Random nieuws augustus 2012 (deel 2)

Ook in het tweede deel van Random nieuws van de maand augustus weer aandacht voor enkele leuke en nieuwe producten van diverse fabrikanten. In dit nieuwsitem aandacht voor de laatste nieuwe producten van Korda, Nieuws van AB Products, ATT, The Lead Shed, Mitchell, Harrison, Fox, Sticky Baits en Scorpion Zigs. Ook hebben we even aandacht voor een product wat een langere tijd niet verkrijgbaar was en dat is het gerenommeerde Fastnet van Redport. Hij is namelijk weer leverbaar en dat is natuurlijk de moeite waard om te vermelden! Kortom, wederom weer leuke items. Veel leesplezier!Nieuwe producten Korda

Korda heeft de afgelopen maanden een aantal zeer nette producten gelanceerd en enkele van deze producten zijn ook al te koop in Nederland. Denk aan de Kiana Goo, de boilie Kutter, de Dogtags, Texture, COG (Centre of Grafity) Leads en meer. Ook hebben ze een speciaal Leadcore Chod Safety System op de markt gebracht wat nog niet zoveel naamsbekendheid heeft gekregen en dat is jammer want het is best een heel aardig systeem! Je kan dit systeem vergelijken met het JRC Heligripter principe maar het grote verschil is dat de bovenste kraal een inkeping heeft en van de lijn kan vallen wanneer de vis zich onverwacht vast zwemt. Het voordeel daarvan is dat de rig veel makkelijker los kan komen van de leader omdat de bovenste kraal niet eerst over de leader hoeft te schuiven. Nu kan dit natuurlijk niet heel goed voor je portemonnee zijn maar visveilig is het wel! Verder heeft Korda ook een Baitdrill gelanceerd om bijvoorbeeld je tijgernootje even uit te holen en te balanceren met een stukje kurk. Altijd effectief!

 


Het Korda Leadcore Chod Safety System
 

Mitchell Avocast 8000

Wie een beetje op de hoogte is van het merk Mitchell weet dat de Avocast 8000 qua type nou niet bepaald een nieuwe molen is. Er bestaat namelijk van dit merk al een zeemolen met hetzelfde type. Toch is er een nieuwe molen uit speciaal voor karpervissers die verkocht gaat worden onder hetzelfde type. Mitchell heeft wellicht niet de naam en faam als molenmerk zoals een Daiwa of Shimano dat doen. Toch was Mitchell ooit het eerste bedrijf welke in 1948 de eerste spinning reel ontwierp. De knowhow is er dus wel degelijk! De nieuwe Avocast 8000 is een bigpit met een conische spoel om verder mee te gooien. Hij heeft Quick Drag, 8 kogellagers en een lijncapaciteit van 340 meter als je er 40 honderdste op spoelt. Qua uiterlijk heeft hij erg veel weg van de Penn Affinity 8000 molens. Niet gek ook aangezien Mitchell net als Penn onder de Pure Fishing groep valt! Een interessant alternatief voor het Japanse geweld!

 


De Mitchell Avocast 8000 karpermolen naast een Mitchell Procast
 

AB Products Fluo Pop-up’s

De markt wordt tegenwoordig echt overspoeld van aas in alle kleuren, vormen en maten die je maar kan bedenken. Niet gek ook want buiten dat we zo de karper weer om te tuin kunnen leiden, kunnen fabrikanten weer flink centjes verdienen aan al deze nieuwe “innovaties”. Zo nu en dan is het daarom goed om met het oude vertrouwde pop-upje te vissen en de nieuwe neutrale Fluo Pop-up’s van AB Products (Apeldoornse Boilies) zijn dan ook reuze geschikt. AB Products levert ze in 3 kleuren te weten roze, geel en oranje. Ze worden verkocht in potjes van maar liefst 100 stuks en zijn 15 millimeter in diameter. Zoals net gezegd zit er geen geurtje aan deze knikkers. Deze kun je zelf toevoegen door middel van een (eigen gemaakte) flavour. Vergeet trouwens ook niet het gewoon eens met een neutraal pop-upje te proberen!  In 2009 mocht ik nog een 25.5 kg karper landen van een maatje op een simpele neutrale pop-up!

 


De nieuwe neutrale Fluo Pop-ups van AB Products
 

ATT Coloured Receivers

Het Engelse ATT van Tom Wright en Darren Henwood zien we steeds vaker en vaker aan de waterkant. Hun minimalistische ATTS beetverklikkers hebben al menig hart gestolen. Het staat al een tijdje vast dat de oude V2 receivers vernieuwd gaan worden. de opvolger ziet er qua uiterlijk iets anders uit. Inwendig zullen er grotere modificaties zijn als meer tonen etc. De oude V2 receivers waren te koop in de bekende matzwarte uitvoering. Toch heeft ATT enkele spypics naar buiten gebracht via de social media dat ze ook bezig zijn met gekleurde receivers in niet alledaagse kleuren. Denk eens aan witte, roze of oranje receivers! Nu zullen dit soort kleuren niet mijn eerste keuze zijn. Ze zijn mij net te Barbie achtig! Waarschijnlijk willen ze zo vrouwelijke karperaars aantrekken ofzo! 1 april is het toch al geweest?

 


Gekleurde ATT covers. Je moet er van houden!
 

Harisson Cerbera Rods

Ook is er weer nieuws van de Engelse hengelbouwer Harrison. Zij hebben onlangs hun nieuwste hengel geïntroduceerd die de naam Cerbera heeft meegekregen. Het gaat hierbij om een midtaper die precies tussen de Chimera Rods en de Torrix Rods qua eigenschappen zit. Hij zal verkrijgbaar zijn in 12 feet en 3lb of 3.5lb. De Cerbera hengels zijn voorzien van een Kigan 50mm 3D ogenset en zijn voorzien van een Fuji 18 DPS reelhouder. Ondanks dat de prijs van de gemiddelde Harrison over de 200 pond gaat, zal deze Cerbera onder de 200 pond blijven. Je kan het dus zien als een exclusieve instapper die Harrison kennende doet wat je ervan verwacht! Ze zullen in gelimiteerde oplages gemaakt gaan worden. Mocht je interesse hebben dan kun je beter snel proberen er een paar te bemachtigen!

 


De in gelimiteerde oplage gemaakte nieuwe Cerbera Rods van Harrison
 

Scorpion Zigs

Het is zomer en dat is een prima maand om het eens te gaan proberen met de zigrig! Het afgelopen jaar zagen we voor het eerst de Carp Flies op de markt komen. Van de met de hand gemaakte Zigsects van JR tot de Zigbugs van Nash. Een andere speler die echt een enorm assortiment aan Carp Flies maakt is Scorpion Zigs. Ze hebben namelijk meer dan 20 verschillende soorten in het assortiment! Je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben er wel een Carp Fly van. Van wormen tot kevers, van pellets tot slakken en mieren. Heb je graag eens wat variatie in de tackle box en wil je eens kijken welke carp fly op jouw water werkt? Kijk dan eens naar hun uitgebreide assortiment! Onder andere Wout van Leeuwen en Hengelsport Fauna verkopen Scorpion Zigs.

 


Diverse Carp Flies van Scorpion Zigs
 

Weer verkrijgbaar: Redport Fastnet

Het Engelse Redport is al 30 jaar actief als bouwer van schepnetten. Alle netten worden nog met de hand vervaardigd in Engeland zelf en zijn gemaakt van kwalitatieve materialen. Het paradepaardje is het Fastnet. Een schepnet welke verkrijgbaar is in maten van 24 inch tot 50 inch en welke zeer snel in en uit te klappen is. Het Fastnet is vooral bij de struinende visser enorm geliefd. Ze nemen weinig ruimte in, zijn lekker licht (door gebruik van carbon) en zijn zoals net gezegd snel in en uit te klappen. De netten van Redport zijn alleen op Nederlandse bodem lastig te verkrijgen en dat is jammer te noemen. Gelukkig kan ik melden dat Wout van Leeuwen ze weer op voorraad heeft. Zo kun je bij hun terecht voor het 36 of 42 inch net. Ben je opzoek naar het grote 50 inch net dan zal je helaas via Engeland wat moeten gaan regelen.

 


Het Fastnet van Redport is weer verkrijgbaar!
 

The Lead Shed Rigkits

Ook loodfabrikant The Lead Shed heeft weer een nieuw product in het assortiment en dat zijn de zogenaamde Rigkits. Het gaat hierbij om nette kitjes met daarin 5 loden, 5 Ring Swivels, 5 tailrubbers en 2 meter rigtube. De kits zijn verkrijgbaar in 4 kleuren te weten Mucky, Sandy, Camo en Chod. Zo op het oog zijn de componenten van de kits niks bijzonders. Toch matchen de kleuren van alle onderdelen prima bij elkaar en is het handig om op je sessie enkele complete kitjes zo in je vistas te hebben. Tel daarbij op dat de kitjes rond de 10 euro kosten en je begrijpt dat best een interessant product is! Vooral omdat de loden van hun ook nog eens een heel hoog camouflage gehalte hebben!

 


De Mucky Rigkit van The Lead Shed
 

Nieuws in het kort ( Fox & Sticky Baits)

Naast bovenstaand nieuws hebben we nog wat kleine nieuwtjes die we jullie niet willen onthouden. Zo zal Fox gaan komen met een nieuwe gratis dvd met de naam Consultants versus Management. De dvd speelt zich af op Drayton Reservoir in Northhamptonshire waar vissers Mark Pitchers en Mark Bartlett het zullen opnemen tegen veteranen en managers Lewis Porter en Scott Day. Zaken als de zigvisserij, oppervlakte vissen en het gebruik van PVA zullen aan bod komen. De dvd wordt gepresenteerd door niemand minder dan Rob Hughes. Nu maar hopen dat deze gratis schijfjes ook snel naar ons kikkerlandje komen! Naast dit Fox nieuwtje kan ik ook melden dat de nieuwe site van Sticky Baits online is. De oude site was wat verouderd en volgens Sticky Baits kon dat anders. De nieuwe site is veel meer eigentijds en overzichtelijker. Ik zou zeggen, neem eens een kijkje!

 


De nieuwe site van Sticky Baits in online!


En met de nieuwtjes van Fox en Sticky Baits sluit ik dit tweede nieuwsitem af. Volgende week heb ik weer enkele super gave gadgets voor jullie in petto! Stay tuned on CarpFeeling.com!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.