Random nieuws augustus 2012

Ondanks dat het morgen pas officieel augustus is hierbij toch al de eerste nieuwtjes van deze maand. In deze editie van Random nieuws ondermeer aandacht voor nieuwe producten van Lee Valley Customs, MCF, Atomic Tackle, Solar Tackle, Maximum Carp, Markerworld en Avid Carp. Ook is er meer nieuws te melden omtrent de nieuwe toevoegingen in de Radar DSI range van JRC en hebben we weer een leuke gadget gevonden van het Engelse designmerk Donkey Products. Veel leesplezier met dit eerste nieuwsitem van de maand augustus!Donkey Products Badstop Dobber

En we beginnen dit nieuwsitem met een leuke gadget van het Engelse designmerk Donkey Products. Zij hebben namelijk een heuse badstop in het assortiment met aan het einde een dobber! Nu heeft lekker badderen in bad natuurlijk niets met vissen te maken. Toch vond ik dit toch wel een erg leuke gadget voor de diehard vissers onder ons! Het gaat hierbij een badstop met daaraan een koord van 50 centimeter. Aan het einde zit een heuse dobber. Ben je klaar met badderen dan hoef je alleen de dobber maar te zoeken, er even aan te trekken en je bad loopt weer leeg. Natuurlijk is dit niet echt een must have product maar ludiek is het zeker! Ze zijn verkrijgbaar via de Bijenkorf of via diverse online gadgetsites. De prijs bedraagt maarliefst 20 euro de stuk.


Donkey Products Badstop Dobber
 

Lee Valley Customs RVS Flanged Speaker Plugs (prototype)

In een vorig nieuwsitem lieten we al even de nieuwe RVS Speaker Plugs zien voor je Nevs. Op basis van deze Speaker Plugs is Lee Valley Customs aan het voortborduren en is er een tweede versie gefabriceerd met de naam Flanged Speaker Plugs. Het gaat hierbij om de RVS Speaker Plugs maar nu met een extra RVS ring erom heen. Hierdoor wordt je speakerhuis net wat meer shiny wat de looks verbetert. De Flanged Speaker Plugs zijn nu nog slechts een prototype. De vraag is dus of Lee Valley Customs ze ook daadwerkelijk in productie zal gaan nemen. Lee Valley Customs komt de laatste tijd met steeds meer leuke en vernieuwende producten op de markt. Naast de prachtige uit hout vervaardigde hendels voor je molens zijn ook deze Speaker Plugs voor de tarts onder ons weer zeker de moeite waard!


Lee Valley Customs Stainless Flanged Speaker Plugs ( prototype)
 

MCF Marker Sticks

Begin juli hadden we het in Random nieuws al over de nieuwe Distance Sticks van Cygnet Tackle. Ook MCF heeft recent een soortgelijk product op de markt geïntroduceerd onder de noemer Marker Sticks. Deze Marker Sticks zijn vervaardigd van speciaal lichtgewicht roestvaststaal. Buiten dat de sticks lekker licht zijn, zijn ze ook nog eens sterk genoeg. De Marker Sticks beschikken over een isotope sloth. Zo kan je deze Marker Sticks laten oplichten in het donker. De sticks worden per paar geleverd en zijn 85 centimeter lang. Bij deze sticks krijg je ook een Pre-Measured Winder (meetkabeltje) bijgeleverd.


De nieuwe Marker Sticks van MCF Carp Fishing
 

JRC Radar DSI Solar

In het 2e nieuwsitem van de maand juli vertelden we al over nieuwe producten van JRC die bekend waren gemaakt tijdens de Salesmeeting 2012. Onder deze nieuwe producten zaten enkele nieuwe producten uit de Radar DSI range. Zo zullen er onder andere dongels en een heuse bewegingsmelder bij gaan komen. Het eerste nieuwtje is dat deze producten daadwerkelijk op de Nederlandse markt gaan komen en al vrij snel. De eerste producten zouden namelijk in september al uitgeleverd gaan worden! Een tweede nieuwtje is dat de Radar DSI Solar onze kant op gaat komen. Deze luxe versie van de Radar DSI beetverklikker is uitgerust met een heus zonnepaneel! Zo heb je geen batterijen meer nodig! De beetverklikkers laden zichzelf overdag op. Ook als er geen zon is. Vis je vooral ’s nachts dan heeft JRC heel handig ook een lader bijgesloten om hem aan de netstroom te hangen. Een volle accu zal 100 uur meegaan. Ik heb deze paradepaardjes ooit eens in mijn hand gehad tijdens de Efftex en was toen al onder de indruk. Goed bezig JRC!


De nieuwe JRC Radar DSI Solar
 

Nieuwe producten Avid Carp

Avid Carp is een merk wat al een aardige tijd lijkt te bestaan. Niets is minder waar aangezien de Preston groep Avid pas een paar jaar geleden heeft geïntroduceerd. In deze korte tijd is Avid een aardig merk geworden met veel leuke en innovatieve producten. Onlangs introduceerden ze een aantal nieuwe producten die zeker de moeite waard zijn. Allereerst is daar de Air Cage Spod. Een spod die bijna volledig is geperforeerd waardoor de spod, wanneer hij op de oppervlakte land, vrijwel gelijk zijn lading loslaat. Dit komt doordat het water makkelijker de spod kan binnendringen en je spodmix meeneemt. Het voordeel verder is dat hij geen plens water meeneemt bij het binnendraaien. Dat zorgt weer voor een visarm minder!


De nieuwe Avid Carp Air Cage Spod
 

Avid Any Chair Table

Een ander nieuw product is de zogenaamde Any Chair Table. De meeste van ons hebben wel een bivvy tafeltje mee op de langere sessies. Erg handig natuurlijk aangezien we onze telefoon en andere dure accessoires niet in de modder willen leggen. Avid heeft een ander idee voor de bestaande bivvy tafeltjes en heeft een beetje afgekeken hoe ze dit doen in de matchvisserij. Ze introduceren namelijk de Any Chair Table. Een handig tafeltje wat je door middel van een adaptor kan bevestigen op bijna alle stretchers en stoelen van de bekende merken. Hij is gemaakt van plastic wat hem erg lichtgewicht maakt. Verder is hij voorzien van 2 vakjes en een heuse bekerhouder voor je bakkie troost. Een handig item!


De Any Chair Table van Avid Carp
 

Release: Atomic Chodda Tool

Het is alweer een jaar geleden dat we in het artikel ‘More Carp Tools’ jullie een overzicht lieten zien van de laatste karpertools. In dit artikel hadden we ook even aandacht voor de Chodda Tool van Atomic Tackle. Een handige tool om de curve in je chod rig te stomen. De Chodda Tool was echter nog niet op de markt te verkrijgen.  Nu een jaar later zal eindelijk de release plaatsvinden van deze handige tool. Onlangs is hij namelijk in de verkoop gegaan in Engeland. Wanneer we ook in Nederland dit handige item kunnen verwachten is nog maar de vraag maar dit zal vast niet lang gaan duren. Een top product voor de chod liefhebbers onder ons!


De Chodda Tool van Atomic Tackle
 

Nieuwe website Solar Tackle

Wie onlangs nog probeerde de Solar website te openen zal ongetwijfeld hebben gezien dat deze momenteel offline is. dit komt omdat Solar bezig is met een geheel nieuwe eigentijdse site. Deze nieuwe site zal gereleased worden op 9 augustus aanstaande. Ongetwijfeld zal op de nieuwe site ook de nieuwe range aan stickmixen staan. Topvisser Nick Helleur heeft namelijk in samenwerking met Solar een aantal van zijn stickmix recepten vrijgegeven waarop de nieuwe stickmixen zijn samengesteld.  Nick Helleur kan gezien worden als de uitvinder van de befaamde Dynamite Stick. Het zit dus wel snor met deze mixen! Een range om naar uit te kijken!


De nieuwe range aan Solar Stickmixen komt eraan!
 

Maximum Carp Iphone Cases

We leven in een tijd van smartphones. We kunnen er niet meer omheen maar zonder smartphone lijk je er tegenwoordig niet meer bij te horen. Niet gek ook want zo’n smartphone heeft natuurlijk de nodige voordelen! Even het weer bekijken, een carp app bestuderen of op de hoogte blijven van de laatste vangsten via de social media zijn ook verdomd handig zo aan de waterkant! Voor de bezitter van de Iphone zijn er ook weer nieuwe gadgets op de markt gekomen om je Phone te pimpen. Maximum Carp, Carp-Deco en Carpology, Engelse karpermagazines en een kledingmerk, gaan namelijk speciale beschermcases verkopen. Je kan kiezen uit diverse prints om je Phone nog meer carpy te maken. Buiten dat zorgen de cases ervoor dat je Phone net wat meer kan hebben. Erg handig aangezien we als visser zijnde soms nogal ruw omgaan met dit dure speelgoed. De kans dat de cases naar Nederland komen is klein. Even bestellen dus in Engeland!


De Iphone Cases van Maximum Carp
 

Markerworld Home Made Hanger Kits

Ook Markerworld heeft weer een leuk nieuw item in het assortiment en dat zijn de Home Made Hanger kitjes. In deze kit zitten alle onderdelen om een hanger te maken op de bobbin zelf na. In de kit zit een 20 centimeter chain, 2 gewichtjes van 10 gram en een verstelbare lijnclip. Zo heb je de meeste onderdelen al in bezit. Het enigste wat je nu nog hoeft te doen is zelf een universele 2ba body te kopen. Deze zijn bij velen merken verkrijgbaar als Solar, Matrix, Muddy Waters, Osprey en noem maar op. De Home Made Hanger Kits zijn een erg leuk item als je wilt experimenteren met hangers. De kosten voor de kitjes ligt namelijk op een 7 euro wat natuurlijk prima betaalbaar is!


De Markerworld Home Made Hanger Kit


En met Markerworld sluiten we dit eerste deel van Random nieuws van de maand augustus af. Volgende week meer nieuws zoals jullie van ons gewend zijn. Tot dan!

 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.