Random nieuws januari 2014 (deel 3)

Velen fabrikanten of andere karpergerelateerde bedrijven beginnen de spanning toch wel te voelen. Nog een klein maandje en de beurs der beurzen opent zijn deuren weer. Carp Zwolle 2014 staat voor de deur en dat betekent voorbereiding en nog eens voorbereiding. Zo zag ik op de Facebookpagina van Pim Starreveld van Pioneer Baits al de oproep wie er zo vriendelijk zou willen zijn om 600 potjes pop-ups te willen komen vullen en bestickeren. Er moet nog een hoop gedaan worden en niet alleen bij Pioneer Baits. Karperland maakt zich weer op voor 2 superdagen beurs happen. In dit derde Random nieuws van januari hebben we weer de nodige nieuwe producten bij elkaar verzameld waaronder voornamelijk aandacht voor onbekende merken en hun producten. Om jullie alvast een beetje op te warmen!
 


Zoals gezegd hebben we dit Random nieuws weer een bijzondere verzameling nieuwe producten voor jullie in petto. Wat dachten jullie van handgemaakte dobbers van carbon, een complete Rig Manager van Korum Tackle of gave lichtgevende bobbins van Ton Hogenkamp? Ook staan we even stil bij het voor Nederland nieuwe Karpela Cont en een handig nieuw product van het Engelse Pukka Carpin Rags. Tevens behandelen we een handig product van het allernieuwste merk uit Engeland genaamd Banktech Innovations. We sluiten af met wat algemeen nieuws waaronder wat slecht en goed nieuws. Veel leesplezier gewenst!
 


De nieuwe Free 2 Rod van het Franse Concept T2M
 

Harrison Advanced Floats

Als we aan Harrison denken, dan denken we gelijk aan die kwaliteitshengels uit Engeland. Harrison staat in de wondere wereld van de hengelbouw bekend als een van de beste blanks verkrijgbaar. Hun expertise op het gebied van carbon gaat terug tot 1989 waardoor ze een enorme bak ervaring hebben op het gebied van dit supermateriaal. Ook andere bedrijven binnen de hengelsport hebben de weg gevonden naar Harrison. Denk aan de schepnetten van Hilton Angling welke zijn vervaardigd van Harrison carbon of bijvoorbeeld de bekende Stagpod van Global Angling Products. Een nieuwe samenwerking zagen we onlangs tussen Harrison en het exclusieve Lure of the Float. In samenwerking zijn namelijk dobbers ontwikkeld met een steel van Harrison carbon. De body is van kurk en de tip van het bekende balsahout. Een musthave voor de dobber puristen onder ons!
 


Harrison Advanced Floats bij Lure of the Float
 

Korum Tackle Maxi Rig Manager

Een opgeruimde tacklebox willen we allemaal. Helaas hebben we niet allen de punctualiteit om die tacklebox ook netjes te houden! Een handige nieuwe tacklebox die het Engelse Korum voor 2014 introduceert, is de nieuwe Maxi Rig Manager. Een nieuwe rigbox uit de bekende ITM serie. Deze rigbox wordt standaard geleverd met een tal aan accessoires. Denk aan 4 compartimentdoosjes, een rigboard, een magnetisch hakenbakje en de nodige tussenstukjes om vakjes te creëren. Nieuw is de speciale dubbele laag in de deksel. Hier zitten de meest gebruikte baittools in als een schaartje, boilieboortje en 2 types boilienaalden. Fijn hierbij is dat deze tools standaard erin zitten en dus niet los bijgekocht hoeven worden! Als laatste beschikt deze Rig Manager ook nog over 2 hakenstekers (Disgorgers) mocht je karper/brasem/winde wel heel diep gehaakt zitten. Een zeer complete set al zeg ik zelf!
 


De nieuwe Maxi Rig Manager van het Engelse Korum Tackle
 

Nieuw in Nederland: Karpela Cont

Een groot voordeel van een wereld waarin alles en iedereen verbonden is met het internet, is dat innovaties uit andere landen steeds sneller naar Nederland komen. Zo was ik aangenaam verrast dat bijvoorbeeld de handige madenproducten van het Engelse Evolution Carp Tackle al vrij snel te koop waren in Nederland via Markerworld. Ook de Baitcages van het Russische Karpela Cont, zijn in sneltreinvaart naar Nederland gekomen want ook dit bijzondere item is nu hier te koop. Baitcages zijn niet geheel nieuw in Nederland. Denk aan de versie die Enterprise Tackle ooit op de markt bracht. Ook in de zee- en witvisserij worden ze graag gebruikt. Toch zijn de producten van Karpela net wat uitgekookter.
 


De Baitcages van Karpela Cont


De baitcages van Karpela Cont, zijn verkrijgbaar in 2 types te weten type 1. en type 2. Type 1 beschikt over gleufjes in de cage terwijl type 2 beschikt over gaatjes. De cages zitten verpakt per 4 in 4 verschillende maten te weten 22mm, 18mm, 14mm en 10mm. Ze zijn verkrijgbaar in 8 kleuren.  Het idee is om de cage te vullen met producten naar wens. Denk aan zoete mais, levende bloodworm of maden of een stukje foam met flavour. Ook grondvoer of pellets kunnen prima in een cage worden gestopt. Het grote voordeel van de cage is dat ze kreeft en krab bestendig zijn. Daarnaast kun je, wanneer je meerdere kleuren in huis hebt, eindeloos combineren met kleursamenstellingen. De prijs voor een verpakking bedraagt 7,50 euro. Ze zijn te koop via Markerworld.nl.
 


Een Karpela Cont Baitcage gevuld met bloodworm
 

Pukka Carpin Rags Wraps Disc's

Wie nog gebruik maakt van het oldskool markeren en uitpeilen door middel van een markerrod en float, zal ongetwijfeld ook gebruik maken van een setje distance sticks. Je weet wel, die speciale banksticks waartussen je je lijn uitloopt om hem precies daar op je molen te clippen dat je altijd spot-on gooit. Vis je op een running water, dan moet je vaak je lijn uitlopen en clippen en is het dus handig dat je je distance sticks lekker in de grond laat staan. Een nadeel is alleen dat je ze in de donkere uurtjes snel over het hoofd ziet en er dus over kan vallen. Een handig nieuw product van het Engelse Pukka Carpin Rags, zijn hun Wraps Disc's. Knalgele schijfjes waarmee je je distance sticks kan markeren! Wrap Disc's is overigens niet de officiële naam van deze schijfjes. Ze zijn namelijk nog opzoek naar een passende naam en die proberen ze te vinden door middel van een heuse wedstrijd. Heb jij een passende naam voor deze schijfjes, stuur hem dan in via hun Facebookpagina en wie weet win jij die hoodie!
 


De Wrap Disc's voor het markeren van je distance Sticks van Pukka Carpin Rags
 

Ton Hogenkamp Light Sabers

Als ik ergens gek op ben dan zijn het wel custom producten. Helemaal als ze ook nog eens in ons eigen kikkerlandje worden vervaardigd! Nieuw zijn de Light Sabers van Ton Hogenkamp. Speciale 12 grams hangers voorzien van een led welke wordt gevoed door de sounderbox-aansluiting van je beetmelder. De Light Sabers zijn verkrijgbaar in 4 kleuren te weten roze, groen, blauw en wit. Wat deze hangers helemaal interessant maakt, zijn de schappelijke prijsjes! 12,50 euro per stuk en zelfs 3 stuks voor een 30 euro! Bij interesse kun je Ton zelf even benaderen via zijn Facebookpagina!
 


De Light Sabers van Ton Hogenkamp
 

De producten van Banktech Innovations

En we gaan na de producten van Karpela Cont en Ton Hogenkamp nog even door met nieuwe bijzondere producten want ook in Engeland is een nieuw karpergerelateerd bedrijfje opgestaan en dat is Banktech Innovations. Banktech is een bedrijf wat helemaal gespecialiseerd is in het maken van mini statieven voor je telefoon. Hun doelgroep zijn struinende vissers die wel graag een goede foto willen maken van hun vangsten maar geen studio naar de waterkant willen meesjouwen. Hun eerste product is de Mini Tri-pod Camera Mount. Een speciaal, van roestvaststaal, gemaakte houder die past op de universele ¼ aansluiting van een normale tri-pod of bankstick-adapter. In deze houder klik je eenvoudig je telefoon. Nagenoeg alle smartphones passen mits ze in breedte dunner dan 6cm zijn of breder dan 8.5cm. Met enkel deze adapter, een losse bankstick met camera-adapter en je telefoon, kun je op deze manier dus wel stabielere foto's maken. De kosten per stuk bedragen een 18 euro. Voor meer informatie, zoek je ze op, op Facebook!
 


De Mini Tri-Pod Camera Mount van het Engelse Banktech Innovations
 

Carpleaders, Carpleader Baits, Kudos Tackle, Richworth en Fluke Tackle

Poeh, dat is een hele mond vol! Toch zijn er de afgelopen week enkele opmerkelijke nieuwtjes te melden als we het hebben over de karpergerelateerde bedrijven in Nederland en Engeland. Allereerst heeft Mourad Aviara aangekondigd dat zowel Carpleaders als Carpleader Baits in de verkoop gaan. Dit na aanleiding van privé omstandigheden. Wat de reden ook mag zijn, bij deze willen we Mourad sterkte wensen met de omstandigheden waardoor hij deze moeilijke beslissing heeft moeten maken. Een klein lichtpuntje is dat er voor Carpleaders al een overname kandidaat blijkt te zijn. Zo hoeven de vaste klanten niet zonder leaders te zitten.
 


Carpleader Baits zoekt overnamekandidaat
 

Fluke Tackle stopt

Nog meer slecht nieuws kunnen we lezen bij het Engelse Fluke Tackle. De prachtige rodsupport producten gemaakt van carbon, leken veelbelovend maar worden niet meer gemaakt. De reden hiervoor is dat door velen problemen de passie voor het maken van deze meesterwerkjes, compleet verdwenen is. Het is de vraag of Fluke Tackle ooit weer operationeel zal gaan worden.
 


Fluke Tackle heeft zijn deuren gesloten
 

Samenwerking Kudos Tackle en Richworth Baits

Beter nieuws konden we deze week lezen op de pages van Kudos Tackle en Richworth. Zij hebben namelijk een unieke samenwerking op poten gezet. In eerste instantie kan je je afvragen wat een aasfabrikant te doen heeft met een fabrikant van custom bite-indicators. Toch hebben beide merken consultants in dienst en die kan je natuurlijk uitwisselen! Kudos Tackle geeft aan dat het voor 2014 een aantal bijzondere producten in petto heeft voor ons. Deze producten worden nu dus ook getest door de heren van Richworth waardoor er meer feedback is en dit uiteindelijk tot betere producten moet leiden. Wij van Carpfeeling zijn in ieder geval enorm benieuwd naar deze nieuwe producten!
 


Samenwerking Richworth Baits en Kudos Tackle is een feit


En met deze opmerkelijke nieuwtjes sluiten we dit derde Random nieuws van januari af. Volgende week zijn we terug met nog veel meer nieuwtjes. Tot die tijd wens ik jullie allen succes bij onze allernieuwste game genaamd de Carpfeeling Logo Quiz! Tot volgende week!
 


Blippers Custom Carpfishing Bobbins nu uitgerust met chains en line clips van rvs.


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.