Random nieuws februari 2013 (deel 1)

Carp Zwolle is achter de rug en dat betekent dat het nieuwe visseizoen officieel is losgebarsten. Toch staan er voor fanatieke beursbezoekers de komende tijd nog een aantal interessante (inter)nationale beurzen op de agenda. Komend weekend zal als eerste Carp Italy zijn deuren openen op 9 en 10 februari. Daarnaast zal over een aantal weken de grootste karperbeurs van Engeland zijn deuren openen genaamd The Big One. Deze show vind plaats op 23 en 24 februari. Op 1, 2 en 3 maart zal in de Nederlandse Ahoy de Visma gaan plaatsvinden. Tevens op 2 en 3 maart zal de Engelse Carpin' One show zijn deuren openen. Deze show kennen de kenners vooral onder de naam Five Lake show. Als laatste vindt op de 23 en 24 maart de eerste editie plaats van Carp Square Belgie in de Nekkerhallen. Voor de beursgoeroe's onder ons is er dus nog genoeg te bezoeken de komende maanden! 
 


Ondanks dat Carp Zwolle net geweest is en we allemaal zijn doodgegooid met 'nieuwe' producten, hebben we zoals gewoonlijk ook deze week weer een aantal interessante nieuwtjes bij elkaar verzameld voor jullie. Wat dacht je van de nieuwe Fox Zig Aligna's, nieuwe producten Lee Valley Customs of de chique baitrockets van het Kroatische Alien?

Daarnaast hebben we nieuws van onder andere MCF, Pellet Shack, Taska Tackle, Spomb, ESGF, Korda, Cotswold Rods en Weston Developments. We sluiten af met nieuwe hangers van Richard van Pinxteren en nieuwe varianten op de befaamde Robin Red van het Engelse Haith's. Veel leesplezier gewenst!
 


Customized reels door Custom Reels UK in samenwerking met Sticky Baits
 

MCF Fishing Hookboxes

Een vlijmscherpe haak is essentieel om karpers na het opzuigen van het aas te haken. Daarom dat al sinds jaar en dag er een groep vissers bestaat die hun nieuwe haakjes nog eens gaan veilen om ze echt scherp te krijgen. Zelfs nieuwe haakjes uit de traditionele verpakking zijn namelijk niet perfect scherp. Daarom dat je steeds vaker verpakkingen ziet waarin de haakjes los van elkaar zitten zoals je ziet bij de Korda Kaptor haken of de nieuwe Ace Carp Razor Haken. Haken moeten scherp zijn.

Dit werd nog eens benadrukt tijdens de afgelopen Carp Zwolle door Jag Products die demonstraties gaf over hoe je haken moet vijlen. Daarnaast zijn er zelfs speciale bedrijfjes voor die je haken vijlen voor een klein bedrag als Stickycarp Hooks! Nieuw van het Engelse MCF Fishing zijn hun Hookboxes. Handige ronde doosjes waarin je je haken los van elkaar kan opbergen. Naast deze Hookboxes zijn er ook 2 en 3 Section Bit Boxes verkrijgbaar. Handig!
 


Nieuwe Hookboxes van het Engelse MCF Fishing
 

Lee Valley Customs Chunky Ball Chains & PFTE Indicators

Het was even stil rondom het Engelse Lee Valley Customs. Dit kleine bedrijfje is in een korte tijd enorm gegroeid en ondanks dat dit heel goed klinkt, zorgt dit gegeven er tevens voor dat ze niet of laat op aanvragen reageren. Dat is enorm jammer te noemen want ze maken enorm mooie producten. Nieuw zijn onder andere hun 3K Carbon Fibre Twill snag ears voor Nash Siren RS1 beetverklikkers, Chunky Ball Chains waarbij je kan kiezen voor de universele 2BA thread of magnetische sluiting voor Korda bracklets en PFTE Indicator Heads in het wit of zwart. Alle producten kunnen naar wens worden aangepast. Interessante producten alweer!
 


Nieuwe PFTE Indicator Heads van Lee Valley Customs
 

Pellet Shack Leads

The Pellet Shack is een Engelse webshop annex fabrikant van producten als lood, endtackle en aas. Daarnaast verkopen ze ook producten van CJT, Enterprise Tackle en 4Thirds PVA. De loden die de Pellet Shack maakt zijn het meest interessant. Zo verkopen ze 13 types loden en 3 types backleads. De loden zijn verkrijgbaar in 8 coatings en diverse gewichten. De wartelloden beschikken allen over matzwarte ogen met daaraan een big eye swivel. De prijzen voor een loodje starten bij slechts een kleine 0,70 eurocent! Dat zijn nog eens prijsjes! Voor meer informatie over Pellet Shack surf je naar: www.pelletshack.co.uk
 


Loden van The Pellet Shack
 

Taska Tackle Bait Connecters

Het Engelse Taska Tackle was afgelopen Carp Zwolle ruim vertegenwoordigd. Naast hun eigen stand kon je bij diverse winkeliers hun producten kopen. Taska Tackle is een bedrijf wat enkele zeer interessante producten verkoopt. Hun 13.6 Stainless rodsupport materiaal mag er zeker wezen net als enkele endtackle producten. Toch zie je helaas ook dat ze enkele producten verkopen welke een regelrechte kopie zijn van al bestaande producten. Denk bijvoorbeeld aan de Baitscrews. Een nieuw product wat ze introduceren zijn hun Bait Connecters. Metalen schroefjes om bijvoorbeeld je pop-up aan je bottombait te monteren. Erg handig aangezien een snowman montage nog weleens wilt gaan schuiven over de hair. Toch zijn de meningen over dit product erg verdeeld. De kans dat de karper om een of andere reden perongeluk een Bait Connecter inslikt is aanwezig met alle gevolgen van dien. Denk dan ook goed na alvorens je dit product koopt en gebruikt! Een veiliger alternatief is gewoonweg een stukje harde spaghetti om je pop-up aan je bottombait te verbinden.
 


De Bait Connecters van Taska Tackle
 

Spomb Midi

Het was een tijdje rustig omtrent het Engelse Spomb. Na de release van de Spomb Mini en de Spomb Rod in samenwerking met Free Spirit, kwamen er geen nieuwe producten meer opgang. Daar is onlangs verandering ingekomen want er gaat een nieuw product uitkomen. Het gaat hierbij om de zogenaamde Spomb Midi. De Spomb Midi zal het gat gaan opvullen tussen de originele Spomb en de Mini. De Midi is tot stand gekomen door vraag vanuit de doelgroep. Voor de originele Spomb zou een zwaardere hengel benodigd zijn en de Spomb Mini zou net te weinig voer capaciteit hebben. De Midi vult het gat op en is het beste van beide. De Spomb Midi zal dit voorjaar nog geïntroduceerd gaan worden.
 


De nieuwe Spomb Midi tussen zijn kleine en grote broer
 

ESGF Stage Sticks

Het gebruik van Stage Sticks, ook wel stage stands genoemd, had op de Nederlandse markt een lange introductietijd nodig. Toch mocht ik onlangs ondervinden dat de vraag naar dit product steeds groter wordt. Een Stage Stick is een ideaal middel als je vaak vist op steigers of andere harde ondergronden. Deze voetjes schroef je vast in het hout. Vervolgens plaat je je bankstrick in de Stage Stick, zet hem vast met het stelschroefje en je hebt een uiterst sterke en stabiele basis voor je hengels. Nieuw van het Nederlandse ESGF zijn hun Stage Sticks. Universele stage stands die gebruikt kunnen worden in combinatie met de meest banksticks. Ze zijn uitgevoerd in roestvaststaal voor een extra lange levensduur. Een net product alweer!
 


Stage Sticks van ESGF
 

Richard van Pinxteren Glow in the Dark Hangers

Richard van Pinxteren staat bekend om zijn gave Poolball- en dobbelsteen hangers. Leuke ludieke hangers die weer eens wat anders zijn dan de standaard hangers die bij veel vissers tegenkomt. Een nieuw product zijn speciale glow in the dark dobbelsteen hangers. Zoals de naam al zegt lichten deze dobbelsteentjes op in het donker wat een heel speciaal effect geeft! Ze zijn in diverse kleuren verkrijgbaar als geel, blauw en groen. Mocht je geïnteresseerd zijn in deze gave hangers dan kan je het beste Richard even benaderen via Facebook. Op zijn page staan ook diverse andere leuke hangers!
 


De Glow in the Dark Dobbelsteen hangers van Richard van Pinxteren
 

Alien Baitrocket

Op de markt bestaan van talloze merken goede baitrockets. Voorbeelden zijn de originele versies van MCF Fishing, Gardner of de innovatieve Spomb. Een andere exclusieve en kwalitatieve baitrocket die ik jullie niet wilden onhouden is de versie van het Kroatische Alien. Alien dient overigens niet verward te worden met het Engelse Alien Baits. De baitrocket van Alien lijkt veel op de bestaande baitrockets op de markt. Toch is deze versie vooral bijzonder doordat hij enorm stabiel is. De gewichtsverhouding is zo verdeeld dat je verre accurate worpen kan maken. Daarnaast is het gewicht zo verdeeld dat hij gelijk omslaat als deze spod het water raakt. Ondanks dat een baitrocket een simpel product lijkt om te fabriceren, komt er wel degelijk kennis bij kijken. Hij moet immers zo accuraat mogelijk zijn en een zo klein mogelijke plons achterlaten als het het water raakt. Deze versie van Alien kost een 15 euro. Hij is zowel verkrijgbaar met een gele als rode dop. 
 


De kwalitatieve Baitrocket van het Kroatische Alien
 

Nieuwe smaken Korda (Kiana) Goo

Op de afgelopen Carp Zwolle zagen we dat er steeds meer animo was voor de nieuwe generatie baitglugs als de Discharge producten en Korda Goo. Deze nieuwe driementionale glugs bieden naast enorm veel kleur ook reuk en smaak. Nu Discharge onlangs uitkwam met nieuwe smaken als The Original Jaffa en de opvolger van Black Magic genaamd Black Envy, kon Korda natuurlijk niet achterblijven. Zo zullen er 6 nieuwe smaken gaan uitkomen. Denk bijvoorbeeld aan Strawberry Kick, Almond Supreme, Almond, Halibut Haze, Caramel Cloud en Mystic Spice. Allemaal unieke flavours die veel beloven! Nu weet ik dat ook bij Discharge weer nieuwe smaken op stapel staan als hun nieuwe Yellowberry. Het einde is dus nog lang niet in zicht!
 


Nieuwe flavours Korda (Kiana) Goo
 

Fox Zig Aligna Kit

De release van de nieuwe Fox Zig Aligna's vond een dag voor Carp Zwolle plaats en waren ook op Carp Zwolle al te bewonderen. Deze nieuwe versie van de kant-en-klare line aligner is speciaal bedoeld voor de zigvissers onder ons. Op deze line aligners zit een extra groot oog waarin je door middel van een bijgeleverde tool een stukje foam kan steken. Op deze manier kan je veel sneller een zig onderlijntje creëren waarbij de haak al voorzien is van een agressieve curve en het aas dicht op de haak zit. In een Zig Aligna Kit zitten onder andere 6 zigna's in 3 kleuren, drie strookjes foam wat je op desgewenst maat kan knippen en de speciale hulptool. Een interessante kit waardoor we net wat sneller de enorm effectieve zigvisserij kunnen proberen zonder moeilijke poespas! Een leuk product alweer!
 


De nieuwe Zig Aligna Kit van Fox International
 

Weston Developments Spools for Daiwa Basia

Het Engelse Weston Developments staat bekend om hun supergave parts om je Daiwa molens een flink te customizen. Vooral hun zwart geanodiseerde spoelen, Speedcaps en reelhandles zijn ubergaaf! Onlangs zijn er enkele nieuwe producten uitgekomen die ik jullie niet wilden onthouden. Zo zijn er nu ook spoelen verkrijgbaar voor Daiwa TS6000T en Daiwa SS9000 molens en zijn hun legendarische spreidblokken voor je schepnet ook weer back in stock. Het meest opmerkelijke nieuwtje zijn hun nieuwe spoelen en handles voor Daiwa Basia molens. Ondanks dat Weston Developments vooral gespecialiseerd is in parts voor de ultieme cultmolens, de Daiwa SS en TS series, moeten ook zij met hun tijd mee gaan. Zo zijn hun nieuwe Basia spoelen gemaakt van Aero Grade Aluminium en voorzien van Carbon Fibre Washers. Net als hun andere spoelen zijn ook deze spoelen weer verkijgbaar in zowel het glanzende aluminium als in het zwart.
 


De nieuwe Black Anodised Spools voor Daiwa Baisa molens van Weston Developments
 

Haith's Robin Green, Gold & Orange

Robin Red als product zijnde is een van de meest gebruikte ingrediënten bij het bereiden van boilies van de afgelopen decennia. Naast dat het je boilie kleur meegeeft, is het vooral het pittige karakter van deze birdfood enorm interessant. Robin Red is als het ware een rood kruidenmengsel van voornamelijk pepers wat wordt gebruikt om vogels de zogenaamde 'roodfactor' mee te geven. Toch is het vooral in de karpervisserij een enorm gewild goedje. Wie spreekt over kwalitatieve Robin Red, spreekt automatisch over het befaamde Haith's. 

Haith's wordt door veel boiliemerken dan ook gebruikt als een kwaliteitslabel voor dit ingredient. Naast Robin Red bracht Haith's ook andere interessante producten voor de karpervisserij als Red Band en PTX. Haith's heeft al meer dan 60 jaar kennis op het gebied van Robin Red. Onlangs zijn er drie nieuwe Robin varianten bijgekomen die mijn inziens de wereld van aas wederom op hun kop gaan zetten. Allereerst is er Robin Orange, een zoete pittige variant. Ten tweede is er Robin Gold, een sterke spicy variant met toevoeging van vitamines. De laatste versie is Robin Green. Een spicy  birdfood met aardse tonen. Nu is het maar afwachten tot de eerste fabrikanten deze nieuwe producten gaan verwerken in hun producten!
 


Nieuwe varianten op Robin Red met Robin Orange, Robin Green en Robin Gold van Haith's


En met Haith's sluiten we het eerste Random nieuws van de maand februari af. Volgende week nog meer nieuwe interessante producten! Tot dan!
 


De nieuwe Precision Range van Cotswold Rods op basis van exclusief gemaakte blanks van Century

 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.