Random nieuws januari 2013 (deel 3)

Voor het Random nieuws zijn we dagelijks opzoek naar de laatste product nieuwtjes uit karperland. Doordat er enorm veel karper gerelateerde merken in de wereld zijn, komen er dagelijks producten uit. Wij maken uit al deze nieuwe producten een selectie van de meest bijzondere, ludieke of innovatieve producten. Ook in dit Random nieuws hebben we weer een aantal speciale nieuwe producten voor jullie verzameld. 
 


Zo hebben in deze editie aandacht voor onder andere de nieuwe F.B.I. Hangers van het Franse Fun Fishing, de speciale service van het Engelse Stickycarp Hooks, Speciale hookbaits van het Hongaarse Haldorado, kwalitatieve hengelsteunen van het Italiaanse Meccanica Vadese en nieuwe hangers van het Franse Prowess. Daarnaast aandacht voor ESGF, Smart-Indicators, Powapal, Avid Carp, Nikon, Kudos Tackle en Mika Products. We sluiten af met kleding van het Engelse Phat Fish Clothing.Veel leesplezier gewenst!
 


Nieuwe rvs banksticks van het Nederlandse ESGF
 

Fun Fishing F.B.I. Hanger

Het was april 2012 dat we hier op CarpFeeling voor het eerst schreven over het Franse Fun Fishing. Het product wat centraal stond in dit artikel was de Futuristic Bite Indicator ( F.B.I.) Een gepatenteerde swinger met enkele leuke feautures als een quick release bracklet, demontabel gewichtje, illuminated door middel van een kabeltje en voorzien van een magnetische line clip. Nieuw voor 2013 is de F.B.I. Hanger. De head van deze hanger is identiek aan die van de swinger. Deze head is voorzien van een magnetische line clip en is verkrijgbaar in 6 kleuren. Bij de heads zitten zowel chains als een bracklet bijgeleverd. Deze zijn allen van roestvast staal en gefabriceerd in Frankrijk zelf. De chain is 23 centimeter lang. Optioneel is een korte chain van 13 centimeter. 
 


De nieuwe 2013 F.B.I. Hangers van het Franse Fun Fishing
 

Hand sharpened hooks by Stickycarp Hooks

Al decennia lang is bekend dat een scherpe haak de kans op een aanbeet enorm vergroot. Daarom ook dat er op de markt enorm veel tools te koop zijn om je haken scherp te houden. Denk hierbij aan speciale vergroot glaasjes, hakenvijltjes en slijpsteentjes. Nu is het zo dat onze Engelse vrienden hier nog wat verder in gaan en veel meer de nadruk leggen op scherpe haken. Dave Troost attendeerde mij zo op het Engelse bedrijfje Stickycarp Hooks. Een bedrijfje wat handgeveilde haakjes verkoopt! Ze kunnen alle haakjes vlijmscherp maken maar hebben voorkeur voor Drennan haken. De prijs voor een pakje haakjes verdubbeld wel. Daarentegen wordt elke haak met de hand bijgevijld tot ultieme scherpte, worden de punten voorzien van een protective Solution coating (van JAG Products) en wordt elke haak daarna apart verpakt waardoor hij altijd in topconditie bij je aankomt. Het is wellicht wat vergezocht maar voor de perfectionisten onder ons interessant te noemen!
 


Hand geveilde haken van Stickycarp Hooks
 

Smart-Indicators Delkim Replace Badges for Wheels

Delkims zijn piepers die je vaak voor een lange tijd hebt. Zo ken ik een aantal van mijn vrienden die al een dikke 10 jaar met deze beetverklikkers doen. Het is dan ook niet voor niets dan Delkim zoveel naam en faam heeft. Toch kan het gebeuren dat op den duur door slijtage de symbolen op de draaiknoppen wat vaag worden en uiteindelijk niet meer leesbaar zijn. Daarom dat sinds kort via Smart-Indicators de zogenaamde Delkim Replace Badges for Wheels verkrijgbaar zijn. Het gaat hierbij om stickers die je op de draaiknoppen kan plakken. Zowel de S (sensitivity) T (tone) als V (volume) zijn aanwezig zodat je gelijk alle drie de knoppen kan 'verversen'. Deze Replace Badges zijn verkrijgbaar voor de meeste type Delkims als de RX, EV en TXI Delkims. De kosten liggen op een kleine 2 euro per pieper!
 


Delkim Replace Badges for wheels by Smart-Indicators
 

Haldorado Carp Bonbons

Op de markt bestaan verschillende soorten hookbaits welke voorzien zijn van meerdere attractieve laagjes. Denk aan de Tridimensional Hookbaits van Martin SB of de handvervaardige Magic Plus boilies van BDS Baits.  Nieuw van het Hongaarse Haldorado zijn hun zogenaamde Carp Bonbons. Deze hookbaits zijn voorzien van een extra attraktieve laag van mini pellets, zaden en gedroogde bessen. Ze zijn daarna nog rijk voorzien van een dosis flavour. De oplostijd van de buitenmantel is een 60 minuten. Binnen deze 60 minuten wordt constant attraktieve deeltjes verspreid vanaf de hookbait. Deze Carp Bonbons zijn verkrijgbaar in 4 smaken. De eerste is Green Pepper. Een pittige boilie voorzien van spicy micro pellets. De tweede smaak is Black Squid. Een vismeelboilie voorzien van micro vismeelpellets. De derde smaak is Wild Plum & Chocolate. Een op smaak gebrachte zoete boilie voorzien van zaden en mini pellets en de vierde smaak is Chocolate & Orange-Choco. Een mierzoete boilie voorzien van de zaden en gecrunchte pellets. Deze aasjes kunnen regelrecht bonbons worden genoemd!
 


Carp Bonbons van het Hongaarse Haldorado
 

Prowess Kevlar Hangers

Naast de Carbon StylPod die we in het vorige nieuwsitem bespraken, komt het Franse Prowess ook met een nieuwe range aan hangers en swingers. Deze nieuwe hangers zijn de Kevlar Hangers. Een nieuw futuristisch ontworpen body met magnetische line clip, een chain van kevlar en een quick release bracklet. De bodies zijn verkrijgbaar in 6 kleuren waaronder zwart en camou. De swingers in deze range beschikken in plaats van over een kevlar chain over een swinger arm van metaal. De prijzen voor deze nieuwe hangers en swingers beginnen bij een 10 euro de stuk.
 


De nieuwe Kevlar Hangers van Prowess
 

Powapal Powerpack

Ik heb zo het flauwe vermoeden dat 2013 het jaar gaat worden van de stroomdragers. We nemen tegenwoordig steeds meer stroom verslindende apparaten mee naar de waterkant en die willen we natuurlijk wel operationeel houden! In vorige items hier op Carpfeeling zagen we zo al powerpacks en mobiele accu's voor telefoons van onder andere House of Carp, Bivvy Supplies, GF Powerbank en Rolson. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook powerpacks te koop van Bivvy Black Supplies UK en Powapal. Powapal is een Engels bedrijfje wat accupacks maakt voor zowel vissers als kampeerders. Het gaat om 12v powerpacks met een gewicht van 2.5 kilo. Deze powerpacks zijn goed voor 200 maal je telefoon opladen! De kosten liggen op een 75 euro de stuk. Voor meer informatie kijk je op: www.powapal.co.uk
 


Een Powerpack van Powapal
 

Meccanica Vadese Nick' Etto

Het is niet altijd nodig om gelijk een enorme rodpod te kopen wanneer je gaat vissen op grote meren en rivieren. Tegenwoordig zijn er tal van oplossingen waardoor je centjes kan besparen. Denk aan een Daiwa Infinity Roving Pod of de Amiaud Peche Double-Stick Range. Ook de Nick' Etto is een optie. Deze steunen zijn in hoogte verstelbaar, voorzien van een vaste dubbele stabilizer en de geïntegreerde buzzer bar is tevens in hoogte verstelbaar. Het Nick' Etto concept won in 2010 de prijs voor het meest innovatieve product op Carp Italy. Momenteel zien we dat Meccanica Vadese steeds meer terrein veroverd en naar Nederlandse bodem komt. Dit komt mede door de samenwerking met het tevens Italiaanse Carp-Zone die de producten zal gaan verkopen onder de naam Carping Essentials. Markerworld zal het verkooppunt voor Nederland worden voor de Carping Essentials producten. 
 


Het Nick' Etto Concept van Meccanica Vadese
 

Nieuwe producten Kudos Tackle

Het Engelse Kudos Tackle blijft maar doorgaan met het ontwerpen en fabriceren van nieuwe hangers en swingers. Ook zijn ze volop bezig met de ontwikkeling van hun 3K rodsupport range waaronder een heus satelite system ( monkey climbers) Onlangs is een foto online gekomen van de eerste Monkey Heads. Heads gemaakt van acryl met geleiders van roestvaststaal. Het is nog even wachten op het totale Satelite System maar het belooft wat! Daarnaast is er ook een nieuw 3K product uitgekomen en dat zijn Carbon Collars. Ideale bracklets die je over je bankstick heen monteert maar dan nu van carbon. Chique spul alweer! 
 


Monkey Heads en 3K Carbon Collars van Kudos Tackle
 

Avid Carp Bag Stems

En dan weer wat aandacht voor Engelse vindingrijkheid en dat doen we met de nieuwe Bag Stems van Avid Carp. Deze inserts voor inline lood zijn voorgeprepareerd met een stalen verbinding waarbij je aan de bovenkant een lus hebt en aan de onderkant een rig ring. Ze zijn oorspronkelijk bedoeld voor vissers die graag hun PVA bags vooraf knopen en snel van montage willen wisselen wanneer runs zich opvolgen. Met deze Bag Stems gaat dat prima! Je knoopt vooraf je PVA bag met daarin je rigje en je monteert je rigje door middel van een quicklink aan de rig ring van je Bag Stem. Het enigste wat je nog hoeft te doen is een inline loodje te schuiven over de Bag Stem en de lus aan de bovenkant van de Bag Stem te monteren aan je leader en/of hoofdlijn. Een simpel maar doeltreffend product!
 


De nieuwe Bag Stems van Avid Carp
 

Phat Fish Clothing

Je zou bijna denken dat we ziek zijn als we niet weer een 'nieuw' kledingmerk zouden introduceren. Deze keer aandacht voor de kleding van het Engelse Phat Fish Clothing. In het assortiment van Phat Fish kun je onder andere hoodies, T-shirts, polo's en de nodige headwear vinden. De prints van de kleding varieren van enkel hun logo in het klein tot herkenbare tekeningen in een enkele kleur. Alle designs zijn door hun zelf ontworpen. Daarnaast is hun doel om unieke, kwalitatieve kleding te verkopen tegen een eerlijke prijs. Natuurlijk is dit niet echt een heel uniek doel aangezien elk bedrijf dat claimt. Desondanks ziet de kleding van Phat Fish er niet verkeerd uit. Leuk! Voor meer informatie surf je naar: www.phatfishclothing.co.uk
 


 

Nikon Coolpix AW100 Camo

De gemiddelde karpervisser is naast visser ook natuurfotograaf. Niet dat hij het beroep als een proffesional beoefent maar meer als een amateur die graag gave platen schiet van de natuur. Tegenwoordig zien we steeds meer (onderwater)camera's en fototoestellen aan de waterkant. Er wordt heel wat af gefilmd en gefotografeerd! Vooral Canon Eos en Nikon D spiegelreflex camera's zijn enorm populair. Niet gek ook aangezien we het hier over een stukje kwaliteit hebben! Toch heeft niet iedereen zomaar minimaal 500 euro op de plank liggen voor een camera. Een interessant alternatief is een Nikon Coolpix AW100 Camo. Een 16 megapixel digitale camera met 28mm groothoeklens, 5x optische zoom en 4x digitale zoom. Daarnaast is hij schokbestendig tot 1.5 meter,  vriesbestendig tot -10, voorzien van GPS en tot 10 meter waterdicht! Zo kan je ook onderwater fotograferen of filmen in HD! Als laatste is hij gehuld in camouflage kleur. Uiteraard is hij er ook in andere kleuren als zwart. De prijs ligt op een 200 euro maar met goed zoeken vind je hem vast goedkoper!
 


De Nikon Coolpix AW100 Camo


En met de Nikon camera sluit ik dit derde Random nieuws van Januari af. Volgende week nieuws uit onder andere Roemenie, Duitsland, Zuid-Afrika en Kroatie! Stay tuned on CarpFeeling.com!
 


Auteur: Tim van Zanten

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.