en bekijken een kekke brander van Envirofit voor de gadgetfreaks onder ons. Verder behandelen we ook nog de nieuwe alarm pouches van Markerworld en de aankomende hooksharpening producten van het Duitse Pinpoint Hooks. We sluiten af met een voor Nederland nieuw merk en dat is het Duitse Poseidon Angelsport. Veel leesplezier gewenst weer!
 


Prototype haken van het Engelse Pinpoint Hooks
 

Shimano Original Reel Oil

Wil je graag dat je molens lang meegaan, dan is het geen overbodige luxe om de bewegende delen eenmaal in het jaar even in te vetten met een reel oil. Zo blijft alles lekker soepel draaien wat de duurzaamheid vergroot. Mocht je nu je molens het afgelopen najaar niet zo lekker hebben weggelegd en draaien ze toch wat stroever dan dat je zou willen, dan is het tijd om ze eens een beurtje te geven. Op de markt zijn hiervoor prima reel oils verkrijgbaar als de producten van Ardent.

Vis je nu met Shimano molens, dan is het misschien raadzaam om ook de Shimano Original Reel Oil te gebruiken. Nu zal ik niet beweren dat dit zoveel beter is dan de versie van Ardent maar Shimano heeft deze olie wel samengesteld voor hun type molens. Een flesje Original Reel Oil kost een 3 euro en je koopt ze onder andere bij Nipro Hengelsport.
 


De Original Reel Oil van Shimano
 

Snug Pak Mosquito Nets

Muggen, gelukkig hebben we er nu nog weinig last van maar hoe verder we in het jaar gaan, hoe erger de irritatie wordt. Muggen kunnen enorm venijnig zijn en je de hele nacht uit je slaap houden. Daarom is het zeker geen overbodige luxe om maatregelen te treffen tegen deze kleine bloedzuigers. Een nieuw product van het Engelse Snug Pak zijn hun Mosquito Nets. Speciale vierkante klamboes die ideaal zijn voor de vissers onder ons die graag in de open lucht slapen. Ze zijn zo ontworpen dat ze op 4 punten bevestigingsringen hebben en ze zo geheel om een 1 persoons stretcher vallen. De prijs begint bij 24,00 euro voor een 1 persoons versie. Er is ook een 2 persoons versie beschikbaar. Voor meer informatie surf je naar: www.snugpak.com
 


De handige Mosquito Nets van het Engelse Snug Pak
 

Fox Boilie Caps

Tja, wie onderstaande foto van de nieuwe Boilie Caps uit de The Edges range van Fox bekijkt, zal waarschijnlijk een déjà vu hebben. De bekende boiliehoedjes zijn terug van weg geweest! Kwamen we ze vroeger nog tegen bij het oude Ultimate of bij Duitse merken als Cormoran, zo is het Fox die in hun nieuwste endtackle range dit vergeten product weer terug op de markt zet. Boilie Caps zijn de ideale stoppertjes om je pop-up presentatie mooie af te werken. Daarnaast zijn ze ook door witvis en/of schaaldieren net wat lastiger van de hair af te krijgen. Echt revolutionair is dit product dus niet. Fox geeft dat zelf overigens ook gewoon aan. Toch is het leuk om te zien dat ze weer beter verkrijgbaar zijn! Ze worden verkocht per 120 stuks op een blisterverpakking en de prijs zal rond de 3 euro gaan schommelen. Ze worden als laatste verkocht in 5 kleuren.
 


De nieuwe Boilie Caps uit de Fox Edges range
 

Carpballs Jelly Corn

Anno 2014 wordt de markt werkelijk overspoeld met fabrikanten die imitatie aas leveren. Van grote spelers als een Enterprise Tackle, Bait Logic of Alien Baits tot de subranges van zo'n beetje alle grote merken. Toch zie je dat er qua materiaalkeuze steeds beter imitatie aas op de markt komt. Naast de werkelijk sublieme maisjes van Alien Baits, zijn bijvoorbeeld de Corn Clusters van Evolution Carp Tackle ook van een zeer zacht en poreus rubber gemaakt wat heel natuurlijk aanvoelt. Het kan natuurlijk altijd nog beter! Nieuw van de innovatieve boiliebakkers van het Engelse Carpballs is hun Jelly Corn. Imitatie mais wat nagenoeg niet meer van sweetcorn te onderscheiden is. Jelly Corn wordt verkocht in potjes van 20 gram en de kosten per potje bedraagt een 6 euro. Jelly Corn is te koop in 6 kleuren. Voor meer informatie surf je naar: www.carpballs.co.uk
 


Het nieuwe Jelly Corn van het Engelse Carpballs
 

Envirofit G3300 Coox

Ook deze week hebben we weer een gadget voor de puristen onder ons en dat is de Envirofit G3300  hout stove die beter bekend staat onder de naam Coox. Een Coox is een speciaal kooktoestel wat werkt op basis van vuur. Je sprokkelt wat hout of ander brandbaar materiaal, je legt het onder in de stove en steekt het aan. Op de stove zet je je pan en klaar is Kees. Door het ontwerp van deze stove bereik je in enkele minuten al hoge temperaturen voor aangenaam bakken en braden. De Coox is lichtgewicht en robuust. Hij is verkrijgbaar in zowel matzwart als oranje. Zoek je dus nog een kooktoestel voor aan de waterkant en vind je het minder belangrijk dat je eten vliegensvlug klaar is, kijk dan eens op www.envirofit.nl of op www.cleancookstoves.nl
 


De portable Coox voor aan de waterkant
 

Poseidon Angelsport Multifunctional Backleads

In het Random nieuws en op Carpfeeling in het algemeen hebben we door de jaren heen al veel (kleinere) merken een podium gegeven. Ik zie het dan ook als een uitdaging om juist die onbekendere merken te beschrijven aangezien zij vaak garant staan voor vakmanschap en innovatie.  In dit Random nieuws wil ik jullie het Duitse Poseidon Angelsport voorstellen. Een kleine Duitse fabrikant die echt innovatieve producten ontwikkeld! Het eerste product wat ik wil bespreken zijn de Multifunctional Backleads. Speciale toploden die afrekenen met een van de meest hekele punten van normaal toplood en dat is dat ze niet willen loskomen bij een aanbeet. Toplood is een prachtige uitvinding maar leg je per ongeluk je toploodje weg in de planten of wier, dan wilt de lijn nog weleens vast blijven zitten. Met deze versie van Poseidon zal je hier geen last van hebben. Vanaf het lood loopt er namelijk een verbinding naar een drijvende floater met daarop een kantelbare line clip. Op deze manier wordt je hoofdlijn altijd van de bodem afgehouden! Aan het toplood zit net als bij de Captive Backleads van Fox een fluoro geel koord met aan het einde een klos om de koord op te rollen. De prijs per stuk is alleen wel aan de hoge kant. Zo'n stukje innovatie kost namelijk 22 euro! Voor meer informatie surf je naar: www.poseidon-angelsport.de of zoek je ze op, op Facebook!
 


Innovatie van Poseidon Angelsport met hun Multifunctional Backleads
 

Alarm Pouches bij Markerworld

Wil je dat je beetmelders wat langer meegaan dan een sessie, dan is het zaak om ze ook een beetje te verzorgen. Gelukkig leveren tal van fabrikanten tegenwoordig al cases of pouches bij hun beetmelders. Ander fabrikanten vragen er extra geld voor. Hoe het ook zij, een pouche of case om je beetmelders is nooit slecht. Nieuw bij Markerworld zijn hun Alarm Pouches. Gevoerde pouches voor de meest gangbare beetmelders als bijvoorbeeld hun eigen BM serie. Ze zijn voorzien van een trekkoord waardoor het mogelijk is om je beetmelders op de buzzer bar te laten en ze toch te voorzien van zo'n pouche. De kosten per stuk bedraagt een kleine 5 euro. Ze zijn te bestellen via: www.markerworld.nl
 


De nieuwe Alarm Pouches van Markerworld
 

Hooksharpening Tools van Pinpoint Hooks

We sluiten dit Random nieuws af met het Duitse Pinpoint Hooks. Pinpoint Hooks is het adres als je je haken wilt laten slijpen omdat je niet tevreden bent met de scherpte van de haken die rechtstreeks uit de pakjes komen. Naast een custom service, verkopen ze ook hand geslepen Korda haken. Nu is dit alles niet zo nieuw. Vooral in Engeland zijn er meerdere bedrijfjes die deze service ook aanbieden. Wel nieuw is dat er binnenkort speciale hooksharpening tools zullen gaan uitkomen. De range zal bestaan uit een speciale diamantvijl, een Led Magnifier en een speciale steenvijl. De verwachting is dat de producten na de zomer in de verkoop zullen gaan. Voor meer informatie surf je naar: www.pinpoint-hooks.de of zoek je ze op, op Facebook!
 


Coming soon: De Led Magnifier van het Duitse Pinpoint Hooks


En met de producten van Pinpoint Hooks ben ik aan het einde gekomen van dit laatste Random nieuws van april. Ik wens jullie allen een hele fijne koningsdag toe en tot volgende week!
 


Kwaliteit van het Engelse Star-Flite


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.