Random nieuws eind 2011 (deel 3)

In dit derde en laatste deel van deze reeks artikelen nog 1 keer de laatste nieuwtjes van eind 2011/begin 2012. Dat het de afgelopen tijd een stormloop aan nieuws was hebben jullie wel gemerkt. Alle fabrikanten willen met trots hun laatste innovaties tonen en ons vissers natuurlijk lekker maken met de mooiste spulletjes. In dit laatste deel heb ik weer wat leuke bekende en onbekende nieuwe producten bij elkaar geharkt. Veel leesplezier!


Leon Hoogendijk

Het merk Leon Hoogendijk genoemd naar natuurlijk de persoon in kwestie, is al enkele jaartjes verkrijgbaar in Nederland maar heeft nooit echt voet aan de grond gekregen. Voor komend seizoen zal dit merk onder de verdeling van ESV Supplies wat meer in beeld gaan komen en dat is ook zeker terecht. Het gamma aan materialen, van de nieuwe Long Cast loodjes tot aan rodpods en schepnetten is enorm. Voor 2012 zal hier een nieuwe aasrange bij gaan komen met onder andere Green Pulsion en Red Spice Tuna boilies inclusief alle toebehoren. Op Carp Zwolle zullen de nieuwe producten worden geïntroduceerd. Mijn inziens zijn de producten zeer zeker een bezoekje aan hun stand waard!


Kwaliteit van Leon Hoogendijk


Prestige Engineering 2012

Het Engelse Prestige creëerde de afgelopen decennia naam en faam met hun fameuze Carp-Porter barrows. Voor 2012 hebben ze enkele producten ontworpen om je barrow ook te steken in camouflage. Voor de MK2 en MK4s modellen zijn er namelijk nu ook camou tassen ontworpen en een camou cover zodat bij regen je spullen niet nat worden wanneer je op weg bent naar je stek. Naast deze producten zijn er ook enkele nieuwe barrows bijgekomen, licht gewicht stoeltjes en een nieuwe stretcher. Deze nieuwe stretcher die verkocht zal worden onder de naam ‘Dream Bedchair’ is uitgerust met 8 poten, een verwijderbaar fleece matras en een fleece kussen. Lekker slapen was nog nooit zo simpel geweest!

De nieuwe Prestige Dream Bedchair


Korda eind 2011

Korda brengt zoals jullie allen weten niet jaarlijks een catalogus uit maar brengt nieuwe producten liever door het jaar heen zelf uit. Natuurlijk is dit marketingtechnisch helemaal geen slechte zet. Momenteel worden we allen al overspoeld door nieuws zo in het najaar. Door producten door het jaar heen te introduceren vestig je simpelweg meer aandacht op je producten. De laatste producten van Korda zijn de Ready Tied Chodrigs en de Readymade Leadcore leaders waarover jullie wellicht op ander sites al het een en ander hebben gelezen. Niet echt innovatieve producten maar wel zeker het bekijken waard! Vooral de Ready Tied Chods vind ik zelf er goed uitzien! Ze zullen verkrijgbaar worden in zowel een 5cm als een 7,5 cm exemplaar met haakmaatjes van 4 tot 10. Ze zijn vervaardigd van Mouth Trap onderlijnmateriaal en voorzien van Rig Ring en Ring Swivel. Een mooie product al zeg ik zelf!

De nieuwe Korda Ready Tied Chodrigs


Fox 2012

Fox laat altijd nogal op zich wachten als het op de nieuwe catalogus aankomt. Toch verwacht ik voor 2012 veel van Fox. Om eerlijk te zijn zelfs heel erg veel! Naast de nieuwe Black Label range en de Flatliner Bedchair komen er namelijk nog veel meer mooie en innovatieve Fox producten aan! Wat dacht je van vernieuwde MKII en MKIII swingers, een nieuwe hengel die verkocht gaat worden onder de noemer Ranger XTS, de nieuwe FX luggage range of de nieuwe Sure Grip Butt Rest achtersteuntjes! Ik kan zelf niet wachten op de nieuwe catalogus. De verwachting is dan ook hooggespannen! Fox lijkt terug van weggeweest met een enorme uitbreiding van de range. Het kan bijna niet anders of er zit ook iets voor jouw tussen!

De nieuwe Fox Sure Grip Butt rests


Century C2

Century hengels zijn al jaren een begrip in het hengelsportwereldje en de FBS en NG en natuurlijk de Armalites zijn door velen vissers geliefd. Sinds kort heeft Century er een telg bij in de familie en dat is de nieuwe C2 hengel. C2 staat voor Command & Control en is een blank vervaardigd van HPR wat staat voor High Performance Resin. Century is zeer voorruitstrevend als het gaat carbon technology en hebben hun sporen daarin ruimschoots bewezen in de racewereld. Century heeft met deze hengel weer een ware toon gezet. De HPR blank is voorzien van een krasvaste coating van PFTE. Het handvat is vervaardig van EVA en krimpkous, de ogen zijn van het type Fuji Sic Anti Tangle K-Guide en de reelhouder is een ALPS Frosted Titanium versie. Ze zullen verkocht worden in zowel een 12” als een 13” exemplaar in een 3.5lb gewichtsklasse.

De nieuwe Century C2 ( Command & Control)


 Gardner TLB Black Edition

Als laatste nog een nieuwtje van het Engelse Gardner die hun beetverklikker, de TLB, nu ook in een zwarte versie gaat verkopen. Gardner wordt als het om beetverklikkers gaat vaak verbonden met ATT. Toch is ATT een zelfstandig bedrijfje en is de TLB de enigste echte Gardner pieper. De originele TLB’s waren tot voorheen alleen verkrijgbaar in een glimmende RVS variant. Ik zelf geil altijd wel op dit soort piepers en ben dan ook trouwe fan van de Nevs van 2 decennia geleden. Toch is zwart de laatste jaren weer helemaal in en gaan velen vissers weer back to basic in plaats van een met toeters en bellen behangen en kermisverlichte hengelopstelling. Ondanks dat we de TLB weinig aan de waterkant tegenkomen is het toch een hele betrouwbare pieper! Ze worden in Engeland handvervaardigd en  hebben enkele leuke eigenschappen als een ijzersterke behuizing en 100% waterdichtheid. Met de komst van de Fox Black Label hengelsupport producten  en de komst van het Cygnet Tackle spul zullen deze nieuwe tarty Black Edition TLB’s zeker niet misstaan!


Naast alle producten die we afgelopen weken de revue hebben laten passeren zullen de komende tijden nog tal van nieuwe producten worden geïntroduceerd. Naast de net besproken nieuwe producten van Fox zal ook Nash Tackle gaan komen met een uitgebreid scala aan producten. Daarbij komt nog dat ook Rig Marole, Sticky Baits, Spomb, Gardner en Avid Carp met nieuwe producten zullen komen. Er zit nog genoeg in de pijpleiding dus! Wanneer er weer nieuws is wat vermeldenswaardig is zullen jullie het uiteraard als eerste horen!

Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.