Random nieuws augustus 2012 (deel 3)

We zitten alweer in het derde nieuwsitem van de maand augustus en in het vorige nieuwsitem had ik jullie al belooft dat ik dit nieuwsitem wat super gave nieuwe producten zou laten zien. Wat dachten jullie bijvoorbeeld van een camouflage zonnebril met geïntegreerde camera van Hunter’s, een super deluxe onderwatercamera van Vdrone, Custom made rodmats van Mark Whinn of African Blackwood Handles van Lee Valley Customs? Daarnaast hebben we nieuws van Ace Carp, Taska Tackle, Stonfo, Solar Tackle en Smart-Indicators. 

Tevens besteden we aandacht aan de Nash Frozen Valley Bait lijn die exclusief is gemaakt voor Johnson Ross en hebben we helaas ook wat slecht nieuws te melden. Kortom, dit nieuwsitem is zeker de moeite waard om te lezen! Veel leesplezier toegewenst!Hunter’s I-Kam Extreme Eyewear

Velen van ons maken graag films van hun visserij. De laatste jaren worden sites als Youtube en bijvoorbeeld Karperfilmpjes.nl overladen met gaaf beeldmateriaal. Niet gek ook want wat is een betere manier om je visserij en beleving vast te leggen dan film! Toch is het als je vaak alleen vist erg lastig om bijvoorbeeld de dril van die dikke beer goed te filmen. Voor dit probleempje is er nu de Hunter’s I-Kam Extreme. Een zonnebril in zwarte of Realtree print met geïntegreerde camera! Deze “camerabril” werkt stand alone. In de bril zit een geheugen van 4gb wat goed is voor 2 uur flimen. Er is de mogelijkheid om een SD kaart in te voeren om de opslagcapaciteit op te voeren naar 12 gb. De camera werkt op een accu welke goed is voor 2,5 tot 3 uur filmen. De beelden kunnen van de bril worden afgehaald middens een USB kabeltje. De camera zelf is een 3 megapixel Pinhole CMOS en bij de bril krijg je zowel heldere als een zwarte gepolariseerde lenzen.  Als laatste beschikt deze bril ook over een geïntegreerde microfoon. De prijs ligt rond de 200 euro en ze zijn onder andere te koop via The Tacklebox. Een gave gadget!


De Hunter’s I-Kam Extreme zonnebril met camera!
 

Stonfo Adjustable Loop Tyer

De laatste jaren hebben we het al kort gehad over Hair Loop Tyers. Een handige gadget om elke hair lus even groot te maken. In het artikel ‘Loop your braid’ lieten we zo al de werking zien van de Hair Loop Tyer van Gardner Tackle en die van een conventioneel model. Een nieuwe handige tool van het Engelse Stonfo is de Adjustable Loop Tyer. Waar je met de huidige Loop Tyers niet exact kon bepalen hoe groot de lus moest worden van je hair (je zat vaak vast aan standaard maten), zo kan je dit met de versie van Stonfo helemaal zelf bepalen! Handig is ook dat er een klein meetlatje is verwerkt in deze Loop Tyer waardoor je voortaan elke rig met dezelfde grote hairloop maakt! Een product voor de perfectionisten onder ons!


De Adjustable Hair Loop Tyer van Stonfo
 

Mark Whinn Rodmats

De rodmat is zo’n typisch Engels product wat we in ons kikkerlandje nog niet heel veel tegenkomen. Oorspronkelijk zijn deze matjes bedoeld tegen opspattend (regen)water en modder om zo je molens enigszins vrij te houden van vuil. Een grote fabrikant die onder andere deze matjes verkoopt is Nash Tackle. Daarnaast zijn er nog legio kleine Engelse bedrijfjes als Army Andy of Carp-Tart die gepersonifieerde exemplaren verkopen. Een wel hele gave rodmat kwam ik tegen bij Mark Whinn. Hij maakt namelijk zeer gave (Carbon) rodmats waarbij jezelf de opdruk kan bepalen. Hij heeft al enkele rodmats gemaakt met de logo’s van merken als Atomic Tackle, Nash tackle, Mainline en tal van andere grote en minder grote merken. Ben je dus nog opzoek naar een super gave nieuwe rodmat? Check dan snel Mark zijn Facebook pagina voor de laatste versies!


Een gepersonifieerde Rodmat van Mark Whinn
 

Lee Valley Customs African Blackwood Handles

En we blijven nog even bij de tarty items want ook Lee Valley Customs heeft hun molenhendel project naar een nog hoger niveau getild! Zo zijn de eerste foto’s online gekomen van de zeer chique African Blackwood Handles! De hendels zijn een combinatie van Afrikaans Blackwood en prachtig bewerkt roestvaststaal. Zijn je molenhendels versleten of ben je opzoek naar een paar hendels die net even lekkerdere vasthouden of er chiquer uit zien? Dan zal ik zeker Lee Valley Customs even een mailtje sturen! Ze kunnen namelijk deze hendels maken voor elk type molen! Tot op heden was ik ze nog niet zo mooie tegengekomen in ieder geval. Een hot item!


De African Blackwood Handles van Lee Valley Customs
 

Ace Carp Re-Action Sinking Braid

Ook Ace Carp heeft weer een nieuw product in haar assortiment en dat is een nieuw onderlijnmateriaal genaamd Re-Action. Het betreft hier een zinkend onderlijnmateriaal welke verkrijgbaar zal zijn in drie kleuren te weten Silt, Gravel en Weed. Het gaat hierbij om een super soft onderlijnmateriaal welke is gemaakt van een combinatie van Dyneema en polyester. De draad is gevlochten uit vier kleuren waardoor het kleurenspectrum beter matched met de bodem. Daarnaast is dit onderlijnmateriaal volgens Ace Carp knoopvast en schuurbestendig te noemen. Re-Action zal verkocht worden op spoelen van 20 meter en in treksterktes van 15lb tot 35lb. Een ideaal lijntje voor als je veel vist met PVA bags!


Ace Carp Re-Action in de kleur Gravel
 

Vdrone Subspy Onderwatercamera

Op het net zien we steeds meer onderwaterbeelden van onze geliefde karpers. Naast ons eigen camproject ( Carpcam HQ2) zijn er op diverse sites hele aardige onderwaterbeelden te vinden. Deze worden gemaakt met bijvoorbeeld Go Pro HD Hero camera’s of camera’s van het Nederlandse Goeroe Fishing of het Nederlandse Fish-Cams. Ook het Franse Vdrone, bekend van die enorme Baitboot met diverse leuke feautures, heeft sinds kort een erg interessante onderwatercamera te koop. Het gaat hierbij om de Subspy camera’s die ze ook gebruiken in hun boten maar dan met een prachtige Tripod eronder. De camera’s zijn draadloos door middel van een Wireless videosysteem en beschikken over infrarood nachtview. Een zeer net product voor degene onder ons die ook eens willen bekijken hoe hun stek er onderwater uitziet!


De Vdrone Subspy Onderwatercamera
 

Solar Dinky 2rod Buzzer Bars

In het laatste nieuwsitem van de maand mei hadden we het al even over nieuwe buzzer bars van Solar die op de markt zouden gaan komen. Over een paar weken zal ook daadwerkelijk de release gaan plaatsvinden van deze ubertarty buzzer bars voor een tight setup. Deze nieuwe uitschuifbare buzzer bars zijn ingeschoven 13 centmeter lang en zijn uitschuifbaar tot 19 centimeter. De achterste buzzer bars zijn ingeschoven 11 centimeter lang en uitschuifbaar tot 16 centimeter. Op deze manier liggen je molens nog dichter tegen elkaar wat het tart niveau natuurlijk behoorlijk opschroeft!  Deze Dinky buzzer bars zullen de range versterken naast de originele buzzer bars en de Slimline versie.


De nieuwe Dinky 2rod Buzzer Bars van Solar Tackle
 

Smart-Indicators Delkim Specials Indentity Badges

We hebben ook goed nieuws voor voetballiefhebbers die ook nog eens vissen met Delkim beetverklikkers. Smart-Indicators heeft namelijk onlangs Indentity Badges uitgebracht met daarop de logo’s van nationale en internationale voetbalclubs. Deze Indentity badges vervangen de standaard Delkim Sticker die midden op de beetverklikker is geplaatst. In het assortiment zijn Badges te vinden van onder andere Ajax, Feyenoord, PSV, AZ, Twente en Utrecht. Ook internationale clubs als Manchester United, Arsenal, Bayern Munchen of FC Koln zijn verkrijgbaar. Nu maar hopen dat Ajax en Feyenoord aanhangers elkaar ook niet aan de waterkant de hersens zo gaan inslaan! Wil je je eigen sticker ontwerpen? Dat kan ook! De minimale afname is alleen wel 100 stuks. Heb je dus veel visvrienden of ben je eigen ondernemer, dan is dit een leuke en ludieke manier om je merk eens goed te promoten! Leuk product!


De Delkim Special Indentity Badge met Ajax logo
 

Taska Tackle Rodpod

We hebben er al een tijdje naar uitgekeken maar hij is eindelijk geïntroduceerd. De nieuwe rodpod van het jonge Taska Tackle. Qua ontwerp zal je niet snel zeggen dat hij revolutionair is. Toch is dit een hele veelzijdige pod die zowel bruikbaar is op de grotere wateren en rivieren als op de kleine Engelse dressuur wateren. De rodpod is gemaakt van roestvaststaal en de buzzer bars rusten op een goalpost. De rodpod is zowel laag te gebruiken als hoog. Wil je namelijk een hoge pod om over wier te vissen dan hoef je enkel wat poten er extra onder te schroeven. De buzzer bars zelf zijn uitschuifbaar en zijn voorzien van een TLOC mechanisme om zo snel en goed je beetverklikkers vast te zetten. Natuurlijk zeggen plaatjes meer dan nog meer technische uitleg. Bekijk hieronder de pics en oordeel zelf over Taska’s jongste telg uit de 13.9 Edition Stainless Range!


De nieuwe Taska rodpod met en zonder extra poten
 

Kort ander nieuws ( Johnson Ross, NXN Customs en Lucky Leads)

Naast de bovenstaande nieuwtjes hebben we nog een paar kleine nieuwtjes die we jullie niet wilden onthouden. Allereerst heeft de Engelse hengelsportzaak Johnson Ross Tackle een nieuwe aasrange geïntroduceerd die vervaardigd wordt door Nash Tackle. Het gaat hierbij om de Frozen Valley Bait Range die exclusief voor Johnson Ross is ontwikkeld. Deze nieuwe range is gebaseerd op gouden ouwe ingrediënten van vroeger. Zo zit in de boilies onder andere vismeel, zalmolie en Shellfish Sense Appeal. Toppers uit de oude aaskeuken. Het gaat hierbij om freezerbaits in 16mm. Naast de boilies is er ook een paste en een baitdip opgenomen in de range.


Nash Valley Bait exclusief voor Johnson Ross
 

Verder hebben we wat slechter nieuws te melden helaas. Zo is het Engelse NXN Customs van Mike Nixon helaas gestopt met de productie van hun geliefde custom made bobbins. Dit vanwege privéomstandigheden. Mocht je echt nog graag een product van hem willen hebben dan kun je via Facebook nog een verzoek indienen. Ook het Engelse Lucky Leads zal de deuren gaan sluiten. Nog niet zolang geleden hadden we het nog even over dit bijzondere merk en ik verkondigde zelfs dat ze wellicht de beste camouflageloden van deze aardbodem maakten. Helaas werd de vraag naar deze loden van dit kleine bedrijfje teveel en hebben ze besloten dat het zo niet langer kan. NXN Customs en Lucky Leads nemen dus even gas terug. Hopelijk zien we ze terug in de toekomst!

Een laatste nieuwtje wat dan wel weer positief is, is dat Fox naast de groene en bruine loden nieuwe coatings erbij gaat krijgen. Deze coating zijn volgens Fox nog minder te zien op de meeste bodems. Zodra er meer nieuws is dan zullen jullie dit uiteraard hier lezen!
 


Fox loden met nieuwe coatings
 

En met Fox sluit ik dit bomvolle nieuwsitem af. Volgende week meer nieuwe, leuke en ludieke producten van bedrijven around the globe. Tot dan!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.