Random nieuws augustus 2012 (deel 4)

We zitten alweer bijna in eind augustus en het is weer tijd voor wat Random nieuws. In deze editie ondermeer aandacht voor de nieuwe producten van Taska Tackle, Het nieuwe digitale magazine van Korda, handige EHBO-kitjes van Ikea en de nieuwe reeks ATTX receivers van ATT. Daarnaast nieuws van Steve Neville, Lion Sports, ESGF, Solar tackle, Gardner, Nash Tackle en Avid Carp. Als laatste besteden we aandacht aan Jeroen Schoordijk Rod Design. Deze Nederlandse hengelbouwer bouwt hele puike stokken die zeker de moeite waard zijn om eens te bekijken! Kortom, er is weer genoeg nieuws te delen met jullie. Veel leesplezier toegewenst!Ikea EHBO-kits

We beginnen dit nieuwsitem weer met een handige gadget die eigenlijk thuishoort in elke vistas. Ikea heeft namelijk sinds kort handige EHBO-kitjes in het assortiment in een nette groene kleur. Een EHBO-kitje aan de waterkant is goed voor velen doeleinden. We hebben in het verleden al diverse malen geschreven over medische zaken hier op CarpFeeling in onze EHBVO (Eerste hulp bij vissersongelukken) artikelen. Hierbij hadden we al opgemerkt dat vooral aan de waterkant een ongelukje in een klein hoekje kan zitten en je zo maar eens zo’n kitje nodig zal kunnen hebben. De kitjes van Ikea zijn vrij compact maar bevatten een aantal belangrijke basiselementen. De kitjes zijn rond de 13 euro maar ben je in het bezit van een zogenaamde Family pas, dan krijg je nog een paar pleuries korting. Wij raden overigens wel aan nog een desinfectant (Betadine, Dettol etc.), een tekentang en een uitzuigkitje toe te voegen voor het geval dat!


De nieuwe EHBO-kitjes van Ikea
 

Taska Tackle Tungsten Solid Beads & Flying Backleads

Naast de nieuwe rodpod zijn er onlangs nog meer producten gelanceerd. Het eerste product zijn de Tungsten Solid Beads oftewel verzwaarde kralen. In Engeland is een kleine hype opgang welke de ‘Naked Chodrig’ wordt genoemd. Het gaat hierbij om een chod systeem op een fluorocarbon leader. Deze nieuwe kralen lenen zich perfect voor dit systeem. De kralen zorgen namelijk dat de leader prima op de bodem blijft liggen. Daarnaast zijn ze in een matzwarte kleur gefabriceerd zodat ze ook een hoog camouflage gehalte hebben. Een ander nieuw product zijn hun Flying Backleads. Het gaat hierbij om extra verzwaarde maar zachte exemplaren met een inkeping zodat ze makkelijker op je hoofdlijn te monteren zijn. In wier zullen ze geen belemmering vormen omdat ze simpelweg van je lijn kunnen vallen. Slecht voor de portemonnee maar soms essentieel om die dikke beer te vangen. Ook deze backleads hebben een grauwe matzwarte kleur.


De nieuwe Taska Tungsten Solid Beads
 

ESGF Kantelbare wielen voor boot

Dat het Nederlandse ESGF handig is met metaal dat wisten we al. Deze heren komen vaak met leuke en niet alledaagse producten. Nieuw zijn hun kantelbare wielen voor je rubber boot. Velen van ons gebruiken een rubberboot om lijntjes uit te varen, de stek te bereiken of om even lekker te strooien met wat attractieve knikkers. Zo’n boot weegt alleen toch heel wat en met 1 man sterk wilt dit nog weleens een probleem zijn. Het gevolg is dan dat we gaan slepen met onze boot en aangezien rubber en stenen nog steeds geen vriendjes zijn, wilt dit nog weleens voor de nodige lek zorgen. ‘Dat moet anders’ moeten de heren van ESGF gedacht hebben. De kantelbare wielen die een prima oplossing zijn voor dit probleem, dien je te schroeven op de spiegel van je boot. Heb je ze nodig dan kantel je ze uit. Ligt je boot op zijn plaats dan kantel je ze gewoon terug. Een simpele maar effectieve oplossing al zeg ik zelf! Helemaal omdat het je heel wat sjouwwerk scheelt! Je kan gewoon je boot rijden naar het water! De prijs voor zo’n setje ligt op een 85 euro.


De kantelbare wielen voor je rubberboot van ESGF
 

Korda Thinking Tackle Digital

Korda is de meester als het gaat om reclame en marketing en vaak komen ze dan ook met leuke ideeën! Zo zijn de gratis DVD’tjes van hun een prima zet geweest en kijken velen samen met mij graag naar Danny en consorten. Nieuw is Thinking Tackle Digital. Een gratis online magazine om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes uit de Korda stal. Wat kan je dan precies verwachten? Allereerst staan er de nodige tips en trics in. Dit aangevuld met de nodige foto’s en verhalen. Ook de nieuwste producten worden natuurlijk uitvoerig onder de loop genomen. Een leuk online magazine om eens doorheen te bladeren.  Je kan een kijkje nemen op www.thinkingtackle.com


Het nieuwe digitale magazine van Korda genaamd Thinking Tackle Digital
 

ATTX Deluxe Receiver

In een vorig nieuwsitem hadden we het al even over de nieuwe receiver waar het Engelse ATT mee bezig was. onlangs is deze nieuwe receiver die de naam ‘Deluxe receiver’ heeft meegekregen geïntroduceerd. Qua uiterlijk is deze nieuwe receiver niet heel veel veranderd. Qua innerlijk is dit wel degelijk gebeurt! Zo is er nu keuze uit maar liefs 21 verschillende tonen die je per pieper kan instellen, heb je 10 kanalen tot je beschikking, is het bereik maar liefs 1000 meter (in goede omstandigheden uiteraard) en is het batterijvermogen geüpgraded. Zo kan je nu 4 weken onafgebroken gebruik maken van deze receiver. Ook heeft geeft de receiver een signaal wanneer de batterij op is. Als laatste is de receiver waterproof en heb je 2 jaar garantie erop. Een hoop nieuwe feautures dus! Goed bezig ATT!


De nieuwe ATTX Deluxe Receiver van Advanced Technology Tackle (ATT)
 

Solar Carbon Adjustable Buttbanger Arm Kits

Ook Solar Tackle heeft weer een nieuw product opgenomen in het assortiment en dat zijn de Carbon Adjustable Buttbanger Arm Kits. Complete swingers waarbij op de armpjes (verkrijgbaar in short en long) het bekende ‘Carbon Effect’ zit. De Small Lite-Flo bodies zijn verkrijgbaar in 5 kleuren te weten transparant, geel, blauw, rood en groen.  Lite-Flo of I-lite bodies zijn bobbins die al decennia lang door Solar worden verkocht. Nu dus in een complete swingerkit waarbij het gehele idee van deze lichte hangers opnieuw tot leven komt. Een must have voor de carbon liefhebbers onder ons!


De Solar Carbon Adjustable Buttbanger Arm Kits
 

Steve Neville Speaker Cones

Steve Neville blijft als merk zijnde een van de meest exclusieve merken die we kennen in karperland. Van prachtige banksticks en buzzer bars tot snag ears, custom made rodpods en natuurlijk de bekende Neville Alarms. Voor de Nevs heeft Steve Neville weer een gave gadget op de markt gebracht om ze te pimpen. Dit zijn namelijk de zogenaamde Speaker Cones. Deze opzetstukjes van roestvaststaal dien je te bevestigen op de speaker van je Nevs. Buiten dat het je pieper een hoger bling bling gehalte geeft, zorgen deze Speaker Cones er ook nog eens voor dat het geluid wordt versterkt en naar voren wordt gedragen. Echt nieuw is dit idee overigens niet. het kleine Engelse bedrijfje PT Products leverde al een soortgelijk product onder de naam Stainless Steel Covers. Toch zijn Steve Neville producten net wat beter leverbaar in Nederland waardoor deze versie wellicht makkelijker te verkrijgen is. Een leuk product waar je van moet houden!


De Speaker Cones van Steve Neville
 

Gardner Tackle Point Doctor

Het zal voor iedereen wel bekend zijn dat haken na verloop van tijd bot worden. Dit kan al gebeuren in de verpakking maar meestal komt het door het vissen zelf. Zodra een haak een steen, mossel of tak raakt, kan al scherpte worden verloren. Een scherpe haak is en blijft een must have voor een goede inhaking. Daarom is het ook verstandig om met regelmaat je haken te controleren op hun scherpte. Een botte haak is niet gelijk afgeschreven. Met handige tools als vijltjes en wetstones kan je je haken weer scherp krijgen. Een nieuw product van het Engelse Gardner kan dat ook en dat zijn de nieuwe Point Doctors. In tegenstelling tot harde conventionele vijltjes of wetstones is de Point Doctor van een rubberachtig materiaal met een aparte samenstelling waardoor je je haakjes kan vijlen. Het voordeel is dat dit product hierdoor flexibel is. Buiten dat dit het vijlen vergemakkelijkt, is het ook zo dat je niet teveel druk kan uitoefenen en de kans dat je je haken per ongeluk iets uitbuigt, kleiner is. In onderstaand filmpje verteld Product Development Manager Lewis Read meer over dit innovatieve product!


 


Nash Cybershot Throwing Stick

Wie de naam Kerry Barringer hoort zal niet gelijk een lichtgevend lampje boven zijn hoofd zien branden. Toch is de door hem ontworpen werppijp een one of a kind maar is hij helaas niet meer verkrijgbaar. Wie zich nog de super deluxe Solar Sharpshooter werppijp voor de geest kan halen, zal begrijpen over welke werppijp ik het precies heb. Een werppijp welke niet buisvormig is maar waarbij de boilies geleid worden door 2 van carbon gemaakte geleiders. Solar bracht deze werppijp een aantal jaar uit maar dit product haalde nooit het succes wat het had moeten doen. Dit kom enerzijds wellicht doordat je ermee moeten leren werpen. Qua gebruik is hij namelijk een stukje pittiger dan conventionele modellen. Heb je de slag eenmaal onder de knie dan kan je er werkelijk enorme afstanden mee afleggen en wint hij het van alle andere werppijpen wat komt door minder wrijving. Ook is deze werppijp veel lichter wat je een werppijp-arm bespaard! Nash gaat de werppijp van Barringer opnieuw uitbrengen onder de naam Cybershot Throwing Stick. Hij zal zijn release vinden medio oktober. Nash is op het gebied van Werppijpen goed bezig! Na de overname van het merk op werppijp gebied genaamd Cobra, hebben ze met deze nieuwe werppijp weer een uniek product opgenomen in de range. Goed bezig Nash!


 

Jeroen Schoordijk Rod Design

Dat we in Nederland een een aantal goede hengelbouwers hebben dat zal niemand ontgaan zijn. Goede hengels hoeven niet altijd van ver te komen en ook in Nederland zijn de mogelijkheden eindeloos om jouw gepersonifieerde hengel te laten bouwen. Een adres waar je bijvoorbeeld terecht kan is Jeroen Schoordijk Rod Design. Jeroen was al van jongst af aan bezig met het ombouwen van hengels en scoorde toentertijd hoge ogen met zijn hengels. Na een periode van rust pakte hij 5 jaar geleden de draad weer op. Na alles over de nieuwste technieken te hebben bijgeleerd van Dick Willemsen van Rod Visions was het tijd voor Jeroen om zijn hobby weer op te pakken op een hoger niveau. Nu 5 jaar later maakt Jeroen weer hele puike hengels naar jouw eigen wensen. Voor een overzicht van de hengels die beschikbaar zijn kan je het beste even een kijkje nemen op zijn site. Je kan bij Jeroen Schoordijk overigens ook terecht voor rebuilding, restyling, landingsnetten en reparaties. Neem eens een kijkje op www.j-schoordijk-hengelbouw.jouwweb.nl


Zeer puike Spodhengels van Jeroen Schoordijk Rod Design
 

Kort ander nieuws ( Avid Carp)

Als laatste kan ik jullie melden dat er ook een gratis dvd van Avid Carp aan gaat komen. Deze DVD genaamd ‘Avid Carpers 2’ zal net als de Korda DVD’s boordevol staan met nieuwe producten, product uitleg en tips en trics van bekende vissers. Ik weet niet zeker of we de schijfjes ook in Nederland mogen gaan verwachten. Mocht je ze tegenkomen dan is het natuurlijk altijd mooie meegenomen om een uurtje gratis karperfilm te bekijken. Tussen de nodige reclames door staat er toch vaak ook handige info op zulke DVD’tjes!


De nieuwe gratis Avid Carpers 2 DVD
 

En met Avid ben ik aan het einde gekomen van dit 4e nieuwsitem van de maand augustus. Volgende maand nog veel meer Random nieuws zoals jullie van ons gewend zijn. Tot dan!
 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.