Random nieuws januari 2014 (deel 1)

Bij deze wil ik jullie het allerbeste wensen. Dat 2014 maar een visrijk, productief maar vooral gezond jaar mag gaan worden met velen prachtige momenten. Ik ben de feestdagen in ieder geval weer goed doorgekomen en heb weer zin in een nieuw jaar vol met prachtige, innovatieve en ludieke producten. Veel leesplezier gewenst bij dit eerste Random nieuws van 2014!
 


In dit eerste nieuwsitem, staan we stil bij een 2e product in de gelimiteerde 4th Rod aasserie van het Engelse Solar Tackle. Daarnaast behandelen we de nieuwe 2014 SMW Alarms van het Franse Prologic. Verder behandelen we 2 nieuwe 2014 producten van het Duitse Cormoran en kijken we naar de nieuwe exclusieve Bait Tool serie van het Engelse Reaper Custom Tackle. We sluiten af met de gloednieuwe Nanotec GT2 voerboot. Veel leesplezier gewenst!
 


Vanaf 1 maart verkrijgbaar in Nederland: CarpLines
 

Solar Tackle 4th Rod Wafters Limited Edition

In het 2e Random nieuws van december haalden we deze exclusieve range al even aan. De 4th Rod range van Solar Tackle omvat enkele gelimiteerde producten die eenmalig op de markt komen. In de vorige editie waren dit pop-ups maar onlangs zijn hier ook wafters bijgekomen. Het betreft potjes met daarin wafters in 11mm en 14mm. In deze overvolle potjes, zit niet, zoals gebruikelijk is bij Solar Pop-ups en wafters, een Pot Shot bijgeleverd. De wafters zijn namelijk vanaf de productie al pre-soaked. Deze speciale aasjes zijn verkrijgbaar in 9 verschillende smaken waaronder de Solar klassiekers als Clubmix, The Secret en Top Banana. De prijs per potje is slechts 6,95 euro. Interessante aasjes voor de wat koudere tijden!
 


De 4th Rod Special Wafters welke verkocht worden in gelimiteerde oplage
 

Prologic SMW Alarms

We hebben de afgelopen nieuwsitems al enorm veel 2014 producten voorbij laten komen van het Franse Prologic. De hekkensluiter van deze reeks, is de nieuwe SMW Alarm. De SMW Alarm is een compacte beetmelder welke voorzien is van geïntegreerde snag ears. Deze snag ears zijn aan de bovenkant voorzien van een led. De linker led gloeit op wanneer er lijn wordt genomen. De rechtse led gloeit op wanneer er een terugzakker wordt geregistreerd. De SMW Alarm is voorzien van een 4 magnet rollerwheel welke wordt verlicht door middel van 2 ledjes. Dit principe werkt net als bij de IW versie van de ATTs. Aan de voorkant van de beetmelder, zijn 2 knoppen te vinden voor toon en volume. De volumeknop is tevens de aan en uit knop. De beetmelder werkt op 3 simpele AAA batterijtjes en is als laatste 100% waterdicht! De prijs per stuk bedraagt rond de 25 euro.
 


De nieuwe SMW Alarms van het Franse Prologic
 

Fishfun Nanotec GT2 Baitboat

In navolging van de Nanotec voerboot, kunnen we zeer binnenkort de opvolger verwachten en dat is de gloednieuwe Nanotec GT2. De GT2 kenmerkt zich door het gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen als gelagerde servo's. Graupner aandrijving en siliconen bekabeling. Daarnaast is deze boot voorzien van 2 voerkleppen gemaakt van roestvaststaal, hook-release, geïntegreerde antenne's en led-verlichting rondom inclusief 4 high-power verstralers. De aandrijving bestaat uit 2 highspeed motoren die zonder moeite door het meest hardnekkige wier komen. Deze motoren worden voorzien van stroom door 2 accu's (Lithium Ion en Lipo accu's zijn tegen meerprijs te verkrijgen). Als laatste worden bij de boot diverse accessoires geleverd als regenhoes voor handzender, draagtas, acculaders en smeervet. Qua kleur is hij te verkrijgen in zowel hoogglans zwart als Digital Camo. De Nanotec GT2 zal zijn opwachting maken aankomende Carp Zwolle!
 


De nieuwe Nanotec GT2 Baitboat van Fishfun
 

Cormoran Pro Carp Flex-Hanger

Ook het Duitse Cormoran heeft voor 2014 weer een aantal nieuwe producten geïntroduceerd die mij inziens zeker de moeite waard zijn. De komende nieuwsitems zullen we een aantal van deze producten behandelen. We beginnen dit Random nieuws met de nieuwe Pro Carp Flex-Hangers. Deze nieuwe hangers bestaan uit 15 grams bobbins van nagenoeg onverwoestbaar kunststof waar in het midden een isotope geplaatst kan worden. De bobbins zijn verkrijgbaar in 5 kleuren te weten, rood, blauw, groen, geel en transparant. De lijnclip die er standaard bij zit, is er eentje in de bekende 'Matrix' stijl en is van roestvaststaal. Bij deze hanger wordt als laatste ook een cord en kunststof hockey bijgeleverd.
 


De nieuwe Pro Carp Flex-Hangers van het Duitse Cormoran
 

Cormoran Skin Line Stripper

Tevens nieuw voor 2014, is de nieuwe Skin Line Stripper van Cormoran. Een handige tool welke op 2 manieren gebruikt kan worden. Aan de ene kant is een zogenaamde puller te vinden om knopen, van bijvoorbeeld een lus, goed aan te trekken. Aan de andere kant is de bekende line stripper te vinden om de buitenmantel van je gecoate onderlijnmateriaal te verwijderen. Eerlijk is eerlijk, deze tool is niet heel innovatief te noemen. Vorig jaar was het nog het Franse Prowess die hun soortgelijke Elitech Skinline Stripper op de markt bracht. Toch komen dit soort tools altijd van pas! Deze versie van Cormoran is gemaakt van aluminium en is goud geanodiseerd. Mocht je dat goud maar niets vinden, dan kun je hem ook in het zilver kopen via het Franse Carp Spirit. Carp Spirit heeft deze tol tevens nieuw in het 2014 assortiment.
 


De nieuwe Skin Line Stripper van het Duitse Cormoran
 

Reaper Custom Tackle Bait Tools

En we blijven nog even bij de tools want ook het Engelse Reaper Custom Tackle heeft een nieuw product in het assortiment en dat zijn hun custom carp tools. Exclusieve carp tools zagen we de laatste jaren bij diverse bedrijven. Denk aan de prachtige Nutt Drills van Muddy Waters, de Carp-Meister van Carp-Sounder, de Drill Piece van Swim Tackle, de handgemaakte boilienaalden van Ron van der Ham of de Nut Drills van Matrix Innovations. Ook Reaper Custom Tackle mag sinds kort aan dit rijtje worden toegevoegd. Zij verkopen namelijk custom boilienaalden, nutt drills, stringer needles en splicing needles. Bepaal zelf het ontwerp en het materiaal en laat je persoonlijke tools maken!
 


De nieuwe Boilienaalden van Reaper Custom Tackle


En met deze gave boilienaalden van Reaper Custom Tackle, sluit ik dit eerste Random nieuws van 2014 af. Zoals belooft gaan we volgende week kijken naar nog meer nieuwe 2014 producten van Cormoran. Uiteraard hebben we nog veel meer voor jullie in petto! Tot dan!
 


Mini Rodsetups (prototype) gemaakt door Rob Cartlidge van MBR Tackle


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.