Random nieuws januari 2013 (deel 5)

Het is eigenlijk een zeldzaamheid dat er 5 nieuwsitems in een maand zitten. In 2012 is het maar enkele keren voorgekomen. Toch regent het momenteel nieuwtjes en dat is natuurlijk ook niet gek met het Engelse Brentwood achter de rug, Carp Zwolle voor de deur en Carp Square België in het verschiet! In dit 5e nieuwsitem van januari hebben we weer enkele leuke nieuwtjes voor jullie bij elkaar verzameld en die wilden we jullie natuurlijk niet onthouden!
 


In dit Random nieuws hebben we onder andere aandacht voor enkele camera statieven van het Engelse Johnson Ross, de nieuwe endtackle range van het Duitse Finkelde en gave bobbins van Colin David Palmer van Reaper Baitboats & Tackle. Daarnaast aandacht voor hangers van het Duitse Black Label Baits en de nieuwe kledinglijn van Spiegel Magazine. Verder hebben we aandacht voor Taska Tackle, Bank Bug, Discharge, Ehmanns Fishing, Visvinder Oost en Black Widow Baits. We sluiten af met een handig lampje wat we zagen bij Karpercommissie Almere. Veel leesplezier toegewenst!
 


Full Illuminated ATTs beetverklikkers speciaal gemaakt voor de Brentwood 2013 show
 

Johnson Ross Shutter Releases

Velen van ons prefereren om alleen te vissen. Dit kan met de materialen van tegenwoordig dan ook prima. Het nare is alleen dat je zal zien dat je net je PB op de kant hebt liggen en er op dat moment geen mens in de verte te bekennen is voor een foto. Als dan je vismaten ook nog eens niet komen opdraven dan wordt de kans op een vette man-vis foto toch wel klein. Daarom dat tegenwoordig de meeste vissers wel een camera met statief en zelf- of draadontspanner hebben. Nieuw van Johnson Ross Tackle zijn hun Shutter Releases. Speciale bracklets voor je camera waarop een extra adapter zit waar je een ontspanner op kan aansluiten. Ze leveren ze voor verschillende type camera's. Van spiegelreflex tot compact. Natuurlijk hebben de echte camera freaks gewoon een goede draadontspanner met statief. Deze shutter Releases zijn dan ook meer voor de vissers onder ons die geen draadontspanner op hun camera hebben. De ontspanner op deze Shutter Releases werkt namelijk gewoon op lucht. Je drukt op het pompje en het knopje van je camera wordt ingedrukt. Mocht je Johnson Ross overigens te ver vind rijden, kijk dan eens bij de Karperbootshop van Arjan Verkoelen! Hij verkoopt ze ook!
 


De Shutter Releases van Johnson Ross Tackle
 

Finkelde Zero Compromise Range

Het nog relatief jonge Duitse bedrijf Finkelde van de gelijknamige topvisser Christian Finkelde begon ooit met de verkoop van aas. Niet lang daarna kwamen er custom build hengels en een schepnet bij. Voor 2013 staan er een aantal nieuwe producten op stapel. Zo komen er CF1 mini pop-up's en Power Geldips bij. Daarnaast komt er ook een geheel nieuwe endtackle range met daarin Sinkaz (Tungsten weights), hoofdlijn, leadermateriaal en onderlijnmateriaal. Qua lijnen kan er zowel gekozen worden voor mono, braided als fluorocarbon. Naast deze endtackle zullen er ook Carbon Effect banksticks (a la Solar Tackle) en Isotope Indicators aan gaan komen. Wordt vervolgd!
 


Finkelde Chod Link
 

Colin David Palmer Bobbins for Reaper Baitboats & Tackle

Hier op CarpFeeling zijn we gek op gave tarty spulletjes. Daarom dat we sinds de start al de gaafste merken en de mooiste producten regelmatig in het zonnetje zetten. We hebben er weer eentje gevonden en dat zijn de hangers, swingers en rollerwheels van Colin David Palmer. David maakt speciaal voor het merk Reaper Baitboats & Tackle prachtige producten van acryl. Qua producten kun je een beetje denken aan de producten die een Kudos Tackle ook maakt. Denk aan bobbins in alle kleuren en maten die je maar kan bedenken, zijn eigen versie van de Stow bobbin, rollerwheels, unieke bracklet en chains en zelfs Illuminated Neville Conversions. Ook de bobbins in Matrix Neo Bobbin style zijn erg gaaf! Kijk even op Facebook voor enkele voorbeelden. De mogelijkheden zijn eindeloos!
 


Bobbins en Rollerwheels van Colin David Palmer voor Reaper Baitboats & Tackle
 

Spiegel Magazine Clothing

Op Carp Zwolle 2013 zal de release plaatsvinden van een heuse kledinglijn van Spiegel Magazine. In de range zitten twee hoodies met de slogans 'Carp fear us' en 'Bite me'. De 'Carp fear us' hoodie is in het bruin en de 'Bite me' hoodie in het groen. Uiteraard zijn beide hoodies verkrijgbaar vanaf maatje S tot maatje XXL. De prijs voor een hoodie ligt op een kleine 30 euro de stuk. De hoodies zullen zowel verkocht worden op Carp Zwolle als via hun website www.spiegelmagazine.nl. Leuke kleding weer!
 


De groene 'Bite me' hoodie van Spiegel Magazine
 

Johnson Ross Camera Cleaning Kit

Zoals hierboven al besproken nemen we steeds vaker dure camera apparatuur mee naar de waterkant. We willen niet enkel meer de vis vastleggen op foto maar ook de natuur erom heen. Nu gaan elektrische apparatuur en zand, modder en water niet echt goed samen. Wil je ervoor zorgen dat hierdoor de levensduur van je camera niet enorm wordt verkort, dan dien je je camera schoon te houden van vuil. Nieuw is de Camera Cleaning Kit van het Engelse Johnson Ross Tackle. Een 6 in 1 cleaning kit die bestaat uit wattenstaafjes, borsteltjes, een blaaspompje, lenzendoekje en vloeistof. De kosten voor een kitje bedragen rond de 12 euro. Een essentieel item voor een lange levenduur!
 


Camera Cleaning Kit
 

Bank Bug Advanced Range Clothing

Het opkomende merk Bank Bug levert  hele handige opbergmogelijkheden voor je imitatie maïsjes. Daarnaast zijn ze hun range aan het uitbreiden met nog meer leuke producten zoals bijvoorbeeld hun Clothing Range. In deze range zitten producten als hoodies, shirts, polo's, mutsen en een heuse sjaal. Voordat de kleding op de markt is gebracht, zijn ze uitgebreid getest. Zo hebben ze bij de test gekeken hoe de kleding zich hield bij intensief gebruik. Volgens Bank Bug zal de kleding zelfs na 100 keer wassen nog goed eruit zien. Een stukje kwaliteit dus! Het nadeel dan wel weer is dat een hoodie ook een kleine 50 euro kost. Een hoop centjes voor een trui! Duurzaam is deze kleding dan weer wel!
 


De Advanced Scarf (sjaal) van Bank Bug
 

Black Label Baits 'Catch or Die' Hanger

Het Duitse Black Label Baits, een aasfabrikant,  is niet heel erg bekend in Nederland. Ze hebben een paar keer op Carp Zwolle gestaan en hun producten werden ooit verkocht bij BFP. Daarna hebben we weinig meer van ze vernomen. Jammer want hun producten waren toch wel uniek te noemen! Nieuw voor 2013 is hun 'Catch or Die' hanger. Een zwarte bobbin met Black Label Baits logo en voorzien van een line clip en drie gewichtjes van roestvaststaal. Ze worden verder voorzien van een rvs chain en plastic hockey's. De kosten per hanger bedraagt een 20 euro. Deze hangers zijn misschien extravagant te noemen tenzij je fan bent van piraten. Misschien dat ze je wel willen helpen bij het 'slachten' op jouw water! Ze koopt ze via www.carpbrothers.com
 


De 'Catch or Die' hangers van Black Label Baits
 

Nieuwe Pastes Discharge Baits

Het was halverwege oktober 2012 dat we al even een spyshot lieten zien van de nieuwe Paste range van het Engelse Discharge. Onlangs is deze nieuwe range gereleased en zijn er vanaf heden zowel zinkende als drijvende Pastes te koop in alle Discharge smaken. Een drijvende Paste is ideaal om een zacht pop-up'je van te kneden. Ook onder de pen zou dit, wanneer je je aasje goed uitbalanceerd, een leuk alternatief zijn. Tevens kan je door een dun laagje om je bottom bait te kneden, je haakaasje iets lichter maken. Een zinkende paste kan je gebruiken om je haakaas een attractief laagje te geven. Vooral in dit jaargetijde zou dit net die ene karper over de streep kunnen trekken. Discharge is aanwezig op Carp Zwolle. Neem eens een kijkje bij hun producten!
 


De nieuwe paste range van Discharge Baits
 

Ehmanns Fishing Hotspot Windbreaker

Wind kan er soms voor zorgen dat het aan de waterkant toch verdomd koud kan zijn. Vooral een gure zijwind zorgt ervoor dat de gevoelstemperatuur laag wordt. Daarom dat sommige vissers ook graag een brolly, visparaplu of zeiltje meenemen om uit de wind te zitten. Een nieuw product van het Duitse Ehmanns Fishing is hun Hotspot Windbreaker. Een handig zeiltje met stormpaal en tentharingen die je kan spannen vanaf je bivvy. Hij kost een 50 euro, is universeel te gebruiken met alle tenten en wordt geleverd met een robuuste draagtas. Deze Windbreaker is tevens erg handig als je uit de wind wilt koken!
 


De Hotspot Windbreaker van Ehmanns Fishing
 

Visvinder Oost Onderwatercamera's

Visvinder Oost is het adres voor het kopen van je Navigator, Maverick, Anatec of Carplounge voerboot. Niet alleen voor de aanschaf van een voerboot maar ook voor de reparatie, onderhoud en inbouw van dieptemeters, GPS en zelfs onderwatercamera's. Naast deze producten verkopen ze ook diverse accessoires voor je rubberboot, Dr. Depth, powerpacks voor je telefoon of tablet en een assortiment aan onderwatercamera's. Onderwatercamera's zijn momenteel natuurlijk een hot item! We zien steeds meer onderwaterbeelden op Youtube en karperfilmpjes.nl verschijnen wat mede te maken heeft met het feit dat er steeds meer onderwatercamera's op de markt komen. Denk alleen al aan de HeroGo Pro camera's die rapjes over de toonbank gaan! Het assortiment aan onderwatercamera's is onlangs bij Visvinder Oost behoorlijk uitgebreid! Van speciale camera's met lier die je op een voerboot kan laten monteren tot stand-alone units om je stek eens haarfijn onderwater te bekijken. Ben je nog opzoek naar een camera'? Kijk eens op hun site voor de mogelijkheden!
 


Onderwatercamera met lier voor je voerboot
 

Black Widow Baits Wondspray

De aasfabrikant Black Widow Baits zal niet iedereen bekend in de oren klinken. Dit Nederlandse aasbedrijf heeft toch een hele aardige range aan producten waaronder boilies, pellets, partikels, amino boosters en meer. Tevens verkopen zij een desinfectiemiddel die onder de simpele naam 'Wondspray' wordt verkocht. Soms moeten we de zaken ook niet moeilijker maken dan dat ze al zijn niet! Deze Wondspray is voor het desinfecteren van mondwondjes bij onze vriend de karper net als bijvoorbeeld een Kryston Klin-ik. Deze Wondspray is gemaakt op basis van geconcentreerd Propolis extract. Een 100% natuurproduct gemaakt door bijen. Propolis werd vroeger in Engeland al gebruikt als desinfecteerder voordat Kryston met zijn Klin-ik kwam. Propolis en Bonjela waren toen de middelen. Propolis heeft het voordeel dat het een sterke anti-bacteriele en anti-schimmel werking heeft. Daarnaast spoelt je het niet zomaar af. Een zeer effectief product! Black Widow Baits zal overigens zijn opwachting maken op Carp Zwolle 2013!
 


Wondspray van Black Widow Baits op basis van Propolis
 

Karpercommissie Almere Mini Sensor Alarm (Jos Holla)

Als we ergens een interessant product zien dan maken we daar natuurlijk melding van! Zo zagen we een interessante tip op de site van Karpercommissie Almere waarin Jos Holla schrijft over een handige Mini Sensor Alarm die ongewenste bezoekers aan je bivvy wegjaagt. Dit simpele apparaatje werkt op een 9 volt batterij en beschikt over een heuse bewegingssensor. Zodra er iemand  in het bereik van de sensor stapt, begint het alarm te loeien. Nu zijn er op de markt natuurlijk zat alternatieven voor dit Mini Sensor Alarm. Toch kost deze versie slechts een 10 euro! Jos kocht hem bij Telemere in Almere maar hij zal vast ook bij jouw in de bouwmarkt verkrijgbaar zijn. Voor deze tip van Jos Holla Surf je naar: www.hsvog.nl
 


De Mini Sensor Alarm


En met de Mini Sensor Alarm zijn we aan het einde gekomen van dit nieuwsitem. Volgende maand meer nieuws uit binnen- en buitenland. Veel plezier allemaal op Carp Zwolle!
 


Taska Tackle 2rod Snag Buzzbars


 

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.