Random nieuws Augustus deel 5

Het is nog niet eerder voorgekomen, een 5e deel van Random nieuws en een Clothing Special in een maand tijd! Augustus is een maand gebleken met een enorme hoeveelheid productreleases en ander nieuws en aangezien we jullie niets willen onthouden, hebben we weer een aantal recente en iets minder recente nieuwtjes voor jullie bij elkaar verzameld. In dit nieuwsitem ondermeer aandacht voor nieuwe producten van Atomic Tackle, CC Moore, AVK, Diem Angling Apparrel, Vortex en Cotswold Rods. Daarnaast vonden we nog een leuk item bij het Duitse Noble Carp. Ook hebben we even aandacht voor een relatief nieuwe Belgische aasfabrikant genaamd Flemish Carp Products (FCP) welke met een aardige opmars bezig is om de BeNeLux te veroveren. We sluiten af met de nieuwe websites van Nash Tackle en Dreambaits. Ga er dus maar weer voor zitten want er zitten weer leuke producten tussen!Atomic Tackle Sunksten leaders

Op de markt zijn hedendag enorm veel leaders in alle kleuren, vormen en maten. Niet gek ook want niet alle visserijen zijn hetzelfde! Nieuw van Atomic zijn de zogenaamde Sunksten leaders. Full tungsten leaders die naast over een flinke trekkracht beschikken ( 30lb) ook nog eens lekker dun van diameter zijn. Vooral dit laatste is enorm veilig aangezien kralen en loodclips daardoor makkelijker bij lijnbreuk van de leader afglijden. Ze zijn verkrijgbaar in 2 kleuren te weten Camo Green en Silt Brown. Daarnaast zijn ze zowel in 76 cm als in 102 cm verkrijgbaar. Atomic tackle adviseert verder als laatste deze leaders enkel te bevestigen door middel van een lus-in-lus verbinding. Dit zorgt ervoor dat de optimale trekkracht blijft behouden. Leuk spul!


Atomic Tackle Sunksten Leaders
 

AVK Surface Attack Pellets

Het Nederlandse Aas Voor Karpers ( AVK) van Ronnie van Berlo is binnen een korte tijd een heus begrip geworden als het gaat om top partikels voor een juiste prijs. Niet gek ook want de producten zijn enorm vers te noemen wat natuurlijk een toegevoegde waarde is. Nieuw in de AVK range zijn de zogenaamde Surface Attack Pellets. Drijvende pellets voor de oppervlakte visserij welke weer eens wat anders zijn dan het bekende korstje brood of een zak Tompoes Variantjes! Ze zijn verkrijgbaar in zowel 3mm als 10mm en worden verkocht per 1, 2.5 en 5 kilo. Natuurlijk zijn er tig merken die ook drijvende pellets verkopen. Doch is niet elke pellet even hoogwaardig en kan dit maar net eens zo’n pellet zijn waar de karpers wel interesse in hebben. Leuk spul voor de laatste zonnige dagen van dit jaar!


De Surface Attack Pellets van Aas Voor Karpers (AVK)
 

Vortex 200 AD

Vortex rubberboten zijn alweer een aantal jaren een begrip in karperland. Velen van ons hebben zo’n bootje en profiteren daar flink van! Nieuw is de Vortex 200 AD. Een mooie tussenmaatje tussen de 180 Roll-Up en de 240 Roll-up met een aantal leuke feautures! Zo beschikt de boot over een extra slijtvaste onderkant, een naar achteren geplaatste gelamineerde spiegel voor meer ruimte, een verbetert roeisysteem met bredere peddels, zachtere handgrepen en een rondom waterkerende stootlijst. De boot weegt een 20 kilo en zal voor een verkoopprijs van een kleine 600 euro voor jouw zijn. De boot is te verkrijgen via de Karperbootshop van Arjan Verkoelen.


De nieuwe Vortex 200 AD
 

Noble Carp Baitpunch

Een baitpunch is zo’n product dat niet door veel karpervissers wordt gebruikt. Vooral in de witvisserij worden ze gebruikt om worsten te creëren uit luncheon meat, deeg of brood. Toch kan een baitpunch voor de penvisser heel interessant zijn en met de velen pastes die tegenwoordig te koop zijn van de diverse karpermerken, kan voor de karpervisser ook een effectief aasje worden gecreëerd met de samenstelling van je boilies. Het Duitse Noble Carp, bekend van hun ludieke carpy producten als kleding, energy drinks en zelfs bier, heeft een heuse baitpunch geïntroduceerd gemaakt van roestvaststaal. Buiten dat hij lekker robuust is, is hij natuurlijk heel wat sterker dan alle plastic varianten die hedendag op de markt te koop zijn. Hij is momenteel nog niet te koop maar dit zal niet lang op zich gaan wachten. Hij zal verkrijgbaar zijn via Carpbrothers.de. Een aardig product!


De nieuwe Baitpunch van Noble Carp
 

Nieuw: Flemish Carp Products (FCP)

Dat er in Belgie hele aardige boilies worden gedraaid zal niemand ontgaan zijn. Neem als voorbeeld de boilies van Dreambaits, EFB Baits of de befaamde knikkers van Eddy Sterckx!  Een relatief nieuwe speler,nu 2 jaar actief, is Flemish Carp Products. Dit bedrijf is opgezet door enkele fanatieke karpervissers met de nodige ervaring op het gebied van aas. In het assortiment kan je 9 verschillende boilies vinden waaronder LVL 21. LVL 21 is een boilie die maarliefst is samengesteld uit 21 ingrediënten! Zulke aantallen konden we in het verleden enkel zien bij het Japanse aasmerk Marukyu die wel de toon voerde. Natuurlijk zeggen de hoeveelheid ingrediënten niet alles over een boilie maar indrukwekkend is het zeker! Naast boilies verkoopt FCP ook basismixen, flavours, losse ingrediënten (melen) en kleding. Een jonge speler met al de nodige interessante producten! Voor meer informatie: www.flemish-carp-products.be


Flemish Carp Products LVL21 boilies
 

Cotswold Rods Page Range

Het Engelse Cotswold Rods is een adres waar je nog voor een enigszins betaalbare prijs een hele aardige custom build hengel kan kopen. Het bedrijf heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in high quality rods en de velen foto’s op hun site vertellen dat ze zeker een hele nette stok kunnen bouwen. Toch is de markt voor handgemaakte hengels zeer dun. Zo is het zo dat maar 5% van de doelgroep een paar honderd euro over heeft voor een hengel. Dit betekent marketingtechnisch dat ze maarliefst 95% van de karpervissers als doelgroep mislopen! Daarom heeft Cotswold besloten een speciale gelimiteerde goedkopere range op de markt te brengen onder de naam Page Range. Het gaat hierom hengels die rond de 100 pond per stuk gaan kosten en afgebouwd kunnen worden met kurk of full duplon. Er kan tevens gekozen voor 40mm of 50mm startogen. De gebruikte blank is een Fully Woven Non-scratch exemplaar.  De Page Range zal oktober 2012 gelanceerd gaan worden maar wanneer je geïnteresseerd bent, kun je je het beste nu al inschrijven. Op=op!


Cotswold Rods is het adres voor je custom build rods
 

Diem Angling Apparrel Clogs

Een bivvy slipper is zo’n product wat toch wel verdomd handig is. Buiten dat je er sneller instapt wanneer je ’s nachts een run hebt, zijn het ook prima waterschoenen voor het lopen over harde, van mossel en stenen begeven bodems. Op de markt zijn al van diverse merken dit soort schoenen te koop. Van de bekende Crocs tot de Shimano Eviar Shoes of TFG Gear Flips. Nieuw van het Engelse Diem zijn de Clogs. Croc achtige waterschoenen met een handige velcron strip voor om de enkels. Uiteraard zijn ze verkrijgbaar in een carpy groen kleurtje. De prijs zal gaan liggen op een 25 euro. Een handig product waarmee je ook nog eens in stijl loopt!


Clogs van Diem Angling Apparrel
 

Kort ander nieuws (Nash Tackle en Dreambaits)

Naast bovenstaande nieuwtjes hebben we nog een aantal kleine nieuwtjes die we jullie ook niet wilden onthouden. Allereerst is de nieuwe website van Nash Tackle op 17 augustus online gekomen en ik kan niet anders zeggen dat deze er werkelijk waar top uitziet! Lekker catchy en eigentijds en met alle producten, wedstrijden en ander nieuws op een hedendaagse manier gepresenteerd. Het is een vrij drukke hoofdpagina en het is wel even zoeken. Toch kan je je hier prima een uurtje op vermaken. Zo staan er bijvoorbeeld ook hele aardige filmpjes op! Een site om zeker eens heen te surfen!  Goed bezig Nash!


De nieuwe website van Nash Tackle
 

Nieuwe website Dreambaits

Ook het Belgische Dreambaits heeft onlangs hun site eens opgefrist. Nu is de site niet zo interactief als de site van Nash. Toch is hij enorm overzichtelijk en rustig en dat is niet eens zo verkeerd! Dreambaits staat al jaren bekend als een zeer goede aasproducent. De lijst aan bekende fieldtesters is lang en er zijn al menig dikke vissen gevallen voor hun aas. Op de nieuwe site van Dreambaits kan je eens bekijken wat ze voor je in petto hebben.  Je wordt hierbij eens niet gestoord van al die knipperende balkjes en massa’s tekst! De site straalt rust uit net als bijvoorbeeld een heerlijke sessie in de natuur! Neem eens een kijkje op www.dreambaits.be

 


De nieuwe website van Dreambaits

En met Dreambaits sluiten we dit laatste nieuwsitem van de maand augustus af. Volgende keer meer nieuws in het eerste nieuwsitem van september. Tot dan!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.