Random nieuws februari 2014 (deel 3)

De maand februari is toch wel de maand van de Europese beurzen. Nu we net Carp Zwolle achter de rug hebben, is het aankomend weekend weer tijd voor een van de grootste karperbeurzen van Engeland en dat is The Big One.

Ook was vorige week de grootste karperbeurs van Italië en dat is Carp Italy. Nu was het eigenlijk mijn bedoeling om juist op Carp Italy in te gaan maar dat is bijna onmogelijk. The Big One staat voor de deur en dat betekent dat het nieuwtjes regent bij de minuut! We hebben de meest smeuïge nieuwtjes weer voor jullie op een rijtje gezet!
 


Zoals gezegd regent het momenteel nieuwtjes en zou ik dit nieuwsitem wel kunnen verdrievoudigen. Natuurlijk is dit niet de bedoeling en daarom zal ik de nieuwtjes de komende weken een beetje spreiden. Wat kunnen we deze editie in ieder geval dan verwachten? Allereerst staan we stil bij nieuwe producten van Solar Tackle en Nash Tackle. Daarnaast gaan we kijken naar de nieuwe werppijp van het Engelse MPE Tackle, bekijken we de allernieuwste rubberboten van Nederland en blikken we even terug naar een nieuw product van Monkey Climber Magazine. We gaan door met een gloednieuw merk op de Nederlandse markt genaamd Element Tackle en we behandelen de revolutionaire Trio Rex bigpit van Okuma. Het beste bewaren we natuurlijk voor het laatst en dat is een wel hele gave gadget van Brunton! Zoals net gezegd, heel veel leesplezier weer gewenst!
 


De nieuwe Nash Tackle Echosounder Bag
 

MPE Tackle Full Titanium Throwing Sticks

Het Engelse MPE Tackle staat vooral bekend om hun doordachte rodsupport materiaal. Hun buzzer bars en banksticks zijn allemaal uitgevoerd in titanium waardoor ze supersterk zijn. Ook zijn bijvoorbeeld de buzzer bars voorzien van een handig quicklock mechanisme waardoor het monteren en demonteren van je setup een peulenschilletje is. Een nieuw product wat er aan gaat komen van dit kwalitatief hoogstaande merk, zijn hun Full Titanium Throwing Sticks. Zoals de naam al zegt, zijn deze werppijpen geheel gemaakt uit het sterke maar lichtgewicht titanium waardoor ze nagenoeg onverwoestbaar zijn. Ze zullen als laatste uitgebracht worden in 2 versies. Wanneer er meer informatie is, dan horen jullie van mij!
 


Coming soon: MPE Tackle Full Titanium Throwing Sticks
 

Solar Bait Salty Sweet Particles

De aasrange van het Engelse Solar Tackle was eigenlijk al bovengemiddeld uitgebreid te noemen. De aasproducten hebben zich de afgelopen decennia al ruimschoots bewezen en het aantal grote vissen wat is gevallen voor legendarische boilies als de Club Mix, is onovertroffen. Toch mistte er nog wat in de range en dat waren kant-en-klare partikels. Nieuw is dan ook de Salty Sweet Particles range. 3 speciale en kant-en-klare partikelmixen welke voorzien zijn van de tevens nieuwe Solar Salty Sweet Enhancers. Er zijn 3 varianten te verkrijgen. De eerste mix betreft een 100% mix van bereide tijgernoten, de tweede variant een mix van hele en gecrushte tijgernoten en de derde mix een mix van chilly hemp, crushed tijgernoten en mais. De producten zijn als laatste PVA vriendelijk en wanneer je de deksel na gebruik steeds netjes dichtdraait, zelfs 2 jaar houdbaar! De potten bevatten meer dan 2 kilo aan mix en de adviesverkoopprijs bedraagt een 15 euro. Vanaf maart zullen ze verkrijgbaar zijn bij de betere hengelsportzaken.
 


De nieuwe Salty Sweet Particles range van Solar tackle
 

Nieuw in Nederland: Kolibri Rubberboten

Wie denkt aan rubberboten voor het karpervissen, zal al snel denken aan merken als Zodiac, Vortex of Pro Line. Alle drie de merken leveren natuurlijk topkwaliteit rubberboten maar daar zit ook een prijskaartje aan. Nieuw in Nederland zijn de rubberboten van Kolibri. Rubberboten van hoge kwaliteit en met een prijskaartje waar je van schrikt zo betaalbaar! Zo starten deze boten onder de 300 euro de stuk! Nu zullen er een paar van jullie denken dat je voor weinig geld ook weinig kan verwachten. Toch is het tegendeel waar. Kolibri is namelijk een merk uit Oekraïne en dat heeft een paar voordelen. Zo zijn zowel arbeids- als materiaalkosten daar veel schappelijker wat zich vertaald in een goedkopere boot. Kolibri geeft 3 jaar garantie op hun boten en met een Nederlandse verdeler/importeur zit het met service ook goed! Nieuwsgierig geworden? Check dan even hun site:  www.kolibri-boten.nl
 


De kwalitatief hoogwaardige rubberboten van Kolibri
 

Monkey Climber Hangers

We gaan even terug naar de afgelopen Carp Zwolle en dan specifiek naar de stand van het allerfijnste magazine van de Benelux. We hebben het natuurlijk over Monkey Climber Magazine. Zij hadden namelijk op hun stand wel hele gave hangers te koop die ik helemaal vergeten ben te vermelden in mijn vorige item. Bij deze dus revanche! Monkey Climber heeft namelijk in samenwerking met het bekende Matrix Innovations, hangers uitgebracht die er zeker mogen zijn! Het gaat hierbij om witte PFTE tonnetjes welke aan de voorkant zijn voorzien van het bekende Monkey logo. De body's zijn los te koop voor een 8,00 euro. Wil je een complete hanger afgebouwd met Matrix chain, line clip en bracklet, dan gaat dat je 22,00 euro kosten. Zeer cool spul Gio!
 


De Monkey Climber Hangers (Bron foto: Carp im Focus, Kay Synwoldt)
 

Nieuw in Nederland: Element Tackle

Sinds begin februari dit jaar zijn we weer een gloednieuw karpermerk rijker en dat is het Nederlandse Element Tackle! Martin Mulder, de eigenaar van Element Tackle, heeft een nobel streven al zeg ik zelf en dat is dat hij hoogwaardige en slimme producten wilt ontwikkelen met een 'groen' eco-vriendelijk karakter. Momenteel is de site online met ook een tal van producten. Zo verkopen ze al endtackle, kleding, diverse producten voor de zigvisserij en hardware.
 


Het speciale Shot & Hair Wire van Element Tackle
 

Element Tackle Pressa

De komende tijd wil ik een aantal van hun innovatieve producten met jullie bespreken maar we beginnen dit item al met de Pressa! De Pressa is namelijk een product naar mijn hart! De Pressa is een voerpers welke handgemaakt is uit hout, roestvaststaal en kunststof. Doordat ze handgemaakt zijn, zijn ze ook in een gelimiteerde oplage gemaakt en dat zijn er om precies te zijn, een kleine 235 stuks. De pressa is een kleine voerpers om (voorgeboorde) voersticks te persen uit een stickmix of grondvoer. Je stopt simpelweg wat stickmix in de pers, druk hem eens goed aan en haalt de pers eenvoudig uit elkaar. Je hebt nu een samengeperste voerstick die je zo over je onderlijn kan rijgen. Het product is te vergelijken met de Bagless Wonders van Carp-Tart. Deze limited edition voerpersen kosten een 16,00 euro en zijn te koop via: www.elementtackle.com
 


De exclusieve Pressa voerpersen van het Nederlandse Element Tackle
 

Okuma Trio Rex 60 FD

Ondanks dat er genoeg innovatie te melden is elk jaar op molengebied, gaat het vooral vaak om inwendige veranderingen of het gebruik van andere materialen als carbon en titanium. Molens worden van de buitenkant wellicht moderner maar zijn qua ontwerp nooit echt radicaal te noemen. Dat moet anders, moet Okuma gedacht hebben want hun jongste telg in de molenfamilie is de toch aardig radicale Trio Rex 60 FD! Dit werkpaard beschikt over 7 kogellagers, een speciaal Multi-Disc Japanese Oiled Felt slipsysteem, aluminium spoel voor 310 meter bij 0.35mm en een grote en verstevigde hoofdas en Bail Wire. Qua looks vallen vooral de futuristisch ogende molenhendel en  met EVA beklede knop op! Een rauw uiterlijk wat mij eigenlijk wel kan bekoren! De molen weegt slecht 614 gram en hij heeft een verkoopadviesprijs van een 180,00 euro! Een bijzondere verschijning!
 


De futuristische Tri Rex 60 FD van Okuma
 

Brunton Hydrogen Reactor

We sluiten dit Random nieuws af met een wel hele gave gadget van Brunton en dat is de Hydrogen Reactor. Anno 2014 zijn we steeds meer bezig aan de waterkant met onze telefoon, tablet, laptop of onderwatercamera en dat betekent dat we vaak stroom tekort komen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er steeds meer fabrikanten van powerpacks op de markt verschijnen. Het nadeel van zo'n powerpack is alleen dat deze niet onbeperkt mee gaat en dat vooral op de lange sessies er toch een moment bestaat dat je powerless bent. Een geweldige innovatie van Brunton is de Hydrogen Reactor. Een apparaat wat energie genereert door het combineren van waterstof en zuurstof! Het mooie van dit apparaat is, dat je hem gewoon dag en nacht kan gebruiken. Hij werkt op zogenaamde Hydrogen Cores welke wanneer leeg, gewoon te verwisselen zijn. 1 Hydrogen Core is overigens goed om 6x je iPhone op te laden. Ben jij dus die lege powerpack zat en ben je toe aan een stukje innovatie? Check dan zeker even de site van Brunton! De kosten voor de Hydrogen Reactor bedragen overigens een 125,00 euro. Een Hydrogen Core navulling kost 15,00 euro. Voor meer informatie, ga je naar: www.brunton.com. Als laatste wil ik Martijn bedanken voor de tip!
 


De revolutionaire Hydrogen Reactor van Brunton


En met deze gave gadget van Brunton, zijn we alweer aan het einde gekomen van dit derde nieuwsitem van februari. Volgende week zijn we terug met nog veel meer unieke producten. Tot dan!
 


Coming soon: Taska Tackle A-Type Indicator van aluminium

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.