Random nieuws december 2013 (deel 2)

De Sint is alweer naar huis en de kerstman maakt zijn opwachting. De supermarkten liggen vol met de meest heerlijke producten, de kerstmarkten in Nederland en over de grens worden bezocht door duizenden en duizenden mensen. De donkere dagen zijn weer aangebroken en Nederland is weer verlicht door miljoenen fonkelende lichtjes. De meeste van ons vissers hebben het seizoen afgesloten. Andere hebben stiekem het spinhengeltje weer uit het stof gehaald. Mevrouw Essox is immers beter dan geen vis op de kant. Ook in productland, lijkt de rust te zijn wedergekeerd. Het karpervissen ligt op een laag pitje. Toch hebben we weer nieuwtjes voor jullie bij elkaar verzameld. Laagseizoen of niet, er is altijd wat te melden!
 


In deze 2e editie van december, staan we stil bij onder andere de nieuwe luggage range van het Engelse Taska Tackle. Ook hebben we weer nieuws te melden van het Engelse Lee Valley Customs en het Nederlandse ESGF. We behandelen daarnaast de nieuwe werppijp van het Franse Prologic en bekijken een nieuwe exclusieve aaslijn van het Engelse Solar Tackle. We sluiten dit item af met een nog voor Nederland onbekend merk en dat is Specimen Carp Creations (SCC Tackle). Zij hebben namelijk een rodpod in het assortiment die velen van ons zal aanspreken! Veel leesplezier gewenst!
 


Banksticks uit de Carbon Fibre Range van het Engelse Lee Valley Customs
 

Taska Tackle Advanced Versatile Luggage Range (AVL Range)

Wat ooit begon met een merk gericht op endtackle, is anno 2013 uitgegroeid tot een volwaardige speler op de hengelsportmarkt. Naast endtackle, zijn ook hun rodsupport- en beetregistratieproducten innovatief en kwalitatief hoogwaardig te noemen. Voor 2014 gaat Taska nog een stapje verder en dat is met de compleet nieuwe Advanced Versatile Luggage Range die afgekort de AVL Range zal gaan heten. Hoe de range er precies uit zal gaan zien en welke producten we kunnen verwachten, is nog even de vraag. De officiële introductie op Nederlandse grond is nog niet geweest. Wel zal het een kwalitatief hoogwaardige range worden gebaseerd op de kennis die we wel hebben. Zo zullen de tassen uitgerust zijn met heavy duty clips en ritsen en zal de gebruikte stof tegen een stootje kunnen. Wanneer we meer weten, dan horen jullie van ons!
 


Coming soon: Taska Tackle AVL Range
 

Lee Valley Customs Carbon Fibre Stabilizers

Eerlijk is eerlijk, het is alweer een tijdje rustig rondom het Engelse Lee Valley Customs. Ik hoop voor alle wachtende klanten, dat dat is omdat ze hard aan het werk zijn om alle openstaande bestellingen nog de deur uit te krijgen dit jaar. Hun gehele tijd zal het in ieder geval niet in beslag nemen want er zijn weer toevoegingen te melden in de Carbon Fibre Range en dat zijn de nieuwe Stabilizers. Deze speciale pinnen, zorgen ervoor dat je banksticks niet meer kunnen draaien en dat is wel zo fijn! Deze nieuwe Carbon Fibre Stabilizers passen perfect in de range qua uiterlijk. Qua kleur van het metaal, kun je kiezen uit verschillende afwerkingen als plain clear, black of Gunmetal grey. De lengte is naar wens op maat te maken net als de diameter. Het gebruikte carbon is 3K Twill Carbon. Voor meer informatie, zoek je ze op, op Facebook of surf je naar www.leevalleycustoms.com
 


De nieuwe Stabilizers uit de Carbon Fibre Range van Lee Valley Customs
 

ESGF Verlengstuk voor gashendel Buitenboordmotor

De heren van het Nederlandse ESGF hebben eigenlijk altijd wel bijzondere nieuwe producten. Producten die net even anders zijn dan de bestaande producten op de markt en dat is toch best het vermelden waard! Zo is dat ook met hun nieuwste product en dat is een speciaal verlengstuk voor de gashendel van je buitenboordmotor! Dit speciale verlengstuk, is gemaakt van roestvaststaal en is daarmee enorm duurzaam te noemen. Het betreft een staaf met handvat en aan het andere einde twee beugels waar je de arm van de buitenboordmotor op monteert. Het voordeel is dat je niet heel dicht op je motor hoeft te zitten waardoor je boot stabieler ligt en je meer vaart kan maken. Daarnaast kun je net wat meer materiaal laden. De kosten per hendel bedragen een 32,50 euro exclusief verzendkosten en hij is te bestellen via www.marktplaats.nl
 


Het Verlengstuk voor de gashendel van je buitenboordmotor van het Nederlandse ESGF
 

Prologic Carbolite Throwing Stick

Ook in deze editie gaan we verder met het vermelden van nieuwe 2014 producten van het Franse Prologic. In deze editie is de nieuwe Carbolite Throwing Stick aan de beurt. Zoals de naam al een beetje doet vermoeden, gaat het hierbij om een werppijp gemaakt van carbon. Deze werppijp is opgebouwd uit 2 speciale lagen carbon. De eerste laag is een ultra dunne laag High Modulus Carbon. De tweede laag is een speciale laag van 3K Carbon. Door deze combinatie, is een superlichte maar sterkte werppijp gecreëerd. Hij heeft een diameter van 22mm voor het schieten van de meest vergankelijke maten boilies en met een beetje oefenen, zijn volgens de specificaties, afstanden van 120 meter te behalen! De prijs voor deze werppijp, bedraagt slechts 50 euro! Een koopje ten aanzien van carbon werppijpen van de concurrerende merken. Er zit zelfs een speciale hardcase bij om hem op te bergen!
 


De nieuwe Carbolite Throwing Stick van het Franse Prologic
 

Specimen Carp Creations (SCC Tackle) Flexipod

Zoals jullie van ons gewend zijn, zijn we altijd opzoek naar de nieuwste en gaafste producten op de markt. Ook in deze editie hebben we weer een nieuw merk te melden en dat is Specimen Carp Creations of te wel, SCC Tackle. SCC Tackle  is een kleine aanbieder van onder andere handgemaakt rodsupport materiaal, haken en andere rig-accessoires, verlichte hangers en aas-additieven. Een interessant product wat ik tegenkwam bij hun, is de zogenaamde Flexipod. Een rodpod die eigenlijk teveel weg heeft van de Super Compact Rodpod van JAG Products maar wel een stukje minder zal kosten. Ik zou zeggen, neem eens een kijkje op hun website  HYPERLINK www.carpinggroup.com  of zoek ze eens op Facebook. Niet alle producten zullen even innovatief zijn maar opnieuw het wiel uitvinden is voor velen te vermoeiend!
 


De Flexipod van SCC Tackle
 

Solar Tackle 4th Rod Specials

Nieuw uit de stal van het befaamde Solar Tackle, zijn de nieuwe 4th Rod Specials. Een exclusieve en gelimiteerde range welke bestaat uit diverse producten als aas en kleding. Onlangs zijn de eerste producten aangekomen op Nederlandse bodem en dat zijn de 14mm Squid & Octopus pop-ups in White en Washed-out Pink. Ook zijn er 14mm Top Banana pop-ups uit in dezelfde kleurensamenstelling. Zoals net gezegd, worden deze producten in kleine oplages gemaakt. Bij interesse wordt het dus even snel naar je Solar dealer gaan!
 


De exclusieve 4th Rod Specials pop-ups van Solar Tackle


En met de nieuwe 4th Rod Range van Solar Tackle, ben ik alweer aan het einde gekomen van dit Random nieuws. Een prettig weekend gewenst en tot volgende week!
 


Coming soon: Sonik Tackle SKS Black Carp Rods


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.