Random nieuws december 2013 (deel 1)

Dit eerste Random nieuws van december is een speciale. Wie namelijk de lengte ziet van dit artikel, weet dat we het Random nieuws flink hebben ingekort. Het Random nieuws begon ooit in november 2011. De eerste items waren vooral bedoeld om grote nieuwtjes van een aantal maanden te tonen aan jullie lezers. Al snel breidde dit zich uit tot een vaste rubriek die van maandelijks naar wekelijks ging. Anno 2013 is het Random nieuws een van onze paradepaardjes en weten wekelijks velen bezoekers onze nieuwtjes te vinden. De afgelopen jaren hebben we velen primeurs mogen weggeven en velen nieuwe merken en producten getoond. Toch leven we in een tijd van grote veranderingen. Nieuws vandaag de dag gaat snel. Nieuws van vandaag is morgen geschiedenis. Dat begrijpen wij maar als te goed. Het Random nieuws moet meegaan met de tijd.
 


Ik zei het al, we leven in een tijd waarin alles snel gaat. Dit betekent ook dat ellenlange stukken op het worldwide web hun tijd gehad hebben. Het Random nieuws was zo’n item wat op hoogtijdagen een 16 nieuwe items telde! We hebben besloten om het aantal items per Random terug te brengen naar maximaal 5 items. Kort maar krachtige items dus zonder dat je een telefoonduim ontwikkeld van het scrollen. Laten we beginnen! In dit item staan we stil bij enkele nieuwe producten die onlangs zijn geïntroduceerd. We hebben dit nieuwsitem nieuws van onder andere Solar Tackle, Ardent en nieuwe prototype loden van het revolutionaire Angletec. Daarnaast staan we stil bij het nieuwe onderlijnmateriaal van Kryston en behandelen we de nieuwe editie van Monkey Climber Magazine. Veel leesplezier gewenst!
 


Carp Austria 2013 is weer voorbij (Bron foto: Carpzilla.de)
 

Solar Tackle iPro Grip Clip

Het Engelse Solar Tackle heeft het afgelopen decennia enorm veel innovatie gebracht in karperland. Martin Locke, eigenaar van Solar, heeft met zijn rodsupportmateriaal van roestvaststaal geschiedenis geschreven en ook de aaslijn staat tot op de dag van vandaag hoog aangeschreven. Nieuw van Solar zijn de zogenaamde iPro Grip Clips. Speciale lijnclips die passen op alle bobbins die een universele schroefdraad kennen als Solar zelf, Matrix of Muddy Waters. De Grip Clip is ideaal voor het vissen met slappe lijnen. Ze klemmen de lijn af zonder deze te beschadigen en zijn zowel inzetbaar bij nylon als gevlochten draad. Speciaal voor de aankomende Titanium Range, zullen er ook speciale iPro Indicator Heads uitkomen. Voor meer info surf je naar www.solartackle.co.uk
 


De nieuwe iPro Grip Clips van het Engelse Solar Tackle
 

Ardent Reel Butter Oil

Het is buiten echt winterweer. De temperaturen dalen onder nul en de watertemperatuur daalt ook onder die 10 graden. Dit betekent voor velen van ons dat we liever achter de kachel zitten dan achter de hengels. Zo aan het einde van het seizoen dien je alleen je vismateriaal weer goed op te bergen voor het nieuwe seizoen. Dit verlengd de levensduur van je materiaal enorm! Een handig product wat ik tegenkwam op de site van Markerworld.nl, zijn de Reel Butter Oils van het Amerikaanse merk Ardent. Zij verkopen naast molens diverse cleaning products voor het reinigen van molen en hengel. Reel Butter is een ‘high performance’ synthetische olie voor het smeren van de bewegende delen als de kogellagers, hoofdas en hendel. Geef de bewegende delen van je molen een drupje Butter Oil en ze draaien volgend seizoen weer als een zonnetje!
 


Gezien bij Markerworld.nl, Ardent Reel Butter Oil
 

Angletec Dynamic Grip & Method Feeders Prototypes

Begin dit jaar was het het Engelse Angletec wat hoge ogen scoorden met hun speciale Dynamic Lead System. Een speciaal loodsysteem waarbij de weerstand van het lood zelf bepaald kan worden. Zo kan je hem zowel gebruiken als traditioneel loodsysteem als een running rig. Ook raak je bij dit systeem je lood minder snel kwijt en doordat bij een aanbeet het lood vrij over je tube of leader kan bewegen, zal de karper het lood niet kunnen gebruiken om de haak te lossen. Voor 2014 wordt de range uitgebreid met wartels, tubing en anti-tangle sleeves. Daarnaast komen er 2 nieuwe loodvarianten bij en dat zijn de Dynamic Grip Leads voor het zware werk en de Dynamic Method Feeders voor de wit- en karpervissers die graag vissen met een voerbal. Voor meer informatie surf je naar: www.angletec.co.uk
 


Nieuwe producten Angletec voor 2014
 

Kryston Synx

Het Engelse Kryston is toch wel de moeder van het onderlijnmateriaal. Met hun Multi-Strand onderlijnmateriaal scoorden ze in 1988 hun eerste grote succes en een lange tijd waren de producten van Kryston de allerbeste in hun soort. Tegenwoordig lijkt Kryston een beetje ondergesneeuwd door al die nieuwe merken. Toch hebben de producten van Kryston altijd hun kwaliteit behouden en zijn deze producten geliefd bij vele grote namen in ons wereldje. Onlangs kwam een nieuw product uit van hun en dat is Synx. Een gloednieuw onderlijnmateriaal wat sterker en dunner is dan al het onderlijnmateriaal wat we al kennen. Dit onderlijnmateriaal kent een stugge coating die wat lastiger te verwijderen is. Dit is gedaan zodat deze lijn enorm bestand is tegen obstakels. Deze coating bestaat overigens uit maar liefs 30 lagen! Synx is verkrijgbaar in diverse kleuren als Brown en Dark en in verschillende treksterktes. Wanneer Synx in Nederland te verkrijgen is, is nog maar de vraag. Voor meer informatie surf je naar; www.kryston.com
 


Het nieuwe Synx onderlijnmateriaal van het Engelse Kryston
 

Monkey Climber Magazine #5

De cover is blauw met de in grijstinten getekende Jack Hilton in het midden. Een held uit vervlogen tijden die in koolstof is vereeuwigd door niemand minder dan Craig Stannart. Een cover die vragen doet opdoemen. Een cover die vooral de puristen onder zal doen watertanden. De jonge generatie zal snel bekend worden met deze grootheid die ons karperhaken, landingsnetten en hengels bracht. Nog veel belangrijker zijn zijn verhalen en kennis. Zijn ‘Quest for Carp’ met die cover in datzelfde blauw is tot op de dag van vandaag een van de meest literaire meesterwerken uit de karpergeschiedenis. De nieuwe Monkey Climber Magazine #5 is uit en ademt bij een eerste blik al nostalgie uit. Een prima tijdsverdrijf voor die koude winterdagen!
 


Out now: Monkey Climber Magazine #5


Met de nieuwe Monkey Climber, zijn we aan het einde gekomen van deze eerste editie van december. Tot volgende week!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.