Random nieuws december 2014 (deel 1)

Ik hoop dat jullie allen net zo hebben genoten als ik op de afgelopen Hengelsport- en Visbotenbeurs. Ondanks dat het overdag rond het vriespunt is, kreeg ik het afgelopen weekend weer warm van al die beursvreugde, de bekende gezichten en die bergen prachtige spulletjes. De Hengelsport- en Visbotenbeurs is toch elk jaar weer een opstapje naar Carp Zwolle. Juist door deze beurs kan ik bijna niet wachten op de beurs der beurzen. Iets waar ik ook enthousiast van ben zijn de nieuwtjes van deze week. Er zitten namelijk weer een hoop tarty spulletjes tussen!

In dit eerste Random nieuws van december gaan we kijken naar 2 nieuwe producten van het kwalitatief hoogwaardige Nbrice. Ook staan we stil bij nieuwe producten van korum Tackle en  Sanger Anaconda. We gaan verder met een nieuwe powerpack van Berkley, besteden aandacht aan een nieuw accessoire voor je ATT beetmelders en behandelen de toch revolutionaire Tablets van LFT. We eindigen dit item met de wel hele gave handles van het Engelse North Hants Handles en de nieuwe stormpoles van Venture Carp. Veel leesplezier gewenst weer!

De nieuwe Candy Floss Baitdip van Solar Tackle
 

Nbrice Bite Indicators

Het Engelse custom bedrijf Nbrice kreeg naam en faam door hun Carbon rodpod. Een prachtige spider pod gemaakt van carbon en roestvaststaal met een zeer tarty uiterlijk. Om je setup nog meer af te maken, zullen binnenkort ook bijpassende Bite Indicators op de markt komen. Ze zullen verkrijgbaar zijn in verschillende diameter bobbins en in de kleuren zwart en wit. Qua lijnclip lijken ze erg op de Neo bobbins van Matrix Innovations. Toch kennen de kopjes van deze line clips een nog iets subtielere groef waardoor je ook prima slack lines met ze kan vissen. De verdere afwerking is een chain en bracklet in roestvaststaal. Wanneer er nog meer informatie beschikbaar is, dan horen jullie van ons!


De nieuwe Bite Indicators van het Engelse Nbrice
 

Nbrice Bankstick Buddy

Tevens nieuw is hun Bankstick Buddy. Een speciaal hulpstuk om je banksticks net wat beter in hardere ondergronden te krijgen. Je gebruikt deze tool door de insert uit je adjustable bankstick te halen, de Buddy te plaatsen en vervolgens met je handpalm of met een rubberen hamer je bankstick de grond in te tikken zonder dat je gelijk de kop van de bankstick kapot slaat. Deze Bankstick Buddy is voorzien van een Spirit Leveller om je bankstick ook nog eens waterpas te zetten. We kenden dit product natuurlijk al onder verschillende namen. Zo verkoopt het tevens Engelse JAG Products een soortgelijk product met hun Palm Saver. Toch vond ik deze gadget de moeite waard om te vermelden. Hij wordt aan de waterkant namelijk zo weinig gebruikt! Voor meer informatie surf je naar; nbricestainless.co.uk


De Bankstick Buddy van Nbrice
 

Korum Carp Kit

Kant-en-klare karpersetjes vind je niet alleen meer bij de budgetmerken als een X2. Anno 2014 zijn er meerdere bedrijven die starterskits aanbieden als een Sonik Tackle. Ook Korum Tackle presenteerde onderlangs hun Carp Kit. Een meer dan complete set bestaande uit 2x 2.75lb hengels, Freerunner molens, Xpert hoofdlijn, 2x Bite Alarm en indicators, kant-en-klare onderlijnen, banksticks, buttrests en wat endtackle. De prijs voor deze complete kit zal rond de 120 euro gaan kosten. Ben je dus iemand die sporadisch op karper vist of nog niet zulke gevulde zakken heeft, dan is deze set wellicht een optie!


De meer dan complete Carp Kit van Korum Tackle
 

LFT Favourite Fizz Tablets

Hadden we het vorige week nog over de nieuwe Power Rocks van het Nederlandse Fishlife, zo behandelen we deze week wederom een zeer bijzonder nieuw aas en nu uit de stal van Leonard Sports. De oplettende beursganger had dit nieuwe product op de Hengelsport- en Visbotenbeurs zelfs misschien al gezien. Het betreft hier de nieuwe Favorite Fizz Tablets. Speciale bruistabletten die bij aanraking met water een scala aan flavours, lokstoffen en eetlustopwekkers loslaten. Deze Tablets bruizen een 5 minuten lang en de creatieve vissers onder ons zullen de eerste mogelijkheden met dit product al voor ogen zien. Zulke tabletten zullen zo interessant kunnen zijn voor het creëren van een verticaal voerspoor in je grond- en/of stickmix! Voor meer informatie surf je naar; www.leonardsports.nl


De nieuwe Favourite Fizz Tablets van LFT
 

ATT Snag Ear Backs

Een kleine vooruitgang die we de afgelopen jaren zagen bij de bekende Nevs, waren speciale accessoires om de standaard oortjes iets te verlengen. Zo kwam het nu niet meer bestaande PT Products toentertijd met de Snag Backs. Anno 2014 zijn er meer fabrikanten die voor verschillende beetmelders andere achterkantjes maken. Denk aan de speciale achterkantjes voor Prologic Unit beetmelders, de Safe D snag ears van Delkim en het NV achterkantje voor Nevs van ATT. Binnenkort op de markt komen de speciale Snag Ear Backs speciaal voor ATTs beetmelders. Ze zorgen ervoor dat externe snag ears overbodig zijn en ze zijn tevens te voorzien van isotopes. Wanneer ze op de markt komen is nog niet bekend.


Coming soon: ATT Snag Ear Backs voor je ATTs beetmelder
 

Berkley Fishin Gear Battery System

Stroom aan de waterkant lijkt steeds belangrijker te worden. Enerzijds omdat we steeds meer technologie meeslepen naar de waterkant. Anderzijds omdat we steeds meer luxe willen hebben als we een nachtje moeten doorhalen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat fabrikanten hierop inspelen. Zo komt Berkley met hun Fishin Gear Battery System. Een compacte accu welke geschikt is voor dieptemeters, lampen, radio's en natuurlijk het opladen van je mobile devices. Hij heeft meerdere uitgangen als USB en carplug en hij is voorzien van een battery level indicator zodat je in een oogopslag kan zien of hij vol of leeg is. Hij is 12volt en goed voor 2.3AMP en kost een 60,00 euro. Je kan hem bestellen via; www.karperbudgetpoint.nl


Het nieuwe Fishin Gear Battery System van Berkley
 

North Hants Handles

Het vervangen van je standaard molenhendel is al jaren een mogelijkheid om je molen een andere uitstraling te geven. Merken als een Lee Valley Customs, Weston Developments of Custom Reels UK zijn heer en meester in het vervaardigen van handles naar jouw eisen. Een relatief nieuwe speler op de markt is het Engelse North Hants Handles. Zij zijn gespecialiseerd in het vervaardigen van houten handles voor molens van elk denkbaar merk. Zoek je dus nog naar een paar chique 'knobs' voor op je molens? Check dan snel de Facebookpagina van deze heren!


Pimp je molenhendels met North Hants Handles
 

Sanger Anaconda GTM Fish Hawk

Karpers zijn zoals we weten koudbloedig. Dit betekent ook dat ze zelfs maar de kleinste stijging in temperatuur kunnen waarnemen. Het is dan ook niet gek dat karpers in de koude tijden opzoek gaan naar de warmste plekjes als een warmwateruitlaat. De nieuwe GTM Fish Hawk is een diepte- en temperatuurmeter in 1 welke zeer goed toepasbaar is voor het opsporen van warmere gebieden onderwater. Vooral voor het vinden van die zeer belangrijke spronglaag, is deze gadget ultiem! De GTM bevestig je aan je hoofdlijn waarna je hem ingooit waar jij wilt weten hoe diep en warm het is. Eenmaal de GTM ingehaald, kan je hem simpelweg uitlezen per meter! Hij heeft een bereik van 90 meter, beschikt over een batterij die 7 tot 10 jaar meegaat en hij weegt slechts 80 gram. Voor meer informatie en bestellen surf je naar; www.markerworld.nl


De handige Anaconda GTM Fish Hawk
 

Venture Carp Mag-Lok Stormpoles

Het karpermerk Venture Carp is een tijdje geleden nieuw leven ingeblazen. De afgelopen maand introduceerden zij een scala aan nieuwe bivvies waaronder een paar hele fraaie exemplaren. Nu zullen de diehard lezers wel weten dat ik niet zo fan ben van het vermelden van bivvies. Ik vind het namelijk allemaal redelijk saaie stof. Interessanter vind ik hun nieuwe Mag-Lok Stormpoles. Dit is namelijk best een handig product! Deze stormpoles bestaat uit een Mag-Lok attachement welke je monteert op je brolly of bivvy. Je monteert hem 1 keer en elke keer dat je nu gaat op- of afbouwen, hoef je enkel de magneet los te trekken en je stormpole is los! De stormsticks zelf zijn uitgerust met een heavy duty screwpoint en zijn verkrijgbaar in diverse lengtes. Voor meer informatie bezoek je hun Facebook pagina!


De nieuwe Mag-Lok Stormpoles van Venture Carp

En met Venture ben ik alweer aan het einde gekomen van dit Random nieuws. Ik wens jullie allen een hele fijne sinterklaas toe. Dat er in de zak van sinterklaas maar prachtige fishy cadeaus mogen zitten! Tot volgende week!
 

Pimp je gear met deze CARPology buttons

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.