Random nieuws december 2012 (deel 2)

De Sint is alweer terug naar Spanje en nog even en de Kerstman komt illegaal ons land weer bezoeken. Ook is het alweer bijna tijd voor oliebollen, vuurwerk en champagne om het jaar 2012 af te sluiten. Tot die tijd tonen we jullie uiteraard wekelijks weer de laatste nieuwtjes, gadgets en trends.

Deze week in het Random nieuws onder andere nieuwe niet alledaagse producten van het Engelse Sticky Baits, een gloednieuw merk genaamd Bank Bug wat op de onlangs gehouden Carp Society Winter Show werd geïntroduceerd en meer nieuws omtrent Global Angling Products. Daarnaast hebben we nieuws van AVK, CC Moore, Johnson Ross, Kudos Tackle, Lee Valley Customs en staan we even stil bij de producten van Carp Rig'Z. Als laatste aandacht voor een nieuw merk in Nederland genaamd Band-It en een nieuw lang verwacht rodsupport product van Fluke Custom Precision. Veel leesplezier!
 


Sticky Baits Gas Canister Jacket

Nu de maanden weer kouder worden is het belangrijk om je warm aan te kleden en er tevens voor te zorgen dat je ook wat warme versnaperingen bij je hebt. Van een lekker bakkie pleur of soep  krijg je het nu eenmaal lekker warm. Nu kun je je warme dranken natuurlijk al thuis opwarmen en ze in een thermosfles meenemen naar de waterkant. Ben je meer van de 'verse bereiding', dan zul je een brander en toebehoren moeten meenemen naar de waterkant. Als je brander op gas werkt dan is het alleen wel raadzaam om te kiezen voor een butaan/propaan mengsel. Dit omdat enkel butaan gas gewoonweg kan bevriezen! Je kan dit bevriezen tegen gaan door je gasbus in te pakken. Een nieuw product van Sticky Baits is het zogenaamde Gas Canister Jacket wat hier prima voor geschikt is. Deze versie van Sticky Baits is gemaakt van het bekende neopreen. De stiksels zijn Sticky Bait roze. Een heel net product wat vanaf 2013 te koop zal zijn!
 


De Gas Canister Jacket van Sticky Baits
 

Sticky Baits Retractable Lighter Holder

Naast het Gas Canister Jacket heeft Sticky Baits nog een product in de pijpleiding zitten en dat is de zogenaamde Retractable Lighter Holder. Dit interessante product is voor de vissers onder ons die altijd hun aansteker kwijt zijn. Een aansteker aan de waterkant is altijd handig. Je hoeft ook niet perse een roker te zijn om er eentje bij je te hebben. Zo zijn ze altijd handig om je brander aan te steken of een knobbeltje op je D-rig te branden. Deze Retractable Lighter Holder is als het ware een hoesje  voor je aansteker welke vast zit aan een rolkoord. Dit rolkoord kan je door middel van klittenband onder je stretcher bevestigen. Zo hangt je aansteker altijd aan je stretcher en zul je hem veel minder snel kwijtraken! Handig!
 


De Retractable Lighter Holder van Sticky Baits
 

Nieuw: Bank Bug

Tegelijkertijd met de Hengelsport- en Visbotenbeurs was onlangs ook de Carp Society Winter Fair wat onder de Engelsen vooral bekend staat als het zogenaamde Sandown (het beursgebouw waar dit event wordt gehouden). Sandown is een van de grotere karper gerelateerde beurzen van Engeland en als je van echt mooie spulletjes houdt dan moet je beslist eens de reis maken naar deze beurs! Een van de primeurs van Sandown was het nieuwe Engelse bedrijf Bank Bug van Chris Cox. Bank Bug heeft enkele zeer interessante producten in huis en hun bestsellers zijn ongetwijfeld hun Storage Products. Zo verkopen ze diverse transparante potjes waar je overzichtelijk diverse kleine zaken in op kan bergen. Denk hierbij aan artificieel aas, pop-up's, gesoakte boilies of gewoon wartels! Vooral de Tackle Storage Case met daarin 12 potjes is zeer interessant om je plastic bait in op te bergen. Helemaal aangezien tegenwoordig de markt aan artificieel aas enorm is met merken als Enterprise Tackle, Alien Baits of Band-It was hieronder aan bod komt! 
 


De Artificial Bait/ Tackle Storage Case van Bank Bug
 

Global Angling Products Carbon Rear Rests

In het vorige nieuwsitem hadden we het al over de gloednieuwe Stag Pod van Global Angling Products. Een super gave multi functionele rodpod gemaakt van Harrison carbon. Naast deze Stag Pod verkoopt dit merk nog een aantal gave producten die beslist gezien mogen worden. Zo leveren ze ook losse buzzer bars en banksticks die je zowel kan gebruiken op de Stag Pod zelf als los. Daarnaast leveren ze ook petten, kleding en heuse 'camo' handdoeken. Een product wat ze ook in het assortiment hebben en er zeer fraaie uitziet zijn de Carbon Rear Rests. Minimalistische achtersteuntjes gemaakt van carbon. Het gaat hierbij om schroefdraad van roestvaststaal waarop een 3K carbon hengelhouder is geplaatst. Er worden zogenaamde 'soft touch' inserts bijgeleverd zodat deze achtersteuntjes niet je hengels beschadigen. Zeer gaaf spul wederom!
 


Carbon Rear Rests van Global Angling Products
 

Nieuwe producten AVK Belgie

Het was alweer eind september dat we hier op CarpFeeling bekend maakte dat er ook een Belgische tak zou komen van het groeiende bedrijf Aas voor Karpers van Ronnie van Berlo. Inmiddels is deze Belgische tak, welke geleidt wordt door Jordy Lenaerts, in business. Voor 2013 gaan er een aantal nieuwe producten bijkomen  voor AVK België naast het al bestaande gamma aan top producten. Zo zal er een complete range aan bereide partikels bij gaan komen en drie nieuwe boiliesmaken. De eerste nieuwe boiliesmaak is onlangs geïntroduceerd op Carpsquare. Deze boilie genaamd 'Hot Sensation' is een pikante boilie op basis van knoflook en chili. Het is een all season boilie welke zijn bijzondere geur verkrijgt door zowel een knoflook flavour als de zogenaamde Super G flavour. De andere 2 boiliesmaken die eraan gaan komen zullen volgend jaar pas bekend worden gemaakt. De boilies zullen enkel door AVK België verkocht gaan worden. 


Nieuw van AVK is de Hot Sensation boilie
 

CC Moore Angling Log Book

Het bijhouden van een vangstenregistratie kan op de lange termijn enorm lucratief zijn. Door zaken op te schrijven als gebruikte aas, het weer, de tijd, de stek, de stand van maan, de luchtdruk en nog veel meer factoren, kan je wellicht komen tot essentiële informatie waardoor je meer vangt. Een handig item wat onlangs is verschenen van CC Moore is het Angling Log Book. Een handig logboekje op A5 formaat waarin je diverse factoren kan registreren. In het boekje kun je 40 sessies beschrijven. De kosten liggen rond de 9 euro per logboekje. Een handig item!
 


Het Angling Log Book van CC Moore
 

Johnson Ross Washed Out Wafters

De Engelse tackle shop Johnson Ross Tackle heeft al een geruime tijd een eigen range aan aas. Naast hun eigen 'The Ham' range hebben ze zo onlangs in samenwerking met Nash Tackle twee boilieranges naar buiten gebracht te weten de Valley Baits en Black Amber. Naast deze ranges is Johnson Ross opnieuw een samenwerking aangegaan en deze keer met het Engelse All Seasons Baits. Het gaat hierbij om de uitgebalanceerde Washed Out Wafters. Ze zijn verkrijgbaar in 2 smaken te weten Banoffee en Squid & Plum. Zoals de naam al zegt hebben deze wafters een hoog uitwasemingsgehalte. De Banoffee wafters creeren een melkachtige waas. De Squid & Plum een meer roze wolk. De wafters zijn zowel verkrijgbaar in 12mm als 14mm. 
 


Johnson Ross Washed Out Wafters
 

Band-It Artificial Baits

Artificieel aas of plat gezegd, nep aas, is de laatste jaren enorm populair geworden. Er bestaan nog maar weinig serieuze fabrikanten die geen imitatie aas in het assortiment hebben. Imitatie aas is dan ook een regelrechte visvanger en doordat er tegenwoordig echt enorm veel verschillende soorten imitatie aas zijn, zal dit type aas ook nog tijden lang blijven vangen. Een nieuw merk wat we in 2013 kunnen gaan verwachten in Nederland is Band-It Artificial Baits. Een gloednieuwe range aan imitatie aas voor zowel de karper- als matchvisser. Al dit imitatie aas is voorzien van een voorgeboord gaatje (pre-drilled) en zijn allen 'High Buoyant'.

In het gamma zitten 3 soorten boilies in smaken als  mais, aardbei en white chocolate. Deze boilies zijn zowel voorzien van een hair om hem direct op de haak te monteren voor bijvoorbeeld een zigrig presentatie als van een voorgeboord gaatje om ze op een hair te schuiven. Naast boilies zijn er ook pellets te verkrijgen in 4 varianten en kunst mais in 2 varianten. In de verpakkingen van de mais en pellets zitten diverse formaten door elkaar zodat je nog eens kan afwisselen qua grootte van het aas. Band-It zal verdeeld worden vanaf 2013 door ESV Supplies.
 


Artificial Bait van Band-It
 

Fluke Tackle Carbon Cross/Parralel Bars

Als er 1 rodpod is waar ik al een tijdje op aan het wachten ben dan is het wel de rodpod die verwacht wordt van het Engelse Fluke Custom Precision. Hij staat alweer een jaartje aangekondigd maar tot op heden is hij er helaas nog niet. Wat wel onlangs is geintroduceerd na een lange tijd zijn de Carbon Cross/Parallel Bars. Met deze 'moeder' balken van carbon kun je je goalpost opstelling in een handomdraai omtoveren tot een heuse rodpod. Hierbij kan je zelf bepalen of dat je de moederbalken tussen de banksticks parallel laat lopen of dat je ze laat kruizen.  De kosten voor een setje van 2 van deze Cross/Parallel Bars bedraagt een omgerekende 65 euro. Tegen een meerprijs kunnen deze Cross/Parallel Bars ook langer of korter worden gemaakt. Nu is het alleen nog wachten op die rodpod!
 


Links op de foto de Cross/Parallel Bars van Fluke Custom Precision
 

Kudos Tackle Illuminate Conversions for ATTs

Het nare van product innovatie is dat een product wat je net hebt gekocht binnen de kortste tijd weer verouderd is. Dit zien we vooral in de elektronica enorm vaak maar het gebeurt ook binnen de hengelsport nog wel eens. Als je vatbaar hiervoor bent, zoals ik, dan kan dat enorm teleurstellend zijn. Een goed voorbeeld zijn de onlangs verschenen ATTs IW beetmelders van ATT Tackle. Deze IW serie, wat staat voor Illuminated Wheel, is een iets gemodificeerde versie van de oude ATTs beetverklikkers. Het grote verschil zit hem in de led die nu onder het rollerwheeltje is geplaatst en oplicht wanneer er lijn wordt genomen. Het Engelse Kudos Tackle kan je oude ATTs beetverklikker omtoveren tot een nieuwe IW versie door middel van een Illuminate Conversion. Hierdoor krijgt je oude ATTs de specs van een nieuwe IW versie zonder dat je een nieuwe set hoeft te kopen! Nu natuurlijk nog de vraag of het je überhaupt wat interesseert! 
 


Laat je oude ATTs beetverklikker omtoveren tot een IW versie door Kudos Tackle
 

Sean Taylor Elstow Bobbins Complete Set

De Elstow Bobbins zijn al een ontwerp van velen decennia geleden toen de gebroeders Carl en Sean Pashley deze handige bobbins voor het vissen met slappe lijnen uitvonden. Toentertijd werden ze nog hand vervaardigd en werden ze gefabriceerd met behulp van de bovenkanten van simpele BIC schrijfpennen. Door de jaren heen werden ze nog op kleine schaal handgemaakt door onder andere Dave Danglers en Sean Taylor. De Elstow Bobbins kregen pas echt naamsbekendheid nadat Korda in 2009 de rechten van de Elstow Bobbins overnam van de gebroeders Pashley en ze nu ook makkelijker verkrijgbaar waren voor het grote publiek. Toch zijn er onder ons nog puristen die liever de originele Elstow Bobbins preferen boven de door Damian Clarke herontwikkelde Stow Bobbins van Korda. Daarom dat Johnson Ross al een half jaar lang exclusief de Elstow Bobbins van Sean Taylor verkoopt. Nieuw zijn complete sets welke zijn opgebouwd uit een Sean Taylor Elstow Bobbins inclusief isotope (verkrijgbaar in 7 kleuren) een Matrix 2” chain en een Matrix Stainless Angled Bracklet. De kosten liggen op een 36 euro de stuk. Zeer tarty en exclusief spul!
 


Een complete Elstow Bobbin afgebouwd met producten van Matrix Innovations
 

Carp Rig'Z Leads

Lood, lood en nog eens lood. Terwijl aan de ene kant er prachtige initiatieven tot stand komen om het gebruik van lood te reduceren, vliegen aan de andere kant de loodfabrikanten als paddenstoelen uit de grond. Zo is er onlangs weer een merk bijgekomen dat hele aardige loden maakt met een hele natuurlijke coating. Dit Engelse bedrijf, genaamd Carp Rig'Z, is gespecialiseerd in allerlei producten die nodig zijn voor de laatste meter van je montage. De laatste tijd zijn ze vooral aan het experimenteren met loodcoatings en dat gaat ze bijzonder goed af! Een echte range of website hebben ze nog niet en om hun producten te bekijken dien je even vriendjes met ze te worden via de social media. Toch zien hun loden er enorm goed uit! De natuurlijk gecoate loden kun je nog het beste vergelijken met de top loden van Lucky Leads. Daarnaast hebben ze ook een Weed Fabric Coating die het beste te vergelijken is met The Fuzz Leads van Strategy. Leuk spul!
 


(top)Lood met natuurlijke coating van het Engelse Carp Rig'Z


En met Carp Rig'Z ben ik alweer aan het einde gekomen van dit 2e nieuwsitem van de maand december. Volgende week nog veel meer nieuws uit binnen- en buitenland. Stay tuned on CarpFeeling.com! 
 


Available Soon! Custom Reels

 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.