Random nieuws eind 2011 (deel 2)

Er is momenteel enorm veel gaande in de hengelsportwereld en van alle kanten slaan fabrikanten om ons de oren met de allernieuwste producten voor het komende jaar. Naast Spro Strategy en Shimano zijn ook de catalogi van onder andere DAM, Cormoran, Dynamite Baits en Daiwa uit. Daarnaast zijn er tal van fabrikanten die nieuwe producten kenbaar maken via het World Wide Web. In dit tweede deel van ‘Random nieuws eind 2011’ nog meer nieuws van verschillende fabrikanten. Er zitten zeker weer leuke producten tussen!


Harrison Acurix Carbon Throwing Stick

Het uit 1989 stammende Engelse bedrijf Harrison rods is een van de grondleggers van de hedendaagse hengelbouw en is een van de meest gerespecteerde bedrijven in de karperscene. Ondanks dat ze gespecialiseerd zijn in hengels brengen ze voor komend jaar de Acurix Carbon Throwing Stick. Zoals de naam al zegt gaat het om een carbon exemplaar wat het gewicht van deze werppijp tot een minimum brengt. Carbon werppijpen zijn natuurlijk niet heel verrassend. Onder andere Conoflex, Solar met de Sharpshooter en ECG gingen Harrison voor. Toch is Harrison een begrip apart en daar zal deze werppijp niet voor onderdoen. Een hoge kwaliteit werppijp die zeer lichtgewicht is en je zeker een zere arm na al dat smijten zal besparen! De prijs zal overigens gaan liggen op een 40 pond.


Harrison Acurix Throwing Stick


Spomb Mini

Ik had in de vorige editie van deze reeks artikelen al even wat info laten vallen. Er komt eindelijk na veel vraag vanuit zowel karper- als witvisserij een mini Spomb. Op deze manier wordt het ook mogelijk om met een lichtere hengel toch kleine beetjes voer weg te zetten. De Spomb zal qua vorm en gebruiksgemak niks veranderen. Zo is het nog steeds mogelijk om zeer kleine voerdeeltjes over een grote afstand te voeren. Een leuk item wat het bijvoeren van je stekken op afstand alleen maar zal bevorderen!

Het kleine broertje van de Spomb, de Spomb Mini


Greys GT3 rods

Greys is geen onbekende meer in de karperscene. Dit Engelse merk maakt producten van hoge kwaliteit tegen een enigszins betaalbare prijs. Nieuw zijn de GT3 hengels. Ondanks dat ik eerder bij de term GT3 aan Porsche dacht begin ik te begrijpen waar de overeenkomst ligt. Wat een mooie hengels zijn dit! Met een blank van High Module Carbon, G-LiteTM SIC ogen en een handvat afgewerkt met Japans krimpkous is dit een ware eyecatcher! Doordat de gehele hengel ook nog eens matzwart is afgewerkt krijgt hij tevens een exclusieve look. Wellicht zijn deze nieuwe hengels wel de Porsches onder de hengelbouw!

Greys GT3 rods


Cormoran 2012

Vorig jaar schreven we nog een uitgebreide review 2011 over alle nieuwtjes van dit Duitse bedrijf. Dit jaar doen we het iets beknopter in een kleine samenvatting van de nieuwtjes. Dit komt mede doordat echte innovaties een beetje ontbreken helaas. Toch is er nieuws te melden gelukkig. Zo zijn er enkele nieuwe hengels bijgekomen in het gamma. De eerste is de Procarp Carpforce hengel. Een high module carbon hengel die geschikt is voor het betere afstandswerk. De hengel beschikt over genoeg ruggengraat voor verre worpen maar is in de dril toch subtiel te noemen. De hengel beschikt als laatste over Fuji SIC ogen en een speciale Sensi-Touch reelhouder. Naast deze Carpforce hengel is er ook de iets allroundere versie die gaat verkocht worden onder de naam Procarp Eliminator. Ook op endtackle gebied zijn er enkele nieuwtjes. Zo zijn er de nieuw T series haken, is er een nieuwe camo leadcore ontwikkeld en een nieuw type onderlijnmateriaal genaamd Stripe Line. Stripe Line is een snelzinkend gecoat onderlijnmateriaal met een speciale gestreepte camouflage. Hij zal verkrijgbaar worden in 2 kleuren te weten groen en bruin. De lijn is als laatste dun van diameter,sterk en in verschillende trekkrachten verkrijgbaar.

De nieuwe Procarp Leadcore en Stripe Line materialen


Jag Products Prolite Range

Ondanks dat het Engelse Jag Products natuurlijk al zeer mooie rodsetup producten maakt hebben ze nu ook een range ontworpen voor de mobiele karpervisser. De uit aluminium vervaardigde buzzer bars, banksticks, stage stands en snag ears zijn een stuk lichter te noemen dan al de RVS exemplaren uit de range die al niet erg zwaar waren. De nieuwe Prolite range is grijs gekleurd en is daardoor weer net even anders. Mooie en kwalitatieve producten waar je je eens niet een breuk aan sleept!

De nieuwe Jag Products Prolite range


Thinking Anglers I Phone Pouch

Carpfishing is a way of life! En dat is wel een trend die de laatste jaren goed doorslaat. Niet alleen komt er steeds meer trendy karperkledij op de markt door merken als Afishionado, Carpand en niet te vergeten Diem, ook zien we steeds meer de urban style doordringen in de hengelsport. Met deze gedachtes en de wondere wereld van smartphones erbij brengt het Engelse Thinking Anglers nu de iPhone Pouch op de markt. Een trendy tasje voor je iPhone (andere telefoons passen ook wel) die je dierbare telefoon niet alleen schoon houdt maar zelfs opgewassen is tegen vocht door mist, nevel et cetera. Doordat de Pouch over een transparant venstertje beschikt kun je je telefoon gewoon blijven gebruiken. Je kan deze Pouch op 2 manieren gebruiken. zo kan je hem door het nekkoord om je nek hangen of je kan hem simpel aan je riem bevestigen. Een leuke accessoire wat zeker niet zal misstaan bij je Diem outfit!

De Thinking Anglers I-Phone Pouch


Aquaborne 2012

Als één van de laatste items een eerste sneak preview van Aquaborne. Het was na de dood eind 2010 van Aquaborne oprichter Kurt Grabmayer even de vraag of het bedrijf kon worden doorgezet. Gelukkig is dit wel het geval en zo zal ook Aquaborne gaan komen met nieuwe producten voor het komende jaar. Er is helaas nog niet heel erg veel te melden en het is angstvallig stil bij dit mooie merk. Toch vond ik via de social media een sneakpeak die ik jullie niet wilde onthouden. Zodra er meer nieuws is omtrent Aquaborne dan zullen jullie uiteraard de eerste zijn die het van mij horen!

De nieuwe Aquaborne buttgrips


Carpleaders

Het laatste nieuwtje is het door Mourad Aviara opgerichte Carpleaders. Een op en top Nederlands bedrijfje wat gespecialiseerd is in kant en klare leaders. Leaders worden de dag van vandaag door velen vissers gebruikt maar het vervaardigen van een juiste leader is voor velen nog steeds een hekel punt. Carpleaders is voor deze vissers het antwoord! Kant en klare leaders van hoge kwaliteit in diverse uitvoeringen. Van Shocker leaders, helicopter leaders tot chod en indulgence clip leaders in diverse kleuren. De prijzen voor een leader beginnen bij een 4,25 euro. Een stukje goedkoper dan losse leader van diverse fabrikanten en nu ook nog eens met de hand vervaardigd!


Ps. In Memoriam: Het is bijna een jaar geleden dat Aquaborne oprichter Kurt Grabmayer op een te jonge leeftijd is gestorven aan een hartaanval. Buiten dat Kurt oprichter was van een innovatief en besproken merk, was hij ook hengelbouwer pur sang en een gerespecteerd persoon in de karperscene. Rust in peace Kurt!

Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.