Random nieuws begin 2012

Het echte nieuwsseizoen is eigenlijk al ten einde. Ondanks dat er natuurlijk altijd nieuws is, is de periode van november tot december voor velen fabrikanten vaak de tijd om de allernieuwste producten te presenteren aan het grote publiek. Vaak zien we dat na Carp Zwolle de hoeveelheid nieuwtjes minder wordt en dat is natuurlijk niet verwonderlijk. De tijd om weer serieus uren te draaien aan de waterkant is voor ons allen bijna begonnen. In dit artikel dan toch nog enkele kleine nieuwtjes die ik weer voor jullie heb verzameld. Nieuwtjes blijven altijd leuk niet!
 

 


NXN Customs G1 Chains


Het Engelse NXN Customs is een bedrijfje wat zich geheel richt op tarty hangers. Voor een enigszins betaalbare prijs kan Mike Nixon, de man achter NXN Customs, bobbins maken die aan jouw eisen voldoen. Naast deze bobbins verkopen ze ook allerlei kettinkjes (chains) in verschillende modellen, lengtes en materiaalkeuzes. Zo zijn ze bijvoorbeeld een van de weinige fabrikanten die 925 zilveren kettinkjes verkopen voor de echte tarts onder ons. Nieuw zijn de G1 chains, speciale stijvere kettinkjes waarin carbon is verweven. Het doel hierachter is dat de bobbin niet meer kan kantelen als je met slappe lijnen vist. Het is in principe een soort van ‘springer’ maar dan iets minder stug. Ideaal voor die vissers die met slappe lijnen vist maar het vervelend vind dat de bobbin en chain steeds om zijn lijn draait. Een ander nieuwtje van dit merk is dat ze ook bezig zijn met heuse illuminated (lichtgevende) hangers. Daarover binnenkort meer.

 

 
NXN Customs G1 chains
 

Defiant MPS Scimitar Titanium Throwing Stick


En van NXN Customs gaan we naar nog zo’n Engels custom bedrijfje en dat is Defiant MPS. In vorige artikeltjes had ik al laten vallen dat er nieuwe producten aan gingen komen van dit innovatieve Engelse bedrijfje van Keith Fielding. Onlangs is de Titanium Throwing Stick geïntroduceerd die de range aan titanium producten komt versterken. Zoals de naam al zegt gaat het hierbij om een titanium werppijp. Nooit eerder was een werppijp vervaardigd van dit materiaal ondanks dat titanium aardig wat voordelen heeft tegenover RVS, plastic of carbon. Zo is titanium enorm sterk, licht en corrosiebestendig te noemen wat wel zo fijn is in de hengelsport. Het handvat van deze werppijp is van foam met een weving erin. Hierdoor ligt hij lekker in de hand maar houdt je genoeg grip. Onder aan de pijp is een zogenaamd ‘One way gland loading system’ te vinden waarmee je snel je pijp kan vullen met boilies. Een simpele maar effectieve manier om snel boilies bij te vullen. De werppijpen zijn nog niet in verkoop gegaan en de prijs is dus nog niet bekend. Defiant MPS kennende zal de prijs niet goedkoop zijn maar goed, dan heb je ook wat!
 

 
De nieuwe Scimitar Titanium Throwing Stick van Defiant MPS


Zigsects


Mijn Belgische maatje Jurgen Ego liet begin januari al op het forum een foto zien van zig aasjes in de vorm van een insect. Een leuke ‘nieuwe’ manier van een zigpresentatie die moet lijken op insecten die leven op en in het water. De zogenaamde Zigsects zijn eigenlijk niks minder dan een combinatie van zigrig foampjes die net als in de vliegvisserij worden gebonden rondom een haakje. Momenteel zijn ze al te kopen via Johnson Ross Tackle die ze speciaal heeft laten binden. Zigsects zijn gemaakt van foam met een hoogdrijfvermogen. De pootjes van deze insecten zijn gemaakt van een zeer soepel rubber om hem zo natuurlijk mogelijk te laten bewegen wanneer je iets aan de lijn trekt waardoor het net een echt insect is. De haken die gebruikt worden zijn van het type longshank met het oogje naar binnen. Op deze manier hebben deze speciale zig aasjes de juiste vorm om goed te prikken. Wanneer de Zigsects naar Nederland komen is nog maar de vraag maar iets zegt mij dat dit niet heel lang zal duren.
 

 
De handgemaakte Zigsects van JR

 


Atomic Tackle Mega Heavy Tungsten Tube


Tungsten is hot! Tegenwoordig is de markt voor leaders echt enorm geworden en worden er jaarlijks steeds interessantere producten op de markt gebracht. Ook Atomic Tackle introduceert een nieuwe extra zware tube genaamd de Mega Heavy Tungsten Tube. Het gaat hierbij om een met wolfraam verzwaarde tube waardoor de laatste meter van je eindmontage strak op de bodem ligt. Het is een zeer soepele tungsten tube met een kleine diameter waardoor je hoofdlijn prima wilt doorglijden. De leaders zijn mat van kleur waardoor ze niet opvallen wanneer zonlicht op de leaders schijnt. Ze zullen verkrijgbaar zijn in een silt Brown en een camo green kleur.
 

 
De nieuwe Mega Heavy Tungsten Tube van Atomic Tackle

 


Nieuwe verdeler B Richi


Het Duitse B Richi kennen we wellicht allemaal wel. Vorig jaar op Carp Zwolle hadden ze een enorme stand met degelijke en betaalbare producten tentoongesteld en aan de drukte op de stand toen was wel te merken dat een hoop mensen de producten toch wel interessant vonden. De Nederlandse groothandel All Carp Products heeft sinds een korte tijd B Richi toegevoegd aan haar assortiment wat betekent dat de producten nu door het grote klantenbestand van ACP in meerdere winkels zal komen te liggen in Nederland en België. Op zich helemaal geen kwalijke zaak aangezien de producten van B Richi naast lekker betaalbaar ook nog eens van een goede kwaliteit zijn. Daar gaan we meer van horen!
 

 
Het B Richi Carbo Devision QR 50” landingsnet
 

Nieuwe Producten ESGF


Nee, we hebben geen aandelen in dit bedrijfje! Sterker nog, ik ken niet eens de mannen achter dit bedrijf! Toch kan ik weer nieuwe producten melden die ik weer tegenkwam op hun Marktplaats pagina. Het verbaasd mij alleszins overigens hoe snel ze met nieuwe producten komen. Een goede zaak natuurlijk aangezien de producten ook nog eens heel betaalbaar zijn! Nieuw in het assortiment zijn de goalpost buzzerbars. Nette RVS buzzerbars die je kan gebruiken in een goalpost opstelling. Je kan zelf bepalen hoelang de buzzer bars moeten worden. de prijs ligt op een 35 euro per paar. Ook nieuw zijn speciale scharnierbare modderpoten voor de vissers onder ons die zo’n exclusieve G2 rodpod hebben van Amiaud Peche of een ESGF rodpod en graag hun pod willen verankeren aan de vaste grond. De grondplaatjes hebben allen gaatjes om zo je pod vast te zetten met haringen. Een set van drie modderpoten ligt op 75 euro.  Als laatste leveren ze nu ook universele stabilizers om je banksticks vast te zetten voor een 17,50 euro per stuk. Leuk en betaalbaar spul alweer!
 

 
De nieuwe scharnierbare modderpoten voor je Amiaud G2 of ESGF rodpod
 

En dan zijn we alweer bijna aan het einde gekomen van dit nieuwsberichtje. Als laatste kunnen we natuurlijk melden dat de Wychwood Epic Bite Alarms nu eindelijk verkrijgbaar zullen zijn op de Nederlandse markt. Ondanks dat deze zeer futuristische beetverklikkers al op diverse beurzen zijn tentoongesteld en de eerste spyshots al op het net verschenen in de zomer van 2011, hebben ze tot nu nooit echt voor een hype gezorgd. Hopelijk gaat daar nu verandering in komen want ze zien er wel heel chique uit! Verder is er op beetmelder gebied natuurlijk het wachten op de nieuwe producten van het Nederlandse Knucklehead! Ondanks dat Boss & Hamers al jaren niet meer actief is, wordt er in de wandengangen gespeculeerd over een nieuwe range producten met beetverklikkers en een heuse voerboot. In ben in ieder geval zeer benieuwd en kan niet wachten op de eerste spyshots. Knucklehead heeft toch wel een beetje een cultstatus verworven met hun onverwoestbare en 100% waterdichte beetverklikkers van toen. Hopelijk mogen we snel kennismaken met de nieuwe producten! Wordt vervolgd!

 Auteur: Tim van Zanten

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.