Random nieuws december 2012 (deel 3)

Nog even het is weer kerst. De tijd om met vrienden en familie lekker te tafelen en anekdotes uit te wisselen over het afgelopen jaar. Op karper gebied is het een bijzonder jaar geweest. Er zijn weer genoeg grote vissen gevangen en alle nationale en internationale records zijn weer aangescherpt. Daarnaast bracht 2012 een enorm scala aan nieuwe merken en producten waardoor we nog meer keuze hebben uit verschillende producten. Het afgelopen weekend waren 2 van de laatste beurzen open in de vorm van de Belgische VBK Meeting en het Italiaanse Fierra di Ferrara. Over deze laatste beurs zullen we volgende week meer informatie verstrekken. Tot die tijd heb ik weer enkele interessante nieuwtjes voor jullie verzameld. 
 


Zo hebben we onder andere aandacht voor nieuwe hengels van Leon Hoogendijk en een Tripod van hoge kwaliteit van het Nederlandse ESGF. Daarnaast nieuws van Custom Reels UK, Gardner Tackle, Kudos Tackle, Taska, Pro Line, Lee Valley Customs, Global Angling Products en Bespoke Bobbins. We sluiten af met niet alledaagse handgemaakte mutsen van Manor Farm, de nieuwe Belgische versie van Carpsquare en een gloednieuw karpergerelateerd kledingmerk genaamd Carptoon Clothing. Veel leesplezier gewenst!
 


'French Touch' Gardner The Bug Hangers customized by David Dauchy
 

Leon Hoogendijk N-Power Genius XP Range

Het Franse merk Leon Hoogendijk is al een aantal jaar actief. Toch hebben we tot nu toe weinig gezien van dit merk. Voor 2013 zal de verdeling in Nederland worden gedaan door Eric Verhiest van ESV Supplies. Hierdoor worden de producten veel beter verkrijgbaar voor ons allen. Inmiddels zijn zowel van Leon Hoogendijk als van Mack2 de catalogussen van 2013 in te zien. In deze catalogus staan onder andere de nieuwe N-Power Genius XP Rods. Deze hengels zijn handvervaardigd in Engeland (door Custombuild Fishing Rods) en bevatten enkele hoogstandjes. Zo zijn het 50 tons hengels van carbon met een speciale Nanofiber hars. Door deze combinatie van middelen en technieken is een blank gecreëerd  die dun, sterk en enorm progressief is. Deze '4th generation Evolutive Action' hengels zijn verder prachtig afgebouwd met de juiste materialen. Voor meer informatie over deze hengel en de andere producten van Leon Hoogendijk adviseer ik even in de Nederlandse catalogus te kijken:  www.esvsupplies.nl/leonhoogendijkcatalogus
 


Leon Hoogendijk N-Power Genius XP Rods
 

Custom Reels UK

Ik denk dat zo'n beetje al tackle tarts gek werden toen het Engelse Sticky Baits de eerste foto's de social media ingooide van super gave customized Daiwa's. Vooral de foto van de Daiwa TS5000T molen met een hele gave 'Fossil Wrap' scoorde hoge ogen. Het customizen van Daiwa molens, de tart molens bij uitstek, wordt al een langere tijd gedaan. Van molenspoelen en andere toebehoren van Weston Developments, Lee Valley Customs Handles, Johnson Ross Line Clips tot Daiwa Spare Parts van andere Daiwa modellen aan toe. Toch is het Engelse Custom Reels UK anders. Naast hele gave uiterlijke veranderingen zijn ze ook expert in het renoveren van oude molens. Zo kun je ook bij ze terecht voor het inbouwen van carbon slipplaten, nieuwe lagers, het uitbalanceren van je molenspoel en meer. Custom Reels UK heeft nog geen site. Voor meer informatie kun je het beste even vriendjes worden met ze op Facebook. Ondanks dat dit bedrijfje net zijn deuren heeft geopend, is de wachtlijst overigens al lang. Mocht je iets willen laten customizen door ze dan zou ik maar tijdig inschrijven!
 


Customized Babboons van Custom Reels UK
 

Gardner Hook Aligners

Kant-en-klare Line Aligners zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse karpervisserij. Wat ooit allemaal begon bij de Mouthsnaggers van Carp 'R Us is anno 2012 uitgegroeid tot een product wat verkocht wordt door diverse merken. In Nederland was het vooral het innovatieve PB Products die met kant-en-klare Line Aligners op de markt kwam. Niet lang daarna volgde de massa en momenteel heeft elk gerenommeerd bedrijf ze wel in hun pakket. Een leuk detail is dat er gelukkig goed is doorontwikkeld. Zo waren de Fox Withy Pool Adapters en de Kickers van Ace Carp hele aardige vindingen. Nieuw van het Engelse Gardner Tackle is wederom een doorontwikkeling op de kant-en-klare Line Aligner genaamd de Hook Aligners. Line Aligners met een standaard oogje voor een D-rig montage. Erg handig voor die vissers onder ons die vooral van gemak houden!
 


Gardner Tackle Hook Aligners
 

Kudos Tackle Mini Indicator Head

Die gasten van Kudos Tackle kunnen zo'n beetje al je wensen op het gebied van beetregistratie in vervulling laten gaan. Ze zijn enorm goed in het bewerken van 3K carbon en acryl en dat is te zien. Nieuw zijn hun Mini Indicator Heads welke gebaseerd zijn op de beetverklikker die je prefereert. Vis jij bijvoorbeeld met Nash Siren RS1 beetmelders dan kunnen zij deze in het klein nabouwen welke je als bobbin voor je hanger kan gebruiken. Naast de Nash beetmelders kunnen ze ook kleine ATT ATTs bobbins maken. Erg leuk gedaan en zeker origineel te noemen!
 


Kudos Tackle Mini Indicator Heads van je favo beetmelder!
 

ESGF Tripod 

Eerlijk is eerlijk, het is alweer een tijdje stil omtrent het Nederlandse ESGF. Toch is er weer een nieuw product verschenen wat zeker de moeite waard is om te melden! Het gaat hierbij om een nieuwe weegdriepoot gemaakt van roestvaststaal. Hij is verstelbaar van 155cm tot 190cm en kan met gemak vissen aan tot een dikke 100 kilo. De lange banksticks zijn uitgerust met spikes zodat de poten goed in de grond te drukken zijn en niet kunnen wegglijden. Een stukje kwaliteit wat je leven lang zal meegaan! De prijs voor deze Tripod ligt op een 125 euro. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om bijvoorbeeld de poten te laten maken op jouw gewenste lengte.Erg leuk spul weer!
 


De nieuwe Tripod van Eat Sleep Go Fishing (ESGF)


Taska Tackle Merchandise

De feestdagen komen er weer aan en dat betekent dat het tijd is voor cadeautjes. Het relatief jonge Engelse merk Taska Tackle laat deze kans niet aan zich voorbij gaan om een aantal leuke merchandise producten te introduceren. Naast Taska kledij is er nu ook heuse cap, mokken en speciale covers voor je Iphone. De cap is een olijfgroene variant met een rode Taska opdruk. De Mokken zijn wit met Taska logo in het rood en worden verkocht in een gelimiteerde oplage. De Iphone covers zijn zwart met in het rood het Taska Logo. Geen bijzonder spul maar wel leuke hebbedingetjes voor in je kerstsok!
 


Iphone Covers van Taska Tackle
 

Pro Line BBQ N-Butyric Range

Het Nederlandse Pro Line is een van de grootste boiliefabrikanten van Nederland en velen van ons vinden hun weg naar de winkel voor producten van dit merk. Voor 2013 zal er een geheel nieuwe boilie worden geïntroduceerd genaamd BBQ N-Butyric. Deze vismeelboilie is gemaakt van diverse specerijen en kruiden om hem een BBQ geur en smaak mee te geven. Zo zit er onder andere Robin Red in van het gerenommeerde Haiths en een onderscheidend vleesaroma. De boilies zijn gepoedercoat met een mengsel van kruiden om  meer instant response te creëren. Daarnaast worden de smaak en verteerbaarheid versterkt door een goede dosis N-Butyric oftewel boterzuur. N-Butyric is al decennia lang een van de beste karper attraktoren die er verkrijgbaar is. Een zeer interessante boilie! Naast boilies zijn ook onder andere pop-up's, liquids en een stickmix in deze smaak te verkrijgen!
 


De nieuwe BBQ N-Butyric boilies van Pro Line
 

Lee Valley Customs Carbon Fibre Indicator heads

Vorige week lieten we al de Carbon Fibre Indicator Heads zien uit de nieuwe C-3K range van het Engelse Lee Valley Customs. Naast deze Indicator Heads is er nu ook een versie bijgekomen van roestvaststaal.  Het gaat hierbij om Carbon Fibre heads met endcaps van roestvaststaal met een dikte van 0.8 centimeter. De lengte is zelf te bepalen. Optioneel is om ze te laten voorzien van de zogenaamde Traffic Light Style Isotope Holes. Drie gaatjes onder elkaar als een verkeerslicht die een isotope zichtbaar maken in het donker. Deze Indicator Heads zijn universeel te gebruiken en beschikken over de bekende 2BA thread. De kosten per Indicator Head ligt op een 6 euro de stuk. 
 


Lee Valley Customs Carbon Fibre Indicator Heads met Stainless Endcaps
 

Manor Farm Handmade Fish Hats

Het dragen in de winter van een lekkere warm muts is enorm aangenaam. We verliezen nu eenmaal veel warmte via ons hoofd en daarom is het niet onverstandig om een muts te dragen. Op de markt zijn echt van legio merken goede mutsen te koop. Neem bijvoorbeeld onze eigen Carpfeeling mutsen die ideaal zijn voor dat barre en gure weer. Een niet alledaagse vismuts zag ik bij de Engelse tackle shop Manor Farm. Zij verkopen namelijk heuse handgemaakte vismutsen maar dan anders! Deze gebreide mutsen hebben namelijk ogen en een staartje. Een leuk kerstcadeautje voor je vismaat die je toch niet te serieus neemt of wellicht een nieuw spelletje voor in bed met je vrouw! Je moet er maar van houden!
 


De handgemaakte karpermutsen van Manor Farm
 

Global Angling Products Stag Pod Customising

Ondanks dat de Stag Pod van Global Angling Products net uit is, zijn er nu al leuke features te melden voor 2013. Vanaf het nieuwe jaar zal het namelijk mogelijk zijn om het spreidblok van de moederbalk te laten graveren. Op deze manier kan je je rodpod personifiëren wat buiten gaaf ook verrekte handig kan zijn! De Stag Pod is namelijk een prijzige rodpod met een vanafprijs van een dikke 400 euro. Door het spreidblok te laten graveren met je naam is hij namelijk voor dieven heel wat minder aantrekkelijk om mee te nemen! Het verkopen van een rodpod met de naam van iemand anders is natuurlijk een stuk lastiger zo! Dit is tevens ook het nadeel van graveren. Mocht je deze rodpod zelf zat zijn dan wordt de verkoop ook een stuk lastiger!
 


Personificeer je Stag Pod!
 

Nieuwe prototypes Bespoke Bobbins

Onlangs hadden we hier op CarpFeeling de introductie van de bijzondere hangers van het Engelse Bespoke Bobbins. Dit Engelse bedrijfje maakt niet alledaagse hangers van allerlei speelgoedpoppetjes. Toch is ook Bespoke Bobbins bezig om een 'range' op te zetten van wat 'professionelere' producten. Een voorbeeld zijn onder andere de Logo Bobbins. Speciale bobbins die je kan laten voorzien van een tekst of merk. Daarnaast zijn ook de eerste foto's opgedoken van prototype hangers welke gemaakt zijn van carbon en kunststof. Mijn eerste idee is dat vooral de kunststof bobbins gemaakt zijn van balpennen. Nu lijkt dit allemaal amateuristisch maar als je bedenkt dat ook de befaamde Elstow Bobbins ooit zijn ontworpen op basis van de bovenkantjes van BIC schrijfpennen dan kan dit nog wel wat gaan worden. Mijn verwachtingen zijn in ieder geval hooggespannen! 2013 belooft wat!
 


Bespoke Bobbins prototypes
 

Carpsquare goes Belgium

Het Carpsquare plein op de Hengelsport- en Visboten beurs 2012 was een groot succes. Zo moet ook Dirk Drent van DRT Events gedacht hebben want op 23 en 24 maart volgend jaar zal voor de eerste keer de Belgische variant gaan plaatsvinden! In Belgie is het dun bezaaid aan visbeurzen op de Hengel Expo Kortrijk na. Helaas is de Hengel Expo alleen een allround beurs. Daarom is het ook tijd voor een 'carp only' beurs. De Belgische versie van Carpsquare zal plaatsvinden in de Nekkerhallen te Mechelen. Tot die tijd zullen we jullie op de hoogte houden omtrent dit nieuwe evenement! Natuurlijk kun je ook surfen naar: www.carpsquare.be of wordt vriendjes met ze op Facebook!
 


Carpsquare goes Belgium
 

En met Bespoke Bobbins sluit ik dit enelaatste nieuwsitem van december af. Volgende week het laatste Random nieuws alweer van 2012. Tot dan!
 


Available soon! Carptoon Clothing

 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.