Random nieuws januari 2013 (deel 2)

We zitten in de tweede week van januari en de meeste van ons zitten alweer in de schoolbanken of op het werk. Door de mildere temperaturen momenteel lonkt het voor velen van ons om het eens te gaan proberen aan de waterkant. Het is zowel op de dag als in de nacht niet erg koud te noemen en dat zijn toch hele gunstige omstandigheden voor deze tijd van het jaar! 
 


In het bomvolle Random nieuws van vandaag hebben we weer een aantal zeer gave producten bij elkaar verzameld voor jullie. Zo hebben we onder meer aandacht voor nieuwe vormen van aas van onder meer het Nederlandse Martin SB en het Engelse Five Star Baits. Daarnaast aandacht voor een innovatieve rodrest van het Franse Fun Fishing en we bekijken een nieuw uitgegeven product van vroeger genaamd de Cork Baller. Tevens hebben we aandacht voor bite indicators van onder andere Solar Tackle, Spro Strategy en Bespoke Bobbins. We sluiten af met niet alledaagse producten van Custom Reels UK, Nash Tackle,Meccanica Vadese, Leon Hoogendijk, het Slowaakse Jetfish en bier! Veel leesplezier gewenst!
 


Nieuw onderlijnmateriaal van Ultima met hun Flaccid
 

Five Star Baits Boilie Stix

Het afgelopen decennia zijn er al enorm veel alternatieven ontwikkeld op de ronde boilie. Van simpele dumbels, Carpballs Ziggers, Ace Baits Monkey Nuts, Sticks van Pro Line, Smiley's van Cobri Baits, Egg Boilies van GB Baits tot Grubs van JW Baits aan toe. Al deze aasjes hadden een ding gemeen en dat was dat ze door hun vorm dressuur doorbrekend moesten zijn. Toch hoeft alles niet zo ingewikkeld te zijn en is vissen met een stukje boilie ook heel doeltreffend en afwijkend van die feilloze ronde knikker. Nieuw van het Engelse Five Star Baits zijn Boilie Stix. Boilies in staafvorm die je zelf kan afsnijden op de gewenste lengte. Een simpel maar doeltreffend product. Natuurlijk zagen we dit principe al eerder bij onder andere Carpballs.uk, de Snowmen Pop-up Sticks van RRT Baits of de Aminol Hook-Sticks van Strategy Baits. Toch verkoopt FSB ze in hun eigen smaakjes en dat kan ook een verschil maken! Een niet heel innovatief maar wel doeltreffend product!
 


De Boilie Stix van Five Star Baits (FSB)
 

Fun Fishing Magnetic Butt Rest (MBR)

In het vorige nieuwsitem hadden we al even over de MQR adapter van het Franse Fun Fishing. Naast deze quick release hebben ze nog een nieuw product voor 2013 wat ik het vermelden waard vond en dat zijn de Magnetic Butt Rests (MBR). Deze MBR achtersteuntjes zijn bedoeld voor het vissen tegen obstakels. Je legt je hengel in 1 deel van dit achtersteuntje net als bij een Nash Butt Lock Rear Rest. Het achtersteuntje sluit je vervolgens af door middel van een magneetje. Je hengel is op deze manier ingesloten en kan niet meer naar links of rechts. Om ervoor te zorgen dat je hengel ook niet verticaal uit deze steuntjes worden getrokken, kun je deze backrests ook nog extra 'locken' met een speciale pin. Hierdoor is je achtersteuntje volledig gesloten. Het is even wennen maar deze steuntjes zorgen er wel voor dat je hengels niet meer zomaar uit de steunen worden getrokken!
 


De Magnetic Butt Rests van het Franse Fun Fishing
 

Cork Ballers

De karpervissers die er van het begin bij waren weten ongetwijfeld wat een Cork Baller is. Deze vissers zullen zich dan ook afvragen wat dit product in een nieuwsitem anno 2013 moet. De Cork Baller is dan ook een nostalgisch item wat 'vroeger' werd gebruikt voor het maken van pop-up's. Ondanks dat pop-up's tegenwoordig worden gemaakt van boiliedeeg met kurkpoeder, glas- of kunststof balletjes, zo werden vroeger pop-up's gemaakt door boiliedeeg om een kurken balletje te kneden en dan met een Cork Baller een prachtig ronde pop-up te maken. Deze tangen zorgen er dus enkel voor om ronde pop-up's te maken. Ondanks dat het aanbod aan pop-up's en kant-en-klare pop-up mixen tegenwoordig enorm is, is een Cork Baller niet echt meer nodig. Toch kwam ik op Facebook een bedrijfje tegen die ze nog verkocht! Ze verkopen zowel 14mm, 16mm als een universele versie! Mocht je geïnteresseerd zijn dan hoef je enkel op Cork Ballers te zoeken op Facebook en je vind ze!
 


Een Cork Baller anno 2013
 

Martin SB Crushies

Eigenlijk geldt voor de nieuwe Crushies van Martin SB hetzelfde verhaal als voor de Boilie Stix van Five Star Baits die we eerder in dit artikel al bespraken. Deze gecrushde boilies kunnen door hun vorm dressuurdoorbrekend werken wat simpelweg voor meer vis op de mat kan zorgen. Deze Crushies zijn gemaakt van de bekende boiliemixen van Martin SB en zijn verkrijgbaar in maarliefs 16 smaken. Bij deze Crushies zitten, ongeacht de grootte van de emmer/pot, ook een aantal boilies en een bijbehorende booster. Zo heb je een kant-en-klaar pakket voor deze wintermaanden. Gebroken boilies zijn allang geen geheim meer en werken prima. Met deze Crushies koop je dan ook een bekend concept wat het altijd goed doet. Het scheelt je enkel boilies breken!
 


De nieuwe Crushies van Martin SB
 

Solar Tackle Titanium Indicator System

Het was even wachten op de nieuwe hangers van Solar maar ze zijn er eindelijk! Ik heb het dan ook over het nieuwe Titanium Indicator System. Het Titanium Indicator System kan op diverse manieren worden gebruikt. Zo is de Titanium Arm op spanning te zetten net als het Quiverloc systeem maar kan je hem ook gebruiken als een gewone swinger arm. Daarnaast is dit indicator systeem ook prima in te zetten voor het vissen met slappe lijnen. Wat alles nog interessanter maakt is de enorme lijst aan extra accessoires. Zo zullen er ook geheel nieuwe line clips en indicator heads uit gaan komen. Het nieuwe Titanium Indicator System ziet er als laatste natuurlijk verdomd sexy uit! Solar neemt deze nieuwe range mee naar Carp Zwolle voor de officiele Nederlandse release. Naast dit super gave product zullen er ook in de bait range nog enkele producten uitkomen als Boilie Chops, de stickmixen die ontwikkeld zijn door Nick Helleur en hun nieuwe vloeibare additief genaamd Marine 17!
 


Het nieuwe Titanium Indicator System van Solar Tackle
 

Custom Reels Reel Knobs & Shifts

De heren van Custom Reels zijn druk. Enorm druk zelfs met het pimpen van oude molens! Sinds de opening van dit jonge Engelse bedrijfje gaat het enorm hard met ze en dat is niet heel erg gek te noemen. Hun customized molens zijn gewoon enorm mooie te noemen! Naast het ´wrappen´ van je molens, kunnen zij ook interne modificaties toepassen. Daarnaast kun je ook bij ze terecht voor losse handgemaakte onderdelen! Een voorbeeld zijn hun custom Reel Knobs en Shifts. Gave molenhendels gemaakt van hout of carbon. Daarnaast maken ze ook de adapters tussen hendel en arm, de zogenaamde Shift, voor je op maat en kleur. De wachttijd bij Custom Reels is lang. Ben je dus geïnteresseerd dan zou ik maar alvast een en ander met ze inplannen!
 


Carbon Reel Knobs van Custom Reels UK
 

Nash Ball Maker

Het vissen met voerballen is niet geheel nieuw. Sterker nog, het is juist iets heel ouds door voerballen te maken van grondvoer en zo een voerstek te creëren. Toch begint deze methode steeds populairder te worden. Dit komt mede doordat er steeds meer middelen op de markt komen waardoor deze methode van voeren alsmaar interessanter wordt. De eerste methode ooit om voerballen over een grote afstand te werpen was de Bait Sling van Carp 'R Us. Ray Dale Smith had met dit simpele item, wat je kon gebruiken in combinatie met een normale hengel, een methode uitgevonden om voerballen over een grotere afstand te werpen. Tegenwoordig zijn er legio merken die soortgelijke Bait Slings verkopen. Toch waren er maar weinig alternatieven om ook goede voerballen te maken! Daarom introduceert Nash Tackle voor 2013 de Ball Maker. Een speciale mal voor het maken van kogelronde voerballen. Naast dat je voerballen nu minder snel uit elkaar vallen, kun je er ook veel gerichter mee werpen! 
 


De Ball Maker van Nash Tackle
 

Strategy The Chain Hangers

Naast Solar Tackle kwam ook Spro Strategy onlangs met een nieuwe range aan hangers. Dit zijn de zogenaamde The Chain Hangers. Deze kitjes worden compleet geleverd met zowel bobbin, line clip, kettinkje als bracklet. Alle onderdelen zijn uitgevoerd in het zwart. De bobbin is verkrijgbaar in het wit, oranje, geel en zwart. Doordat er geen gebruik wordt gemaakt van roestvast staal of aluminium, zijn deze hangers licht te noemen. Hierdoor zijn ze dan ook prima geschikt voor het vissen met slappe lijnen. 
 


De nieuwe The Chain Hangers van Spro Strategy
 

Meccanica Vadese Sgancio Rapido spreidblok

Het Italiaanse Meccanica Vadese behoort tot de absolute top als het gaat om rodpods. Hun Nick rodpods zijn geliefd bij veel Europeanen en worden dan ook veel ingezet bij het vissen op de grote rivieren en meren. Naast deze rodpods verkoopt Meccanica Vadese nog meer producten. Een van deze producten is hun Sgancio Rapido spreidblok. Sgancio Rapido betekent in het Italiaans Quick Release en dat is precies wat dit spreidblok voor je landingsnet doet. Met een druk op de knop unlock je de spreid armen van je net. Het spreidblok is gemaakt van roestvast staal en aluminium. Ze worden hand vervaardigd in Italië en zijn gepatenteerd. Een zeer fraaie ontwerp wat hopelijk snel naar Nederland zal komen!
 


Het Sgandio Rapido Spreidblok van het Italiaanse Meccanica Vadese
 

Leon Hoogendijk Master Evo Pod

In de vorige nieuwitems konden we jullie al melden dat voor 2013 zowel het Franse Mack2 als Leon Hoogendijk verdeeld zullen gaan worden in Nederland door ESV Supplies. Dit betekent ook gelijk dat de Leon Hoogendijk rodpods nu ook eindelijk in Nederland verkrijgbaar zullen zijn! Het paradepaardje van Leon Hoogendijk is de zogenaamde Master Evo Pod die werd geïntroduceerd in 2012. Deze pod is van hoogstaand aluminium vervaardigd om het gewicht laag te houden. Alle schroefdelen zijn van roestvaststaal gemaakt en zijn gefabriceerd met CN techniek. De Master Evo Pod is enorm multifunctioneel en kan zowel sky high als normaal worden neergezet. Hij heeft een dubbele moederbalk voor extra stabiliteit en een 'Speed Lock' systeem voor het snel instellen van alle onderdelen. De rodpod wordt met luxe transporttas geleverd.
 


De Master Evo Pod van Leon Hoogendijk
 

Jetfish Voerballen Maker

We hadden het net al over Bait Slings en voerballen makers en daar gaan we gewoon over door! Tezamen met Nash komt ook het Slowaakse Jetfish namelijk met een heuse voerballen maker op de markt die er net even ingewikkelder uitziet! Nee, onderstaand product is geen martelwerktuig voor je schoonmoeder! Dit enorme gecompliceerd ding is namelijk ook voor het vervaardigen van voerballen! Zoals ik al stelde zijn er van diverse merken Bait Slings voorhanden. Toch is een goede voerbal essentieel voor verre en accurate worpen. Daarom dat er ook producten bestaan om goede voerballen te maken als de voerballen tang van het Franse Multi Carp Products, de 2013 Ball Maker van Nash Tackle of de tip van de sneeuwballen maker uit het laatste Random nieuws van 2012! De voerballen maker van Jetfish is wat groter en ligt net wat minder lekker in de hand. Daarentegen maak je er enorm harde voerballen van. Kijk alleen uit dat je er niemand mee voor zijn kop schiet! Ik ben bang dat het dan verzekeringswerk gaat worden!
 


De voerballen maker van Jetfish
 

Carpdrinks, hot or not!

We zien steeds vaker etikettendranken in het karperwereldje verschijnen. Vooral voor beurzen en/of promotie zijn energy drinks voorzien van etiket met merknaam enorm populair. Zo zagen we zowel bij het Duitse Noble Carp als bij het Duitse Imperial Fishing dit soort producten verschijnen. Toch zijn dit soort stunts niet alleen Duits. Ook het Nederlandse aasbedrijf MTC deelde de afgelopen beurzen speciale MTC energy drink uit. Noble Carp maakte het nog gekker en verkoopt zelfs Noble Carp bier. Ook zagen we op de afgelopen Italiaanse visbeurs Fierra di Ferrara dat er karperbier werd verkocht. Onlangs zijn ook de Worms Up Energy Drinks uitgekomen van Imperial Fishing om hun nieuwe aaslijn genaamd Worms Up te versterken. Carpdrinks zien we steeds vaker. Van energie opwekkende limonade tot puur gerstenat. Het heeft allang niets meer te maken met karpervissen. Wel kan het enorm verkoelend werken om na een lange beursdag naar de stand van 1 van  bovenstaande merken te gaan.Wellicht ligt er nog een koude rakker op je te wachten!
 


Worms Up Energy Drink van Imperial Fishing en karperbier tijdens Fierra di Ferrara


En met de carpdrinks ben ik aan het einde gekomen van dit tweede nieuwsitem van het jaar. Volgende week meer bijzonder productnieuws uit binnen- en buitenland! Stay tuned on CarpFeeling.com!
 


De nieuwe Black Heads en Carbon Football Bobbins van het Engelse Bespoke Bobbins


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.